Dette er grunnen til at du ikke bør ri på elefanter i Thailand! (Video)

3 min


Har du planer om å reise en tur til Thailand i nærmeste fremtid? da skal du vite en ting om elefantene der. Elefantridning er noe som er veldig populært der nede, men hadde bare turistene og alle som betaler for dette fått vite den grusomme hemmeligheten bak alt sammen, hadde det nok ikke vært like populært. Elefantriding er en av de mest populære utfluktene for turister i Thailand, og du kan gjøre det på alle steder med mer enn to hotell. Bare på den lille øya KOh Lanta er det minst tre forskjellige turoperatører. 

De aller fleste av elefant leirene er kommersielle bedrifter, de tjener drøssevis med penger fra turister som ivrig vil ta bilder med baby elefanter, ri på de, bade med de osv. Vi ser alle smilene til turister som poserer med elefanter , men bak alt sammen skjuler det seg en mørk virkelighet, drap, smugling og tortur.

Baby elefanter blir tatt fra naturen i Burma, slått og torturert slik at de skal være rolig, før du som feriegjest kan dra på en ridetur med en av disse elefantene som da er «trent» opp. Rapportene viser at 50 av 100 baby elefanter hvert år blir tatt fra skogene i Burma, slik at de kan forsyne turist leirene. 

Broken spirit: A helpless baby elephant endures a brutal ritual to prepare it for sale(Over ser vi en baby elefant som gjennomgår et brutalt ritual før den blir solgt.)

Videoen under viser hvordan elefanter blir trent opp på en grusom måte, slik at de kan brukes i tømmerindustrien og for turisme. Videoen er laget av Animal Activist Alliance (AAA Thailand). Hvert år tjener Thailand millioner av kroner på nettopp dette, så skal du reise til Thailand i nærmeste fremtid, ikke støtt dette. Elefanter tilhører skogen!

Under kan du se hva elefantene må gjennomgå før de kan brukes til underholdning som fotball og ridetur med turister. Elefant babyer må gjennomgå en tradisjon de har i Thailand, denne går ut på at 2-3 år gamle baby elefanter blir tatt ifra moren og satt i trange bur.

Her blir de lenket fast til de faktisk sulter ihjel. De slår også elefantene med skarpe kroker for at de skal være rolig. Innen 7 dager er de så livredd at de er blitt utrolig tamme, elefantene har ingen sjans enn å overgi seg. 

Campaign poster by "AAA Thailand"

Neste gang du besøker Thailand ville jeg ikke kjøpt et maleri som en elefant har malt med snabelen sin, for bak det maleriet har elefanten gjennomgått store smerter. Ikke ri på de, ikke besøk eller se på elefant show. Dette er sannheten som AAA endelig har fått frem (Animal Activist Alliance). Dyrene kjenner akkurat like mye smerte som det vi mennesker gjør, de har følelser de også. 

Campaign poster by "AAA Thailand"

Hvordan kan du hjelpe slik at dette stoppes? Ikke ri på elefanter i Thailand! Spre dette innlegget videre slik at alle ser det, da vil ikke Thailand være et land der elefantridning er så populært…Ingen skal tjene penger på dyrs smerte!

Kilder: (Her) & (Her) & (Her)

Les også «stopp matlaging av levende dyr» Her http://renekleveland.blogg.no/1385753253_stopp_matlaging_av_le.html

Image and video hosting by TinyPic


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. fikk noen tårer der ja! de skulle bare ha vist hvordan det er å bli slått, stukket kniver i seg og bli kastet steiner på. Sånne som det der gjør meg utrolig irritert… argh!

 2. Å fy faen.. Jeg ble kvalm, for noen drittfolk! Skulle gjerne likt å behandla dem slik som de behandler de stakkars dyrene… !!!!

 3. Kunne ønske at elefantene kunne snakke! Da kunne de gitt beskjed, håper mindre og mindre slutter med og ri på elefanter slik at elefantene slipper og ha det så vondt!

