Dette er grunnen til at du ikke bør ri på elefanter i sommer

2 min


Har du planer om å reise en tur til Thailand i nærmeste fremtid? Da skal du vite en ting om elefantene der. Elefantridning er noe som er veldig populært der nede, men hadde bare turistene og alle som betaler for dette fått vite den grusomme hemmeligheten bak alt sammen, hadde det nok ikke vært like populært.

Elefantridning er en av de mest populære utfluktene for turister i Thailand, og du kan gjøre det på alle steder med mer enn to hotell. Bare på den lille øya KOh Lanta er det minst tre forskjellige turoperatører.

De aller fleste av elefant leirene er kommersielle bedrifter, de tjener drøssevis med penger fra turister som ivrig vil ta bilder med babyelefanter, ri og bade med de. Vi ser alle smilene til turister som poserer med elefanter , men bak alt sammen skjuler det seg en mørk virkelighet, drap, smugling og tortur.

Babyelefanter blir tatt fra naturen i Burma, slått og torturert slik at de skal være rolig, før du som feriegjest kan dra på en ridetur med en av disse elefantene som da er «trent» opp. Rapportene viser at 50 av 100 baby elefanter hvert år blir tatt fra skogene i Burma, slik at de kan forsyne turistleirene.

Videoen under viser hvordan elefanter blir trent opp på en grusom måte, slik at de kan brukes i tømmerindustrien og for turisme.

Videoen er laget av Animal Activist Alliance (AAA Thailand). Hvert år tjener Thailand millioner av kroner på nettopp dette, så skal du reise til Thailand i nærmeste fremtid, ikke støtt dette. Elefanter tilhører skogen!

Under kan du se hva elefantene må gjennomgå før de kan brukes til underholdning som fotball og ridetur med turister. Elefant babyer må gjennomgå en tradisjon de har i Thailand, denne går ut på at 2-3 år gamle baby elefanter blir tatt ifra moren og satt i trange bur.

Her blir de lenket fast til de faktisk sulter ihjel. De slår også elefantene med skarpe kroker for at de skal være rolig. Innen 7 dager er de så livredd at de er blitt utrolig tamme, elefantene har ingen sjans enn å overgi seg.

Neste gang du besøker Thailand ville jeg ikke kjøpt et maleri som en elefant har malt med snabelen sin, for bak det maleriet har elefanten gjennomgått store smerter.

Ikke ri på de, ikke besøk eller se på elefant show. Dette er sannheten som AAA har fått frem (Animal Activist Alliance). Dyrene kjenner akkurat like mye smerte som det vi mennesker gjør, de har følelser de også.

Hvordan kan du hjelpe slik at dette stoppes? Ikke ri på elefanter i Thailand! Spre dette innlegget videre slik at alle ser det, da vil ikke Thailand være et land der elefantridning er så populært.Ingen skal tjene penger på dyrs smerte.

Kilder: AAA HER   Elephantvoices.org HER Og Dailymail HER


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Toppmag

Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer i verden, produkter, quiz, videoer og mye mer.