Martine (16) vil anmelde sine egne foreldre for barnemishandling hvis hun ikke får Apple produkter til jul

Jeg har gitt beskjed til mamma og pappa at jeg anmelder de for barnemishandling om jeg ikke får Iphone 6S, Macbook Air, iMac eller andre produkter fra Apple som jeg har på ønskelisten, forteller Martine.2 min


Martine (16) er fast bestemt på hvilken julegaver hun ønsker seg til jul. I et intervju forteller hun at Apple produkter står høyest på ønskelisten, myke pakker vil  hun ikke åpne eller se.

– Alle mine venniner får alltid julegaver som koster flere tusen kroner, da kan ikke jeg fortelle at jeg har fått julegaver som koster noen hundrelapper. Jeg har gitt beskjed til mamma og pappa at jeg anmelder de for barnemishandling om jeg ikke får Iphone 6S, Macbook Air, iMac eller andre produkter fra Apple som jeg har på ønskelisten, forteller Martine.

– Jeg har en Macbook og en Iphone 5s, men jeg forventer at begge de tingene blir oppgradert slik at jeg får Macbook Air og en iphone 6S. Jeg kommer til å føle meg flau om jeg må fortelle de på skolen og venner at jeg fikk kjipe gaver dersom jeg ikke får det jeg vil ha. Da føler jeg mamma og pappa har ødelagt livet mitt og da skal jeg lage problemer for dem.

Ikke la barna ta kontroll

– Det kan ødelegge barnet og fremtiden om foreldrene lar barna få bestemme og ta kontroll over økonomien, hevder Bjørn Dangstad, professor i klinisk barnepsykologi. 

Sjokkerte foreldre

– Vi er både sjokkerte og oppgitt, forteller moren Hilde. Vi har ikke verdens beste økonomi, dessuten har vi tre andre barn vi også må tenke på. Martine sine venniner har nok hjernevasket henne, men uansett hva vi har fortalt henne vil hun ikke høre på oss. Om Martine velger å anmelde oss for barnemishandling fordi hun ikke får julegaver som koster flere tusen kroner blir vi utrolig lei oss. Fine, flotte julegaver skal det bli, men noen Apple produkter blir det ikke.

Kjøpspress

Forskjeller mellom familier med god og dårlig økonomi blir tydeligere i jula, fastslår forsker Anita Friberg ved Statens institutt for forbruksforskning.

– Noen har råd til å kjøpe dyre gaver, andre ikke. Slike forskjeller gir grobunn for kjøpepress. Voksne kan nok på mange måter leve med at de får lite julegaver, men barn er kanskje mer sårbare i en slik situasjon. De sammenlikner gjerne egne gaver med hva andre barn får, sier forskeren.

Foreldre gruer seg til jul

Kjøpepresset og fokuset på gaver fratar mange gleden over tida vi går i møte, mener Merethe Borch, prosjektleder i Unicef.

Vi har de siste årene fått henvendelser fra foreldre som sier de gruer seg til jul fordi de ikke kan gi barna sine de gavene de opplever det er en forventning om at man skal gi, sier hun.

Mitt råd: Vær glad for det du får, enten det er sokker eller ny pc.

Del gjerne videre


Like it? Share with your friends!

33 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Mener at det er foreldrene sine feil.
  De som har oppdradd dattera si.
  Si takk uansett hva du får og være takknemlig.
  At voksne mennesker skylder på venninnene til dattera er forkastelig!
  høres ut som denne jenta trenger psykolog.

 2. Huff da, denne jenta trenger litt veiledning for realiteten og det med å være takknemlig. Jeg misliker å si dette, men hun er veldig bortskjemt og jeg blir sjokert av grunnen til hvorfor hun vil ha dem og at hun truer sine egne foreldre hvis de ikke gir det. iPhone koster inne bare noen hundre, og jeg tror hun vil få ting som koster mer en et hundrelapp. Tanken på at hun tenker på seg selv og glemmer søskenet hennes er flaut egentlig, og i tillegg dele dette ut på media. Jeg vet ikke hva hun forventet seg, men jeg håpet at hun våkner litt og blir mer fornøyd med det hun allerede har og at det ikke er så ille slik at hun vil angre.

 3. Vell, om hun har en Macbook (pro?) og vil ha en Macbook Air så spør jeg..hvor dum kan du bli? Macbook Air er det dårligste apple produktet på marked. Jeg iværtfall føler om du skal ha en såpass «dyr» ting så må du komme med hva du skal bruke det til (iom Mac er for foto/film redigering) og om hun vil ha det fordi det er genuint et bra produkt/ fordi det er «Apple» min mening værtfall. Peace.

 4. Total mangel på ett eller annet! Send jenta avgårde på kostskole! Føyer seg lett inn i rekken til de som tror at
  VISA og MasterCard er magiske relics fra Harry Potter og Ringenes Herre.
  Lær unga at penger ikke kommer fra magi, men fra hardt arbeid.

 5. Jeg forstår denne jenta 100%, selv hadde jeg flyttet hjemmefra om jeg ikke hadde fått den dyreste gaven i klassen når jeg gikk på skolen. Nå truer jeg samboeren med at hun må flytte ut om hun ikke kjøper en ny Rolex i julegave til meg.

