BRUKER DU FOUNDATION? DET VIL DU NOK ALDRI GJØRE ETTER DETTE

Vi bruker i dag mer kremer, deodoranter og sjampoer enn noensinne, og mange av produktene inneholder stoffer de fleste av oss ikke vet hva er, noen kan til og med være skadelig for både mennesker og dyr. 2 min


Vi bruker i dag mer kremer, deodoranter og sjampoer enn noensinne, og mange av produktene inneholder stoffer de fleste av oss ikke vet hva er, noen kan til og med være skadelig for både mennesker og dyr. Som forbruker er det viktig at du vet hva produktene du bruker inneholder, og hvilke skader du daglig utsetter deg selv og miljøet for.

I dette tilfellet er det ikke noe skadelig, men gjerne ekkelt for de som ikke vet det. Octyl methoxycinnamate er et kjent stoff som brukes i et par sminkeprodukter, inkludert i de aller fleste foundation for å gi en lekker og stabil brunfarge som tåler både varme og sollys.


Det mange av oss imidlertid ikke er klar over er at dette fargestoffet faktisk er laget av kumøkk. For å få de forskjellige brunfargene i foundation er det kumøkk som gir best fargeresultat. Hvert år blir det produsert cirka 1900 millioner tonn foundation på verdensbasis. Kumøkk blir også brukt til å produsere biogass

Etter at kumøkken har blitt renset sitter man igjen med brunt pulver som skal tørkes i 12 timer. Dette pulveret skal deretter inn i en smeltemaskin sammen med noen ingredienser som gjør at det blir til flytende foundation slik at kvinner verden over kan føle seg sexy.

Tre av ti kvinner som bruker foundation ender opp med uren hud, dette skyldes pga kumøkken. Selv om all bakterien og selve møkken forsvinner under produseringen av foundation, er det fremdeles en god del kvinner som er plaget med dette.

Les også hva all den andre sminken din inneholder HER

Lik & Del med dine venniner

Følg meg på Facebook her


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

What's Your Reaction?

Fail Fail
48
Fail
Love Love
18
Love
Omg Omg
6
Omg
Win Win
48
Win
WTF
18
WTF
EPIC
12
EPIC
Quiz Quiz
60
Quiz
hate hate
30
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.