NÅ ER HVITHAIEN KOMMET TIL BERGEN, SJEKK DENNE VIDEOEN

1 min


Dra til helvette!! Jeg har sett hai på Discovery Channel og Animal Planet. Jeg har smilt og sagt «LOL» når overskrifter i media har vært «Mener hvithaien kan komme til norden». Og jammen meg kom det en forbanna hai når jeg var ute i båt i dag og fisket.

Det er det sykeste jeg har sett. Helt inntil båten dukker det opp den jævelen. Om det er den sinnsyke varmen som har gjort at haien har tatt turen til Bergen vet jeg ikke!

Fra før av er det blitt observert hvithai i England, så det er sikkert samme hai som nå befinner seg i Bergen?.

Dette var i nærheten av sotra!!! Bade?


Like it? Share with your friends!

157 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. fucka fitte kuk hai jeg fucka hater hai skal faen ikke være sån kuk hai i fucka lille norge
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Marthe-Mari ; basert på utseende og størrelse på den haien er jeg red for å meddele at det der er en hvithai. Også den type hai som dreper flest mennesker.
  But dont worry! I gjennomsnitt blir flere mennesker drept av kokosnøtter og delfiner.

 3. Hvithai spiser ikke mennesker, den spiser kun seler og sjøløver. De gangene hvithaien angriper et menneske er kun fordi haien oppfatter menneske som sel.

 4. Det er der e ikke en nise nei! Når nisene svømmer i overflaten går de opp og under opp og under! De er som delfiner! Dette er en hai, men slettes ikke noe hvithai! Hai finnes det i Norge og de kan bli store!

 5. Nise? er du helt tettpakka i knotten eller har du bare fått i deg litt for mye smør? det ser jo ikke ut som en nise for fem flate flak

 6. Altså FYFAEN.. Man kan se at d e en hai, men om det er hvithai er jeg ikke så sikker på, men hallo? Nært Sotra? Hvor da? Jeg bada på Sotra idag, og skulle egt gjøre d imorra men neitakk du, sant dette e ikkje kødd?

 7. «mora di» – ikke for å sette kjepper i hjulene dine, men du vet att hvithaien ikke er den som dreper flest mennesker i året, sant? tiger haien er mer aggresiv og angriper flest folk på års basis

 8. Ja, dette er en hvithai, og jeg er helt uten tvil. Og med dette jeg ser her, så kommer jeg ALDRI til å bade i de norske sjøene igjen!

 9. Hvorfor være så redd for en hai? 😉 Det er jo bare ett dyr og hvilket som helst dyr kan drepe ett menneske på en eller annen måte 😛 Syntes haier er vakre skapninger jeg 😀

 10. Dette er hvithaien. Jeg har selv dukket med hai og det er tydelig på bevegelse av haien og ikke minst karakteren på kroppen. Og hvithaien drepper ikke flest mennesker det er bull haien ( vet ikke hva den heter på norsk) som dreper flest. Og dessverre må jeg si at hvis hvit haien er på besøk så er bull haien ikke så langt unna. Og folkens den kan svømme opp elver og leve i fersk vann og. Den er i Canada og vannet her er kaldere for de har ikke golf strømmen.

 11. Har studert haier i 11 år kan kan med 100% sikker het si at dette er en hvithai for de som var usikkre 😉

 12. Hvithai i nærheten av bergen? Kan ikke si det er noe betryggende tanke akkurat, ikke det at jeg er så veldig interessert i å bade i have uannsett hvor varmt det er, men slik som jeg tolker videoen er det 2 haier med ?

 13. Okay guys the great white shark is not harmless at all! when they hunt they first take a bite and lets them bleed out and then the eat the prey!

