BRUKER DU SMINKEPRODUKTER? DA BØR DU LESE AKKURAT DETTE

4 min


Du som kvinne sminker deg helt sikkert, men har du noen gang tenkt over hva den sminkekosten din er laget av? eller hva leppestiften din egentlig inneholder? la meg fortelle deg. Jeg ble fascinert av alt jeg leste om i går kveld så føler jeg må dele dette med dere. De fleste som leser denne bloggen er 80% kvinner så det føler jeg blir en selvfølge. 

Det er Peta.Org som står for all fakta. 

Ingenting av dette er noe farlig, da det blir produsert på en skikkelig måte. Men jeg tenkte det ville være spennende for dere kvinner å vite litt mer om produktene dere bruker daglig. 

Spermine er en svært kraftfull antioksidant og har derfor har en effektiv anti-aging virkning! Spermine er en antioksidant som finnes naturlig i hudcellene, også i sperm.

Spermine beskytter huden mot skader (fra f. eks UV-stråler, forurensning, røyking og stress) og hjelper dermed til å holde huden ung og frisk. 

De fleste sminkekostene dine kommer fra mårdyret.

Sjekk ut hele listen

Animalske ingredienser i kosmetikk, i alfabetisk rekkefølge kan du se under.

A-vitamin (Vitamin A): 

Kan komme fra fiskeleverolje eller eggeplomme.

Finnes i sminke, hudkremer, parfyme, hårfarge osv.

AHA-syrer (Alpha-Hydroxy Acids ): 

Kan være animalsk fremstilt. Brukes i hudpleie.

Albumn (Albumen): 

Eggehvite. I flere typer kosmetikk.

Aminosyrer (Amino Acids):

Kan være animalsk fremstilt. Brukes i sminke, sjampo, kosttilskudd etc.

Benmel (Bone Meal):

Knuste dyreknokler. Brukes i tannkrem og kosttilskudd.

Bevergjel (Castor/Castoreum):

Fra kjønnsorganene til bisamrotte og bever. Brukes som bindemiddel i parfyme.

Biotin (også kalt vitamin-B7 eller vitamin H):

Fremstilt av tarmbakterier. Brukes i sminke, sjampo og kremer.

Bipollen (Bee Pollen):

Samlet fra kroppen til biene. Brukes i sjampo, tannkrem, deodorant og kosttilskudd etc.

Bivoks (Beewax/Honeycomb):

Dannes i kjertler på bienes underkropp. Svært utbredt i mange typer kosmetikk.

Cystein (Cysteine, L-form):

Aminosyre som kan stamme fra dyr. Brukes i hårprodukter og hudpleiekremer.

Dronninggelé (Royal Jelly):

Sekresjon fra halsen til honningbier.

Brukes i mange typer kosmetiske produkter, særlig kremer og leppeprodukter.

D-vitamin (Vitamin D/ Ergocalciferol/Calciferol):

Kan stamme fra blant annet fiskelever, melk og eggeplomme.

Finnes i flere typer kosmetiske produkter.

Elastin:

Protein som kan stamme fra dyr. Samme bruksområde som kollagen.

Fiskeskjell (Fish Scales):

Brukes i skimrende sminke. Som blant annet neglelakk

Gelatin (Gel):

Kokte knokler, hud, sener og leddbånd fra kuer og griser.

Brukes i sjampo, ansiktsmasker og annen kosmetikk.

Glyserin/Glyserol (Glycerin/Glycerol):

Kan stamme fra animalsk fett. Brukes i en rekke typer kosmetikk, særlig tannkrem, såper og sjampo.

Honning (Honey):

Framstilles av nektar som bier samler. Brukes blant annet i hudpleie.

Hyaluronsyre (Hyaluronic Acid):

Grunnsubstans i bindevev, finnes blant annet i leddvæske og væsken i øyet.

Brukes som kosmetisk olje, særlig i anti-rynkekremer.

Hydrolysert animalsk protein (Hydrolyzed Animal Protein):

Kan finnes i blant annet sjampo og annen hårpleie)

Kapryl-syre (Caprylic Acid):

Kan stamme fra ku- eller geitemelk. Brukes i parfymer og såpe. Karoten

(Carotene/Provitamin A/Beta Carotene):

Kan være fremstilt av animalsk vev. Brukes som fargestoff i kosmetikk.

Karmin (Carmine):

Et kraftig rødt fargestoff som framstilles av knuste cochenillelus.

Brukes blant annet i leppestift.

