Hair extensions inneholder elefantsperm – øker glansen, sier produsent

Produsentene bruker også store mengder av stoffet citrat for å skape en glans i håret. 1 min


Så du har nettopp fått satt på nye og skinnende hair extensions, og er superfornøyd med resultatet. Men det du kanskje ikke visste er at alle hair extensions er tilsatt elefantsperm! 

Det er jo ikke uvanlig at merkelige ingredienser blir brukt for å lage forbrukerprodukter. Det har for eksempel lenge gått rykter om at Red Bull inneholder oksesperm – så hva produsentene putter i tingene vi kjøper er aldri godt å vite.

Alle jenter vil jo ha et nydelig og tykt hår som skinner og produsentene gjør alt de kan for at du skal bli fornøyd. For å skape et skinnende resultat som ser ekte ut behandler de fibrene med en rekke kjemikalier som skal gjøre at resultatet ser naturlig men skinnende ut. I tillegg til elefantsperm brukes både etsende stoffer som alkalisk lut og natriumhydroksid, begge svært giftige stoffer som du ikke vil ha på kroppen.

Produsentene bruker også store mengder av stoffet citrat for å skape en glans i håret. Citrat for produksjon av hair extensions hentes ut fra elefantsperm, som er en naturlig og effektiv kilde for citrat. I tillegg benyttes kloriden fra spermen for å øke slitestyrken på håret.

– Det stemmer at disse stoffene hentes ut fra elefantens spermvæske. Denne væsken blir varmebehandlet for å hente ut citrat og klorid fra væsken, før dette i siste produksjonsledd blir sprayet på hair extensions for å skape en vakker glans, sier produktansvarlig for Usine de Cheveux Créative S.A i Paris. 


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.