 14. Okay guys the great white shark is not harmless at all! when they hunt they first take a bite and lets them bleed out and then the eat the prey

 15. Desverre så er nok dette en ren hvithai som har fulgt den varme strømmen. Denne fisken tar normalt ikke mennesker men får den fatt i deg, har den 3 tannrader som vil rive deg i flller. Den vil nok desverre bli mett. Mvh hai ekspert

 16. De har jo chippa en hvitahai,og sagt lenge at den e på vei til Norge.Nå e den komt..Frista ikkje akkurat lenger å bada….Fytti! Heldigvis så holde di track me den,og vett kor den e til enhver tid!men ekkelt anyway

 17. Bare så det er sagt,den spiser ikke mennesker,den bare tygger litt på oss,og spytter oss ut igjen,vi smaker vist ikke godt nok for han😂

 18. Er nok bare en håbrann:) veldig like, men den er mindre. Kan hende denne bare har fått godt med mat, kan bli store de og 🙂

 19. Jeg har utrolig god peiling på hai å det der er ikke noe hai! Det ser mere ut som makrell som har spist opp haien i england å svømt tilbake for å skremme dere ! tough life

 20. Hvithai er en fantastisk skapning! Langt flere Hvithaier blir drept av mennesker hvert år enn omvendt! Bare for at folk skal skjære av ryggfinnen! 🙂

 21. Ja, dette ser ut som en hvithai, og det er det,
  Jeg kan love dere at haiene vi har i Norge,
  Lever nede langs bunnen. De er nesten harmløse . Jeg har ihvertfallAldri hørt om noen som har blitt angrepet av hai i Norge.

 22. Jeg føler meg betrygget av siste «ekspert»uttalelse, og ser ingen grunn til å sette spørsmålstegn ved at dette er en eplekake. Så da er det bare å hoppe i havet folkens, for som vi alle vet så er eplekaker forholdsvis harmløse. 😉

 23. OJE HELVETE!!!!!!!!!!! Først er det terrorangret, no er det hvit hai ipåSOTRA?? eg bor på SOTRA!!!!!!!! best å bare evakuere når man har kapasitet.
  Jeg ble bitt av en hvit hai for nærmere 7 måneder siden, og det gjør jævlig vondt. Unner ikke dette til min værste fiende engang. Ja dette kan skje den beste, og det gjelder å være observant på trusselbildet.
  Nei huttemegtu, pass opp for HVITHAI……

 24. NEI NO MÅ DÅKKAR HOLDE GODT KJEFT.
  Hvit hai er hvit hai, enten dere liker det eller ei…. Kjenner mange av de, har en i leiligheten.
  Og den er faen ikke tam ett jævla sekund. Spiser meg levende til frokost….
  Vær så grei og se dere rundt før dere blir kapitulert i fosterstilling

 25. Om du ser på ryggfinna til haien så er den mykje meir lik på ein kvithai enn ei håkjerring eller håbrann. Den type hai befinner seg vanligvis på store djup og komme sjelden opp til overflata. Det ein bør vera meir kritisk til er om videoen er vekta. Fekk frysninga når eg såg videoen vertfall! 🙂

 26. Ja, dere leste overskriften. Var på Hawaii senest i Juli der en av mine kjære naboer ble flådd levende av en hvit hai. Den kom tusslene forbi i en stormende fart og rev ned både det ene og det andre, plutselig gikk haien løs på Gudrun ( min kjære nabo) og hennes mann ( Patrick), de ble alvorlig skadd og måtte fraktes i en helvetes fart på Akutten på ullevold sykehus ..
  Så ja, har mine tvil og fordommer mot generelt all hai. Hvis ikke dere tar dette seriøst, vet eg FAEN IKKJE….
  Med vennlig hilsen
  Person med stor tvil i livet

 27. Haha, eneste haiene vi har i Norge er vel Håbrann og Håkjerring, og noen små raser, Håkjerringa har ikke sånn formet nese engang, og håbrannen blir ikke så stor ;p

 28. Det er vel dette som er terrortrusselen da? Noen har sendt hvithai til norskekysten når «alle» bader…

 29. Det er helt utrolig hvor mange uvitende idioter som har satt seg til aa kommentere paa dette innlegget som ikke engang er ekte. En haabrann har da for svarte ikke 2 ryggfinner og de ser ikke I naerheten ut som det en hvithai gjor.
  Det ER store haier paa vei til Norge, jo varmere det blir, jo storre blir sjansen for at de trekker dit over.

 30. sykt! Jeg skal ihvertfall ikke ut på sotra. Håper den ikke tar seg turen til fedje, da setter ikke jeg meg i båten i helgen i hvert fall. =P fy søren så skummelt.

