FORSKNING: En stor pizza forbrenner mer kalorier enn det trening i 60 minutter gjør

1 min


Dette vil sjokkere deg dersom du er glad i trening. Du har sikkert også lurt på hvorfor ganske mange jenter kan spise mye pizza og aldri legge på seg? De aller fleste kan forbrenne rundt 600 kilokalorier i timen, mens supermosjonisten klarer mellom 1000 og 1200. En pizza inneholder 266 kalorier pr 100 gram.

En stor Dominos pizza ligger på cirka 1800 kalorier, og nå må du følge med.

Ifølge forskning: Mat som krever mye tygging, som pizza og nøtter. Pizza krever en mer omstendig tyggeprosess, og det gjør at du både spiser saktere og blir raskere mett, og kaloriene i pizzaen får kroppen til å begynne å jobbe straks maten er i munnen. Dersom du tygger og nyter en pizza for deg selv i 30 minutter vil du forbrenne utrolige 3300-3500 kalorier.

I motsetning til de som sliter seg ut på treningssenteret bruker du fire forskjellige muskler i kjeven når du spiser pizza. Her bruker du musculus masseter, som er den store tyggemuskelen, musculus temporalis som er tinningmuskelen, musculus pterygoideus lateralis som er den ytre vingemuskelen og musculus pterygoideus medialis som da er den mediale (indre) vingemuskelen.

via GIPHY

Tar vi de 1800 kaloriene det er i pizzaen sitter vi igjen med 1500 – 1700 kalorier. De som trener vil forbrenne maks 1200 på en time, du forbrenner altså 300 – 500 mer, og det på bare en halvtime, og da har du til og med spist en stor pizza. Men husk, kaloriforbrenningen er imidlertid bare den ene siden av saken hvis du ønsker å slanke deg.

Lik og del med en venn som elsker pizza


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Toppmag

Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer i verden, produkter, quiz, videoer og mye mer.