Kasein (Casein):

Melkeprotein. Brukes ofte i sminke, hårprodukter og ansiktsmasker.

Keratin:

Fra horn, hover, fjær, pigger og hår fra dyr. Brukes i ulike hårprodukter.

Kolesterol (Cholesterol):

Kan være fremstilt av animalske fettstoffer, nervevev, eggeplommer eller blod.

Brukes i sminke, øyekremer, sjampoer etc.

Kollagen (Collagen):

Protein i bindevevet hos dyr. Brukes i anti-rynkekremer og plastisk kirurgi.

Laktose (Lactose):

Melkesukker fra melken til pattedyr. Kan finnes i hudpleiekremer og sminke.

Lanolin:

Er fett fra saueull. Brukes ofte i ulike hudkremer.

Lecithin (Choline Bitartrate):

Voksaktig substans som kan være fremstilt av nervevev, blod eller melk fra dyr.

Brukes i en rekke forskjellige kosmetiske produkter.

Morkake (Placenta):

Avledet fra livmoren til slaktede dyr.

Kan finnes i hudkremer, sjampo, ansiktsmasker etc.

Musk:

Tørket sekret fra kjønnsorganene til moskus, hjort, bever, bisamrotte, sibetkatt eller oter.

Brukes i parfyme.

Oljesyre (Oleic Acid):

Kan være fremstilt av dyrefett. Brukes i en rekke kosmetiske produkter, som kremer, neglelakk og leppestift.

Palmitinsyre (Palmitic Acid):

Kan være fremstilt av dyrefett. Kan finnes i sjampo, barberingsskum og kremer.

Polypeptider (Polypeptides):

Fra animalsk protein. Brukes i forskjellige kosmetiske produkter.

Propolis:

Fremstilt av harpiks og samlet av bier som tetningsmasse i bikuber.

Brukes i tannkrem, sjampo, deodorant, kosttilskudd etc.

Ribonukleinsyre (RNA/Ribonucleic Acid):

Kan stamme fra dyr. Ligner på menneskelig DNA og brukes blant annet ofte i hårpleie med proteiner.

Silke/Silkepudder (Silk/Silk Powder):

Skinnende fiber laget av silkeormer for å lage kokonger. Brukes som fargestoff i sminke, såper etc.

Skjellak (Shellac):

Harpikslignende stoff fra lakkskjoldlusen. Kan blant annet finnes i hårstylingsprodukter.

Sobelhår (Sable Hair):

Fra mårdyret sobel. Brukes til sminkekoster.

Snegle slim (Snail Ooze): 

Snegleslim samles inn å brukes som en ingrediens i mange kjente fuktighetskremer. Glykolsyre og elastin i sneglesekretet beskytter huden fra kutt, bakterier og UV-stråler, noe som gjør det til en viktig kilde for proteiner for å regenerere huden.

Spermasett (Spermaceti/Cetyl Palmitate/Sperm Oil):

Voksaktig olje fra hodet til spermhvalen eller delfiner. Brukes i hudkremer, sjampo etc.

Squalen (Squalene):

Olje fra hailever. Kan finnes i sminke, hudkremer og hårfarge.

Stearinsyre (Stearic Acid):

Ofte av fettstoff fra grisemager.

Brukes i mange typer kosmetiske produkter, som såper, hårspray, balsam, deodoranter og kremer.

Stearylalkohol (Stearyl Alcohol):

Kan være fremstilt fra spermhvalolje. Brukes i kremer, sjampo osv.

Steroider (Steroids):

Kan stamme fra dyrekjertler. Brukes blant annet i hudkremer, balsam og parfyme.

Svamp (Sponge):

Kan være animalsk. Svamper er den mest primitive gruppen encellede dyr.

Talg (Tallow):

Fra dyrefett. Kan finnes i flere typer kosmetiske produkter, men særlig såper og leppestifter.

Urea/Karbamid (Urea/Carbamide):

Kan stamme fra urin og andre kroppsvæsker.

Brukes blant annet i deodoranter, munnvann, hudkremer og sjampo.

Østrogen/Østradiol (Estrogen/Estradiol):

Fra urinen til gravide gresshoppere. Kan finnes i kremer og parfymer.

Kilder: Peta.org & Howstuffworks.com & HER


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

What's Your Reaction?

Fail Fail
36
Fail
Love Love
6
Love
Omg Omg
54
Omg
Win Win
36
Win
WTF
6
WTF
EPIC
60
EPIC
Quiz Quiz
48
Quiz
hate hate
18
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.