 31. Vil berre opplys om at hvithaien sjelden angriper mennesker og at det er oksehaien som dreper flest mennesker 🙂 bare å bade

 32. Nå er det sånn at det finns 3 hai sorter i Norge, Håbrannen er størst kan bli en 3 meter lang og veie ca 2ookg.
  de andre er håkjerringa som lever på dypt dypt vann og lang og med to giftige pigger på side finnene, den siste er Pigghå også kjent som Grenland shark, finns mes mellom Island og Grønland. Dette ligner en håbrann, og er fantastisk kjøtt!! Mange tror de får servert kalvekjøtt når de spiser det. Deilig fisk å grille, som tunfisk!

 33. Jeg har studert 100 bilder nå! Og det er ikke en håbrann! Etter ryggfinnen å dømme så har håbrannen ofte en litt avrundet tupp eller butt. Mens hvithaiens er ganske spiss trekant. Og det I videoen har en hvithais finne uten tvil. Sykt men sant. Disse dyra svømmer helt syke mengder km hver dag. Man kan jo også spore opp endel hvithaier på ocearch. Dere vil få panikk når man faktisk ser hvor langt og hvor nære norge ett par av dem er

 34. Kjøpte en sild pakke for 2 år siden..likte den ikke og kastet den uti havet…dette er garantert en av dem. Pass på folkens, de kan fort hoppe på brødskiven deres.

 35. For å si d slik så er ikke hvit haier så farlige som folk skal ha det til, det er skjedelnt at den angriper mennesker og enda skjedlenere at den dreper! hadde det komme okse hai burde vi hvert mer bekymret! selvfølgelig er de farlige dyr om man ikke oppfører seg riktig i nerheten av de, men de er ikke som i JAWS der de angriper og dreper deg med vilje!

 36. Det er en delfin som svømmer på siden? Hvithaier er hvite og denne er grå. Man kan heller ikke se at den har en hale som haier har?

 37. Det er en hvit hai. Ser det på snuta og på buken. Så det er 100 % sikkert på at det er en hvit hai.

 38. Hallo de der er en HÅBRANN!!!! De er omtrent identiske bare at de er harmløse, har vert med og fått de i trålen 2 ganger.

 39. Hvit haier dreper mennesker hvis den føler seg truet, er sulten og det er faktisk mennesker i vannet. Når haier er sulten spiser de som fleste dyr, det som oftest er nærmest og lettest og ta.. Og et menneske som plasker litt rolig i vannet kan se ut som et lett bytte..
  Jeg vet ikke hva dere gjør, men jeg holder meg på land til denne kulden er over.. Drar heller på vannkanten hvis eg må bade 😛

 40. Kanskje de ikke er så farlige som vi ska ha de til, men vi må likevel ikke undervurdere de.. Å oppsøke den for å så bade med den er rein dumskap…
  Haier før har gjort ting som de vanligvis ikke gjør.. Er de sulten så angriper de!

 41. 1. Dette er ikke ei håkjærring, da håkjærringa har en helt annen form på ryggfinna, og en helt annen kropsvekt. Brugda er MYE større ca mellom 8 – 10 meter lang og spiser plangton. Den ser mere ut som en hval, og når den først er oppe på overflaten, svømmer de med munnen åpen. Da ser du de store gjellene og den litt «klumsete» kroppen. Brugda har en MYE større rygg finne, og svømmer på en helt annen måte. Haien på videoen er mest trolig en hvithai, og er garantert IKKE en BRUGDE eller HÅKJÆRRING. 🙂

 42. Oiii…. Sorry Bergens folk… Det er nok min hai, rømte i forgårs…. Leita i hele natt, supert du fant han Rene.. Skal rope på an i hele dag, så kommer an nok tilbake 🙂 Sorry 🙂 ikke vær redd, han e tam og snill.. elska kos og kappsvømmming. Sikkert bare litt rastløs fortia, hatt lite tid til å gi ham oppmerksomhet i det siste 🙁 Sender oppover Blåhvalen og blekkspruten min ( bestekompisane og barndomsvennane til an Freddy ( haien )… Håper den ikke skremte alt for mange 🙂

 43. Håkjerring e da ikke men kan godt vær en håbrann. Vanskelig å sjå ut fra videoen. Håbrann e lik hvithai i utseende men har et hvit felt nederst på ryggfinnen. På videoen e ikke finna heilt ute av vannet så det er ikke mulig å se.Den kan bli rundt 4meter lang. Håbrann er helt vanlig i norge. Tror noen her blanda håkjerringa og håbrann. Disse er Ikke like men begge holder til her.