 4. Kunne ønske at elefantene kunne snakke! Da kunne de gitt beskjed, håper mindre og mindre slutter med og ri på elefanter slik at elefantene slipper og ha det så vondt!

 5. Hvorfor i helvete legges det slad over ansiktene til disse jævlene, hadde jeg møt på disse så skulle de fått smake samme mynt.

 6. Hei. Har aldri vært på siden din før, men det ser ut som om du har en del oppslutning, så da må jeg bare si tusen takk for at du informerer folk om dette.

 7. Har vært på elefantridning, men da var jeg med på å se på åssen de fanga dem. Da gjorde de noe annet enn det. De var vennlige og hyggelige mot dem. Men det var sånn imot dyremishandling greier. Men dette jeg ser her er helt motbydelig!

 8. Mulig flere kommer til å hate meg nå. Ja – dette er grusomt, men langt i fra det som skjer de fleste plassene i Thailand. Har satt meg grundig inn i dette selv, vært på besøk flere plasser både i Thailand og andre land, og virkelig sett hvordan dette fungerer. Det som faktisk er tilfeller, er at elefanter har en enormt god husk. Dersom lederen dens (et menneske som har hovedansvaret for elefanten, og som den knytter seg til) gjør den noe, f.eks. slår den e.l. vil elefanten aldri glemme dette. De vil alltid ha opplevelsene i bakhodet. En elefant som har vært ute for at «lederen» har slått den, eller at mennesker har slått den, vil med store problemer stole nok på folk til å forholde seg rolig slik at den kan bli brukt innen turismen. At ting som dem du viser over skal skje, er helt grusomt. Heldigvis så vet jeg at dette ikke er VANLIG praksis.

 9. Intressant. Det låter jo litt trist, men samtidig ikke så ulikt hvordan vi gjör det med hunder og katter i Norge. Sliter de fra sitt födehjem og gir de nye muligheter hos andre mennesker. Hvorfor höres det så mye verre ut med elefanter?

 10. Dette er grusomt, så vakre dyr og så mange forferdelige menneskjer som ikke engang fortjener og leve! Skulle ønske det ble slutt på alt vold mot uskyldige dyr her i verden! Mennesker som gjør dyr vond skulle blitt samlet og gjort akkurat det samme med! Uff, verden er grusom

 11. at det går ann og være så frekk mot dyr som er uskyldige, hvorfor? man trenger ikke og være slemme for å få noen dyr til å lye!! skulle likt og torturert de samme som gjordet det med de elefantene! jævlafuckingsdyremishandlere!!!!!

 12. De fleste stedene er som beskrevet i saken over, men det finnes (ordentlige) steder som driver med dette for å gi elefantene ett bedre liv. I Laos har de ett sted hvor alle elefantene er reddet fra blant annet skogsarbeid og det er en bedrenset tid pr dag elefantene blir «utsatt» for mennesker som gir dem bananer ++
  http://www.elephantvillage-laos.com

 13. Fint at du tar opp dette! Kan du også skrive litt om Lek’s Elephant Nature Park som er en mer human måte å hilse på elefanter i Thailand (google det!)? Det er mange som reiser til Thailand som syns det er utrolig spennende å være nær elefanter, men ikke vet at det finnes andre måter enn å ri dem, og da kan det være greit at vi som bryr oss deler bedre alternativer med dem.
  Ved å betale for å tilbringe en dag eller en helg på reservatet til Lek så bidrar du til at flere elefanter blir reddet fra gusomhetene som turistindustrien fører med seg der nede. Takk for at du tar initiativ og tar opp denne saken! Stå på! 🙂

 14. Jeg er fortsatt mann, men føler med dyra og blir rett og slett lei meg, med noen tårer i øyekroken. Et indre helvete i meg hadde ikke hatt problem med samme mishandling av menneskene som utfører dette.

