Her er 12 ting du ikke sier til kjæresten din når hun går gravid

4 min


Kan vi ha sex nå?

Her må du bare vente. Du får når du får. Gravid + hormoner + lite søvn osv, listen er lang. Hun gir deg nok et hint når tiden er inne…

1: Herregud skal du spise nå igjen?

Når en kvinne går gravid vil hun etter hvert spise mer enn hun gjorde når hun ikke var gravid. Av den enkle grunn fordi hun har et barn i magen som også trenger mat. Du som mann har ingenting du skulle sagt.

2: Kan du ikke bare drikke en øl da?

foto: novaschin.com

Uansett hvor godt alkohol måtte smake, skal ingen kvinner drikke når de er gravid. De hater det, de tenker på barnet, så det er ingen grunn til å spørre om hun vil ta seg en øl eller to.

3: Kan du ikke rydde huset? det er så rotete

foto: thebungalowboutique.com

Ikke fortell en kvinne at huset er rotete når hun er gravid. Hun kan se det selv, hun er stresset nok fra før av, sliten osv. Du som mann kan heller bruke noen minutter av livet ditt på å rydde opp i rotet, så slipper du noen som helst problemer med din gravide kvinne. 

4: Jeg bryr meg fint lite om hvilken farge barnerommet får

foto: villavonkrogh.com

Når din gravide kvinne spør hvilken farge barnerommet burde få, ikke drit i det. Hun spør deg fordi du som mann har mer peiling på dette emnet enn det hun har. Bare velg en farge du mener soverommet til deres nyfødte barn burde ha, da blir ting så mye bedre for dere begge. 

5: Må vi diskutere babynavn? IGJEN?

foto: New line cinema

En av de viktigste tingene når du skal bli mamma og pappa er at dere diskuterer hva barnet skal hete, eller gir det et navn. Aldri se på det som et «huff» eller en kjedelig ting, dette er viktig. Uansett om det vil ta hele 9 måneder før dere bestemmer dere for hva navnet blir.

6: Må vi shoppe babyklær når det er 5 måneder til du skal føde?

foto: Universal pictures

Ja. Hun vil ha alt under kontroll til barnet kommer. Hun vil være forberedt. Er bedre om barnet har nok av klær når det kommer til verden enn kun èn body og èn bukse.

7: Kan du gå litt fortere?

foto: BBC

En gravid kvinne kan ikke skynde seg, hun har et barn inni seg. Om du ber hun gå litt fortere vil hun nok ikke være så blid, bare la hun gå i sitt tempo.

8: Griner du seriøst over så lite?

foto: Hollywoodscoop.com

Er hun gravid kan du forvente deg hormoner fra helvete. Hun kan grine over hver minste ting og det er helt greit. Bare ikke gjør en feil, så skal nok det gå fint. Om hun vil ha Oreo kake, da kjøper du Oreo kake og ikke Daim kake. 

9: Det er like hardt for meg

foto: tumblr

Du går igjennom mye med din gravide kvinne, men du har det ikke like vondt. Aldri si det til din kvinne, eller nevn det noen gang. Du er mann og vil aldri kunne føle den smerten hun går igjennom, noensinne.

10: Trenger du meg når du skal til legen?

foto: abc.net.au

Nei, hun trenger ikke deg når hun skal på ultralyd eller til legen, men hun hadde likt om du hadde blitt med. Dette er egentlig en selvfølge, det er jo ditt barn også. Med mindre du har noen super-viktige planer som kommer i veien, bli med til legen når hun skal der.

11: Du må ta det litt med ro

foto: Game of thrones / HBO

Man skal aldri fortelle en kvinne at hun skal roe seg ned, det vet vi alle. Når det er sagt, så skal man ihvertfall aldri si det til en kvinne som går gravid, da får du ta konsekvensene.

12: Hvorfor blir du så tidlig trøtt?

Samme som punkt 11, du får ta konsekvensene om du spør om slike ting. Hun går hjemme og rundt med barnet mye mer enn deg, du er gjerne i jobb. Hun har gått gravid i 9 lange måneder, tenk deg om. Hun står gjerne opp midt på natten, mens du ligger der. Lange dager kan gjøre hun trøtt, bare la det være.

Følg meg på Facebook HER


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.