EKSPERTER: TA BARNA I BÅND

2 min


Barn kan være vill og uforsiktig, derfor mener ekspertene nå at du bør gjøre som du gjør med både hunder og katter, putt de i bånd. I flere av landets barnehager er det et økende problem at foreldre ønsker å begrense barnas utendørslek. Det viktigste er at det skal være trygt og sikkert, om du bryr deg om barnas sikkerhet bør du ha båndtvang.

Foreldre velger å holde barnet i bånd når de beveger seg i storbyer eller på kjøpesentre og flyplasser, fordi barnet ikke skal forsvinne vekk fra mor og far. I vestlige land, og spesielt USA, er barn i bånd et vanlig syn. Også i Norge blir det nå mer og mer populært, ihvertfall når båndene kommer i ulike fasonger og farger, apekatter er helt klart favoritten.

Det finnes en lang rekke varianter bånd å velge mellom, og noen er utrolig sukkersøte. For eksempel kan båndet være festet i en plysj-apekatt eller et annet kosedyr som barnet bærer på ryggen, som en ryggsekk barnet til og med kan bruke på skolen som en skolesekk, genialt mener mange foreldre som bare kan ta med seg båndet og feste det igjen når barnet skal hentes.

Hovedargumentet for å ta sele eller bånd på barnet når man går ute, er altså at det er trafikksikkert. Barnet stikker ikke av når de går i bånd, av den enkle grunn fordi de føler seg som noen hundevalper.

Foreldre trenger ikke bruke så mye energi på å passe på barna lengre, dette er både nyttig og genialt mener eksperter. Inger Marie Kofoed, butikksjef i Babyshop i Ullevålsveien, Oslo, forteller at slike bånd er veldig populært nå.

Min egen personlige mening angående dette er at HUNDER kan være i bånd, ikke barn! Uansett om dette er sikkerhet ifølge eksperter, for hvem er disse ekspertene?. Er du en forelder passer du jo alltid på barnet ditt, du trenger ikke noe bånd, mener nå jeg.

Kilder: Nyhetene (Her) og her kan du se 35 bilder av barn i bånd (Her)


Like it? Share with your friends!

6 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Hæææææææææææ??
  Nei vettu hva! De får jaggu passe ungene side uten å ha de i bånd.. Det er fult mulig…
  Hvorfor skal de binnes fast? Hvorfor kan ikke foreldre holde barna sine i handa?

 2. Synes det er ganske smart, da får barnet utfolde seg og gå selv når man er i trafikkerte områder eller inne på kjøpesentre med skumle trapper ol. Mindre stress og mas både for foreldre og barn.

 3. Jeg er enig med deg er, hunder passer og ha i bånd, men barn burde får gå uten bånd. Men samtidig kan det være praktisk for noen, og ha en slik løsning om de har flere barn, spesielt småbarn, men alle vil vel ha sin menig om denne saken.

 4. Synes dette er fint jeg, brukt på riktig måte selvsagt! Men uvant for oss her i Norge tror jeg, og kan derfor føles rart? Det kan være ganske høyt tempo og masse mennesker på en flyplass e.l., og raske og uredde barn i nærheten av en bilvei er jo ikke til å spøke med. Spørs på tid, sted og situasjon, men noen ganger kan det være en nødvendighet med sele for å slippe å la barnet sitte i vogna feks. Min sønn vil mye heller ut og løpe enn å gjøre nettopp det. Jeg hadde en vilter gutt på halvannet da lillesøster ble født, og kjente et kjempebehov for en slik sele, da jeg rett og slett bare kan være på ett sted av gangen. Storebror var over alle hauger før jeg visste ordet av det. Eksempelvis mot to morsomme hunder i voldsom lek i parken (ikke så veldig morsomt, synes mamma). Samtidig kjente jeg veldig på at mange som gikk forbi kanskje syntes det så helt forferdelig ut at jeg hadde «bånd» på ham. Men alternativet var jo å bli sittende inne, det hadde han i alle fall ikke hatt noe glede av. Eller sette ham i vogn utenom når vi var mellom fire gjerder på lekeplassen – og det er vel kanskje ikke så mye bedre? Eller å ta risikoen, og velge mellom å fly etter ham eller passe på vogna i vanskelige situasjoner. Vogn er jo egentlig ikke så annerledes, og det er en mye benyttet metode både på bytur og i kjøpesentere for å ha «kontroll på» barnet, men det er vi så vant til å se at det tenker vi ikke over på den måten.
  Sønnen min elsket apekattsekken sin og ville kjempegjerne ha den på seg selv når vi gikk ut. Jeg brukte den bare når jeg følte at jeg virkelig måtte. Egentlig litt for sjelden, og det er jo ille å si synes jeg… Hadde jeg tord hadde jeg brukt den litt oftere. For å gi ham frihet til å utfolde seg uten at jeg trengte å være redd for at det kunne komme til å oppstå en situasjon der jeg plutselig stod uten kontroll. Nå som han er blitt to er det helt annerledes her, heldigvis, det går an å forklare ham ting og han har litt mer innsikt i fare. Føler ikke behov for selen lenger, men kan forstå at foreldre med aktive og impulsive små barn vil benytte det i noen situasjoner for å kunne la barnet utfolde seg mer i fred, og kunne senke skuldrene litt selv under tiden. Selvsagt være med på leken, ikke stå og prate med naboen mens barnet styrer for seg selv i bånd 😉 men det ER faktisk ikke alltid lett å være 100% med om man er feks i stressede omgivelser. Med sele har man da muligheten til å slippe at barnet sitter i barnevognen, hvis barnet synes det er kjedelig.
  Håper litt fokus på dette fra ekspertenes side kan føre med seg litt diskusjon rundt temaet, og forståelse for at det ikke alltid trenger å være så dumt med disse selene 🙂

 5. jupp. Verden er full av farer, for eksempel kidnappere også.
  Spesielt om man er på flyplasser og i utlandet generelt. visste du at det fins mafiaer verden over som spesialiserer seg på å kidnappe barn?
  Syns bloggen din virker naiv og veldig blond.

What's Your Reaction?

Fail Fail
42
Fail
Love Love
12
Love
Omg Omg
60
Omg
Win Win
42
Win
WTF
12
WTF
EPIC
6
EPIC
Quiz Quiz
54
Quiz
hate hate
24
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.