 15. Jeg blir rett og slett mer og mer glad for at jeg, 1 januar valgte å slutte å spise kjøtt! Jeg tok til fornuften. Jeg støtter dyrene merr en det jeg har gjort i mine 16 år og de 4 månedene etterpå.
  Jeg hater alt som har med pels, dun, tepper, skinn, kosmetikk, sirkus, turistgjenstander og fornøyelsesparker å gjøre.
  Mange tenker at «åh, disse dyrene har det fint i en dyrepark for de får jo mat og har store bur». Les feilen der. Dyrene er ment til å leve i det ville, ikke inne i bur og bli separert fra familien sin.
  Dyrene er ment til å ha pelsen sin for å holde varme, ikke for å fryse, eller for å miste en fot for å få en fin kant på Canada Goose jakken.
  Det er heller menneskene som skal bli torturert, slått, satt i bur og rett og slett flådd. Av de som jobber innenfor dette. De må se smerten i øynene. De må forstå at dette ikke er humant en eneste plass.
  Det er ikke humant å drepe.
  Et eksempel: Hai har spisse tenner for å drepe byttet og spise det. Vi mennesker har flate tenner for å spise mat som gir mindre motstand. Altså grønt. Og nei, vi som velger bort animalsk industrilagde gjenstander spiser ikke maten til dyrene, for vi kan dyrke ABSOLUTT ALT det som dyrene spiser.
  Noen må virkelig våkne.

 16. Sykt trist å se…
  Vanja : Latterlig å ikke spise kjøtt. Vet du hvor humant norske kyr blir drept for eks? Hvem hjelper du ved å ikke spise kjøtt? Menneskekroppen trenger proteiner osv fra kjøtt, end of story..
  Menneske jaktet med våpen, så trenger ikke klør og hoggtenner…
  Beklager men blir provosert av det..

 17. Så det er latterlig av meg? Det er latterlig at jeg ikke støter mord?
  Vel, da får du bare være irritert. Jeg bryr meg mer om dyr enn mennesker.
  Jeg kan ta kosttilskudd om det er et problem for deg

 18. Menneskene er laget for å spise kjøtt, men grunnen til at vi ikke har hoggtenner er fordi vi ikke trengere det. Vi har funnet en måte å tilberede kjøtt og da trenger vi de tennene vi har nå.
  De fremre tennene er relativt skarpe og jekslene er flate slik at vi kan spise grønnsaker osv.
  Men med tanke på den økende befolkningsveksten og at det vil bli færre resurser på hver enkelt, burde vi alle blitt vegetarianere. Da hadde vi ikke sløst med resursene våre… og mange spiser for stor andel kjøtt.

 19. Gunnar A.
  Anonym! Uvitenhet er et dårlig utgangspunkt for bastante påstander. Over hele verden lever mennesker som aldri har smakt en kjøttbit, i god helse til de dør, gamle og mett av dage.
  En påstand blir ikke sann av at mange gjentar den. Forsøk heller å skaffe deg lit fakta omkring dette emnet, så kanskje du kan slippe å bli så provosert . Se litt på denne omtalen av boka «The Wheel of Health». Kan kjøpes på Amazon.
  The Wheel of Health
  Guy T Wrench
  the Philovox, 1. jan. 2009 – 182 sider
  0 Anmeldelser
  Good health is an attractive state, but it can be a very dull topic. Everything depends on how it is approached. Dr Wrench attracts our attention at once, by asking «Why not research health as well as disease?» To him it is more interesting to know why we are not as healthy as we should be, than it is to ask why we are as diseased as we are. Naturally he had difficulty in finding people in whom he could study health as a natural characteristic, but finally found what he wanted in the small tribe of the Hunza in Northern Pakistan. The very place itself has its fascination, lying hidden high up in one of the tremendous clefts amongst the ‘congress of great mountains’ separating Pakistan from China and Russia. The Hunza are people of extraordinary physique and health, and this is largely attributed by Dr Wrench to the fact that their foods, such as vegetables and wheat, are not ‘sophisticated’, as Robert McCarrison calls it, by the artificial processes applied by Westerners. How these processes affect our food is dealt with in great detail. The argument is detailed and is attractively presented. Whether there is much likelihood of Dr Wrench’s views being widely adopted is open to question, but they are impressive. The simplicity of Hunza life is greatly to be desired. Our western civilization will never adopt it in toto, but we could take some elements of it to heart. This book will appeal to all who interest themselves in health and the principles of its maintenance. This is a new edition of this title. The text has been extensively re-edited for today’s reader.