 6. Rolf? Va søren?
  For en syk oppførsel!
  Synst synd på foreldranom hun anmelder de, men trorbefentlig ikke politiet vil gjøre så mye md d.
  Anmelde di for barbemisshandling for di ikke kan kjøpe det aller dyreste? Morsomt!
  Men eg såg en stygg komentar her oppe! Tviler på det er kjekt for foreldra å lese d!Så d e ikke noe vits å skrive sånn!

 7. Hadde latt den bortskjemte drittungen bare anmelde,hu er jo bare to år fra myndig og måtte klare seg selv . . Sånn går det når man får og får uten å vite hvor og hva ting kommer fra .

 8. Ka i svarte faen,Rolf!?
  Det der e bare sykt …
  Trur du å ska ta dæ en tur t psykolog, for her e det nå riv ruskende gæli.
  Man burda lær sæ te å sett pris på ting , tenk på dæm som ikke får nå i det hele tatt !

 9. Hva e det her for noe da ???? utakknemlig jente, går da ikke ant og forlange og si hva en vil ha, hvis ikke anmelder jeg dere ????? Bortskjemt unge, hver glad du får noe i det hele tatt .Det er mange i landet her som ikke kommer til å få noen ting, og som hadde vært fornøyd med å få en myk gave til noen hundre kr. det er ikke prisen på gaven som teller, det er tanken bak. Får håpe foreldrene ikke gir henne det hun ønsker seg, så får vi se om det blir en anmeldelse….

 10. Normal these days….I’m åjust surprised her mother isn’t also considering «å anmelder mannen sin»! For similar «pining»!

 11. Det e faktisk ikje foreldrene sin feil. Ungdommer idag e så manipuleranes at det e skummelt å tenka på, ska ikje møye te før å få ungdommer te å jør ditt å datt før enten å bi populær eller ja, man bi ikje lengere bare godtatt i milijøer idag. så å legga skyld på foreldrene e ikje rett! Å det e stygt å sei, æsj te deg.
  Det e synd på sånne familier så må oppleve sånn.

 12. Hun har totalt mangel på respekt og alt som har med sunn fornuft innen for gaver, økonomi, vennlighet, omtanke og takknemlighet … Hvis jeg noen gang skal ha så dyre ting MÅ jeg spare opp til det selv, uansett om det er ny telefon, pc eller lignende.

 13. Hvis hun ikke setter pris på ting hun får bortskjemt dritt unge,føy dere ikke etter krav fra datteren deres vill hun ha dyre ting får hun lære seg å spare opp selv.å se att ting koster å sett henne til å gjør husarb,så kan hun få en liten ukes lønn vis hun bidrar.åtjen opp selv.det lærer hun best av .stakkars foreldre

 14. Hadde det vært min datter hadde nok jeg blitt anmeldt for mishandling… spesielt etter jeg hadde oppmuntret henne til å få seg en jobb og kjøpe slikt selv hvis det var så viktig for henne

 15. Jeg synes faktisk ikke det er riktig at dere går å sier stakkars foreldre og lignende Jeg har fått sånne komnentarer selv og jeg skulle ønske det med meg aldri gikk ut i media! Men det gjorde det og man må leve med det, tenk på hva denne stakkars jenta tenker! Hun er 16 år og det er jo ikke hennes skyld at verden er blitt sånn. For å være godtatt av «vennejengen» må du ofte ha det nyeste og dyreste! Det er samfunnet, ikke bare hun!

 16. Her er det jammen ikkje berre ei jente som skal ‘straffast’. Ho er heldig som har ansvarlige foreldre som set grenser. Dette er etter mi meining eit samfunnsproblem. Der er andre foreldre som skulle vore på skulebenken. Tema: Fordeling av altfor mykje pengar og innputt om tema Ansvarlige vaksne. Her er det tydeleg eit stort potensiale. Jentegjengar er ei ufyseleg gruppe, når haldningar kjem ut av kontroll.

 17. Jeg har 5 barn. Har ikke så god økonomi. Men…..Jeg ser at jeg har vært veldig heldig med mine. Dette her hadde jeg aldri funnet meg i. Jeg hadde sagt at hun bare måtte anmeldt meg og tatt konsekvensene av det. Tror det hadde vært en lærepenge.

 18. Kan ærlig innrømme at jeg tok kontroll over min egen julegave fra en av foreldrene mine i år, men det var da en sekk til 250kr som måtte bestilles fra ebay.

 19. Hva i svarte faen er detta? Jævla bortskjemte onge…. Skulle fan mæ fått husarrest istedenfor noka julegave… Blir så oppgitt over dagens samfunn.. Ongdomen i tælemark blir gla om de får en rattkjælke tæ jul! Ikkje noka «Apple» her i huset.!!!

 20. Den jenn,t ungen skulle ha blitt fra tatt alle dingsene sine å alle de tinga som gjorde livet hennes lett. Jeg har ikke hørt makan til bortskjemt dritt unge jeg vist ho på død å liv skal ha de jævla eple greine så til helvete begynn å jobb

 21. På tide å oppdatere FN’s barnekonvensjon, «Alle barn har rett til å ha det siste nye, koste hva det koste vil.» Jeg ville gitt henne i julegave en en donasjon til Redd barna på så «sykt» mye penger, eller ei geit til Kirkens nødhjelp eller noe sånt.

What's Your Reaction?

Fail Fail
48
Fail
Love Love
18
Love
Omg Omg
6
Omg
Win Win
48
Win
WTF
18
WTF
EPIC
12
EPIC
Quiz Quiz
60
Quiz
hate hate
30
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.