 44. Håkjerring e da ikke men kan godt vær en håbrann. Vanskelig å sjå ut fra videoen. Håbrann e lik hvithai i utseende men har et hvit felt nederst på ryggfinnen. På videoen e ikke finna heilt ute av vannet så det er ikke mulig å se.Den kan bli rundt 4meter lang. Håbrann er helt vanlig i norge. Tror noen her blanda håkjerringa og håbrann. Disse er Ikke like men begge holder til her.

 45. Dere «haieksperter» har tydeligvis ikke noe peiling…. Jeg har studert haier og bodd i Australia og kan derfor si at dette ikke er noe hai, men en forvokst torsk som forøvrig smaker veldig godt

 46. Akkurat nå, så er jeg glad for at jeg ikke bader i saltvann, og egentlig ikke bader i det hele tatt. Go dusjing, bading i badekar og vassing i ferskvann!
  – Men seriøst, var det to stykker!?

 47. Ser veldig ut som en hai for meg..men om videoen er ekte vet man jo aldri…uansett bader eg ikke i sjøen ..eg tar heller en dukkert i svømmebasenget 🙂

 48. Det er ikke haien dere skal være redd for, det er de alvorlige klima problemene vi står ovenfor. Haier er helt uskyldige dyr dersom vi mennesker behandler de riktig. Haiangrep skjer bare ved misforståelser. 1. Når vi mennesker kødder med dem.( spøkelseshai er den som angriper flest siden den ser helt uskyldig ut slik at mennesker angriper dem.)2.når vi svømmer med åpent sår. ( haier lukter blod på lange avstander får å kunne spise døde og skadde dyr) 3. Pågrunn av haienes dårlige syn.(et menneske underifra men surfebrett og armer og ben utstikket kan ligne eks en sel eller skilpadde). I tillegg dreper vi mennesker flere haier (med vilje til og med!) enn de dreper oss. Så hvem er det egentlig som gjør noe galt? Vi eller haiene? La oss si det slik sett fra verdensrommet, er det heller vi som gjør noe vondt for verden. Eks. Forrurensning, dreper daglig dyr, skoghogging osv. Og i tillegg viser forskning også at haiene levde før dinosaurene. Haiene gjør bare godt i havet så hva er det vi sitter å klager for? – Silje,14

 49. Dette er HELT KLART en hvit hai. Tro det eller ikke men den følger varme strømmer, og dere har kanskje merket til klima forandringer i det siste? Har blitt observert flere haier på vei mot Europa nå. Ingen panikk..disse dyra er sjeldne å se inn på bade-strender. Holder seg mest på dypet. De fleste blir angrepet av hai pga 3 grunner. Nr. 1: Uheldigvis for deg så er haien sulten og tar en «prøvesmak», men en prøvesmak for haier er noe annet enn for oss. Nr. 2: De tror du er en sel eller sjøløve. Nr. 3: Har du et sår eller klarer å blø den minste dråpe i vannet så er du kjørt. Alle slags haier kan kjenne dette på milevis avstand. Visste du at vi dreper flere haier i året enn de dreper oss? Noe å tenke over..

 50. Marte-Mari : «Du vet det finnes hai i norge, rigth? Det er ikke sikkert at det der er en hvithai :P»
  Du tenker kanskje på håkjerringa som blir like stor som de størte hvithaiene?
  Vell denne haien lever på ca. 300 meters dyp(200-600), det vil si at den er nokså sannsynlig død når den kommer til overflaten! Dette på grunn av trykkdifferansen 🙂
  «-Håkjerring
  Håkjerring er en stor hai i håfamilien som kan bli på størrelse med de største hvithaier. Det er den haisort i verden som holder til lengst nord i arktiske farvann, særlig i havene mellom Grønland og Island, på 200?600 m dyp.
  – Wikipedia»

 51. Bare fordi han skriver at det er en hvithai, betyr ikke det at det er det. Hvis han hadde skrevet at det var en annen hai hadde sikkert folk tenkt at det var rett. Folk flest blir redd fordi de ser på TV at hvithaien spiser kjøtt, og da tror folk at de spiser meneske også. Aper dreper sikkert flere folks i året enn hvithaien, men folk er ikke redd for aper. I call Bullshit!!!!!

