Forskning: folk som banner mye er mer intelligente

2 min


Gode nyheter til de som banner mye – det er nemlig et tegn på høy intelligens i følge ny forskning. Studien viser også at smarte mennesker har mindre sjanse for å kjede seg.

Er du en som banner mye? I så fall kan det bety at du er over gjennomsnittelig intelligent. Ny forskning viser nemlig at smartere mennesker har et rikere bannevokabulær enn andre. Forskningen fra den Amerikanske studien ser også ut til å støtte teorien om at smarte folk kjeder seg mindre enn de med lav IQ.

Forskerne som er basert på Florida-kysten i USA ga en klassisk test til en gruppe studenter ved universitetet. Undersøkelsen spurte studentene om å rangere hvor enige de var med påstander som «jeg liker å løse oppgaver som krever at jeg kommer frem til nye løsninger», og «Jeg tenker aldri mer enn jeg må».

Todd McElroy valgte ut 30 intellektuelle studenter og 30 mindre begavede studenter, og observerte disse over 7 dager ved hjelp av opptaksutstyr for å avgjøre hvor mye de bannet. Resultatet viser at den intellektuelle gruppen bannet betraktelig mer i sitt hverdagspråk – stikk i strid med det mange kanskje tror.

Selv om forskningen viser at smarte mennesker banner mer i dagligtale advarer McElroy om at slik språkbruk kan være til hinder for muligheter i forretningslivet.

– De studentene som banner mer, uansett hvor smarte de er, kan påføre seg selv vanskeligheter i møte med det profesjonelle liv på grunn av språkbruken sin, sier McElroy.

Så neste gang noen beskylder deg for å ha dårlig ordforråd fordi du banner for mye kan du banke denne forskningen i bordet og erklære deg selv som et geni.

LIK og DEL om du banner mye, du er et geni


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.