 20. Si berre 1 ting vanja å dæ æ att e æ helt eni me de men hugs att nogre dyr kann en fjerne pelsen på slek som sau å slek men døm dyran dæ æ unormalt på tolerera kje e!
  Viss e møte essa folkan der ska e sørge for at de ska nok bli apeshow tå døm på sirkuse ja!

 21. OMG! tenkt å gjøre noe så forferdelig!!! Jeg synes så synd på Elefanter :(( DE burde skamme seg! De elefanter trenger frihet!!! Såå grusom!!!

 22. Fy fader til folk! Kjønner de fader meg ikke at elefanter ikke liker det ? Skal jeg bare komme til den jæævla personen og si : Du..vær litt rolig! Så skal jeg slå den med en pinne, helt jæækla hardt ? Hva søren ? DU MANN/MENNER SOM SLÅR DYR OG SÅNT : GI MEG DET JÆÆVLA NUMMERET DITT, SÅ JEG KAN  BESØKE DEG OG GJØRE DET SAMME 😉 Hadde du likt og hørt det ? NEI!! Men så sluttmed det da! JÆVLA IDIOTER!!

 23. Off grusomt!
  Har selv vært i thailand men har ikke ridd har kun sett et show som var grusomt!
  Men jeg tror at de menneskene som driver på med dette her, synes også synd på dyrene men de som bor der nede og er fra det lande er svært fattige å dermed har nødt å til å jobbe med det

 24. Rett og slett vemmelig. Er i utgangspunktet ingen stor fan av Thailand og kulturen der, dette får meg bare til å ta enda mer avstand.

 25. Jeg er enig i at dyreplageri er drit ekkelt og tragisk, men tabben du gjør er å få alle til å se negativt på ET land. Om du i det hele tatt skal ta deg tid til å skrive et sånt innlegg, bør du faen meg ha baller til å skrive flere land også for jeg kan si deg, det er FLERE land enn bare Thailand som holder på med dyreplageri(som også tjener penger på det). Så at du velger å skylde på et land er like tragisk som det du påpeker.

 26. Fikk så utrolig vondt i meg nå, jeg kommer aldri ALDRI til å forstå hvordan mennesker som utfører slik tortur kan leve med seg selv, eller i det hele tatt gjennomføre det. Så bra at du deler dette!

 27. Dritt mennesker… Hvordan kan noen ha hjerte til å slå eller skade noen så nydelige og fredsome dyr.. Dyr i det hele tatt! Hva skjedde med at folk burde ta vare på hverandre, vare på alt som lever? Blir så sur.. Stakkars dyr.. Vil dra å redde dem alle, la dyr leve fritt.. Dyr i fangenskap er galt rett og slett galt.. Alt er vilt, la det forbli vilt.. Er en grunn til at dem er ville og ikke ansett som husdyr, kan man ikke ta vare på et dyr skal man ikke ha et.

 28. Det er virkelig grotest. DE mennesker som gør sådan noget, skulle have samme behandling selv. De er ren og skær ondskabsfulde

 29. usmakelig spør du meg, de burde fått samme behandling selv.
  ja til at en elefant i must eller hva det kalles angriper disse svinene skikkelig. unnskyld utrykket men finner ikke annet ord en svin på de som driver på slik.

 30. Forferdelig og helt forkastelig at turoperatørene fortsetter å lokke turister med attraksjoner med slik grusom bakgrunn.

Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.