 52. Vil te bergen vil til bergen me det samme
  Der har me det som fiskan i vannet.
  Gått og vått og varmt, og hvithai over alt.

 53. vill bare informere om att hai er det masse av i Norge så ikke noe nytt att en hvithai streifer gjennom våre vann en gang innimellom

 54. Det der er en brygde som spiser plankton og er en harm løs hai så det er nok trykt å bade alle steder der den er sett,
  Mvh Tidligre Fisker

 55. Hvithai. Lært om disse skapningene på skolen, så etter mine beregninger er d hvithai som ankommer norskekysten.. Synd men sant

 56. Hvithai, ikke «hvit hai»… Sammensatte ord er viktige å lære reglene for
  «Det der er ikke en «hvit hai» for den er jo ikke hvit!»
  Åh, hvithaien er grå med en hvit underside (hvis det var forklart bra nok🙈)
  ✋😝

 57. Hai er faktisk det vi kan være minst redde for, har lest at mygg (sikkert ikke norsk da) er farligere enn hai

 58. Dette er en hvithai, ikke noe nise. Det kan du se lett pga av den hvite magen. Snuten er også forholdsvis rund, og den er ganske stor. Haien er sannsynligvis ikke aggresiv, men hvis du surfer i nærheten av Sotra bør du være litt forsiktig. Hvithaien spiser mest sel og sjøløve, og hvis du ser silhuetten av en surfer som padler i vannet kan du se at det ligner litt på en av de. Haier liker ikke smaken av mennesker, men hvis det ser ut som en sel kommer den muligens bort, som det nysgjerrige dyret det er, for å smake. Så fort de finner ut det er et menneske så drar de som oftest. Det er veldig få mennesker som blir drept av hai, kyr dreper fler mennesker i året enn haier. Men om du bruker å bade eller være i vannet i eller nær Sotra, så pass på at du ikke får blod i vannet, ikke bader sent på dagen eller om natten siden haier da er mest aktive, og vær observant på båttur. Igjen er ikke hvithaien særlig aggressiv, tigerhaien er den farligste. Bare la den være så drar den nok etterhvert.

 59. dette er effekten av klimaforandringene verden nå går gjennom. hvithaien er kjent for å følge golfstrømmen , men nå som norske far vann har fått større temperatur, så tror jeg ikjke at dette kommer til å være den første. nå som norske farvann blir varmere og varmere, vil hvithai bli ett normal syn i Norge om noen år.

 60. Dere,dette var en hvithai det ser jeg for jeg leser veldig mye om hai hvithaien dreper mest etter okse haien som kan leve i ferskvann og salt og de er også på vei til norge

 61. Det er en hvit hai. Ikke noe rart at den havner her i denne varmen. Men drar nok igjen når temperaturen går ned.

 62. deilig husker når eg var i syden hele stranden ble evakuert pga hvit hai 2 menn og 1 dame ble alvorlig skadd ps de tar et lite tygg de spiser liksom ingen de tar bare et lite tygg !!

 63. I Følge av klippet er dette hvit hai man kan lett se
  det på strekkningen fra finnen og ned til kroppen dens.
  De andre artene i norge er stort sett harnløse men IKKE
  Denne.
  Dette er uten tvil den farligste haien i norge.
  Den første ble nettop oppservert.
  Den vil lage seg et hus/Bosted og få en familie,
  Hvis dere tror at den går vekk når tempraturen synker, ja.
  Men den kommer til bake med fler familier og haien vill bli
  veldig utbrett!
  Pass på hverandre og dere selv.
  Bare for og si det Haier vil ikke bevist anngripe deg, Den har ikke gode øyne hvis du blir anngript er det fordi haien tror de er en sel.
  Og ABSOLUD IKKE BAD NÅR DERE BLØR! ELLER HAR SÅR!

