Studie: kvinner er bedre og tryggere sjåfører enn menn

1 min


I forholdet er det som oftest mannen som sitter bak rattet og du ved siden av. Dette er ikke slik det bør være, ifølge ny studie.  I hele 90 prosent av tilfellene er det mannen som alltid, eller som oftest, kjører. 

Forskere og eksperter sier at kvinner er generelt sett bedre sjåfører:

Kvinner tar mye mindre risiko, de er også mye tryggere sjåfører. Menn derimot, forårsaker alltid ulykker, kjører forbi, er aggressive og utålmodige og har et merkelig konkurranseinstinkt mot alle på veien, mye av grunnen vil vi tro kommer fra The Fast and the Furious filmene.

I 2019 har det så langt vært 117 ulykker på veiene, 102 av de har vært gjort av menn, 15 er gjort av kvinner, ifølge  tall og fakta, fra UP og Statens vegvesen.

Mange kvinner kjører for lite og får ikke slippe til. Hvis kvinner kjørte like mye som menn, og samtidig beholdt den mer defensive holdningen de har, så ville det vært bra for trafikksikkerheten. Er du i et forhold og dere begge har førerkortet bør det være kvinnen som sitter bak rattet og ikke mannen. Dette skaper mye mer trygghet på norske veier.

Del med din mann, you GO girl


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.