 64. Haha, haier er iche farlige i det heletatt, haha, vettskremte folk, mennesker bader med haier ned i syden rett som det e, er sjeldent folk blir angripet av hai, det som er farlig er piraja men de lever iche i saltvann.

 65. Hah, skulle likt å se deg bade med en hvithai, bare fordi andre folk har kommet uskadd fra det så betyr ikke det at de er harmløse! Så hvis du tror at du er tøff når du skriver sånt så kan jeg garantere deg at du ikke er det!! Ikke gidd å tøffe deg😠

 66. folk e redd for dei ikkje forstår haien…
  ja dei går på insinkt men som andre dyr har dei forskjellige personligheter…
  du har den
  nyskjerrige typen
  leikne typen
  aggresive/dominante
  det e den dominante typen ein ska vera obs på. mike rutzen er ein hai ekspert. eg ska legge ved ein link … og den e verdt å sjå… og det e verdt å søke og sjå andre videoer med han…
  havet er haiens element… ein element som me låner… samme som jorda me bur på… den er ikkje våres. me må ha respekt for den…
  eg har stor respekt for havet og det som bur i den. men ska vera ærlig eg holde meg på grunnen hehe….
  men har visst i mangen år at kvithaien er her i norge…
  kvithaien har rødmuskler… dvs den kan regulere kropps temperaturen… dens kropps temperatur e alltid 10 grader meir enn vatnet rundt den… så korfor e det så vanskelig at den e her i norge?:)
  dei e fantastiske dyr som e meget viktig for det økologiske systemet i havet… uten den så vil det vera katastrofisk for havet…..
  deler berre litt info med dåke…:)
  https://www.youtube.com/watch?v=AN9E7MYPTYk
  linken eg snakka om 🙂

 67. Faen det er ein kvithai av sann passe størrelse og hvithai kan bli aggresive mot mennesker og da angripe selv om det ser dei ikkje er skadet (vertfall sann i west australia) delphiner for inn ein beskjedd fra eit eller anna (veit a faen ) når faren er ner og da har den som jobb å beskytte seler menneske og andre ting på denne jord so delphiner er guds våpen mot hai

 68. Det er faen ikke første gang en hvit hai ha vært her i Norge dette andre gang det i Bergen den andre var lengre nord.
  Har bade med hai i Norge før ser ikke problem med hvit hai:) bader gjerne mer med de fine fiskene skal også ta med en til akvarier også:).
  i 2040 ca eller før vil Norge ligge på alt mellom 35-40+ grader på sommeren då vil alle haier og andre fisk komme her 🙂 PP .
  DE følger golfstrømmen til Norge nå det varmen havet komme her så blir det flere hai.
  Koss dere med den fine fiskken:)!!!. bade i vei

 69. Det er en brugde (Basking shark). Den bryr seg ikke om store bytter. Den er litt større enn hvithai.
  Brugde er vanlig i Nordsjøen.
  Folk flest har ikke akkurat veldig mye mellom ørene forstår jeg.

 70. Hai finnes det i norge som er større en den største hvithaien. 3 verdens rekorder på Håkjerring er vel tatt på 3år siste 980kg. Men de kommer aldri opp til overflata sånn da de lever på 600-1200meters dyp. Dette er nok trolig hvithai ut fra d jeg kan se. 2 hanner sikkert som har forvilla seg til Norge pga varmen og som vil forlate norge så snart d blir kaldt igjen 🙂

 71. Det e helt klart en hai!!! Men det e ikke en hvithai det ser mere it som ei håkjerring… Men dokker e sykt heldig som får se noe sånt det e ikke hverdagskost😃 å e det en Bigg ass hvithai så… Ja ja bare vent til vinteren😜 drit kul video da kred ska dokker ha!!👍

 72. Dettte er en hvit hai se selv man ser de på starten har funnet en sånn men de dreper nesten aldri Mennesker.

 73. Ja da var deg slutt på bading! Selvom de sier det ikke er noe å frykte så har jeg ikke lyst til å miste en fot ellerno for at den haien kommer hit! Drep den vil ikke ha den her hvis folk har lyst å bade med haier dra til utlandet her skal de bort! Vil ikke ha dem, bort med seg.. Dra dit du kom fra!

Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.