DE NARKOMANE FÅR SPRØYTEROM I PEPPERKAKEBYEN- HOT OR NOT?

1 min


Se så fin pepperkakeby, vi har fått sprøytehus? er dette riktig eller galt med tanke på at små barn skal se på dette?. Vi ville ikke skvise ut de narkomane så vi måtte lage et sprøyterom til de også, narkomane hører også hjemme i pepperkakebyen, julen tilhører alle folkeslag, sier bergensfamilien bak pepperkake huset. Først og fremst ville vi lage en lekepark, men parken fikk en uventet vri, vi festet på en sprøyte.

Tre liter pepperkakedeig og syv timer gikk med for å ferdigstille prosjektet familiene har valgt å døpe «Bergens flotteste lekepark».

Det handler om å komme sammen, lage mat og ha det kjekt, pepperkaker er kjekt for alle sammen, også de narkome. De narkomane blir glad når de ser sprøytehuset, noen forteller at de skulle ønske huset var større og ekte, då kunne de gått inn der, det hadde vært kjekt sier de. Den syv tunge pepperkakebyen ble levert inn på søndag kveld, og allerede mandag morgen var det stor jubel.

– Vår lille pepperkakeby er vanligvis ikke en arena for politiske ytringer, men akkurat dette bidraget ser jeg ingen problemer med. Pepperkakebyen kan gjerne speile det samfunnet vi lever i, og sprøyteromsdebatten er en aktuell del av virkeligheten her i Bergen, sier Kristoffersen, som er daglig leder i Bergen Sentrum AS.

– Det skjer svært sjelden. For mange år siden fikk vi et noe seksualisert bidrag fra erotikkbutikken Beate Uhse. Bidraget var litt på kanten, og måtte modifiseres litt, uten at vi gjorde noen stor sak av det. Men da var det en herværende avis som lagde et stort oppslag på at Pepperkakebyen driver med sensur, sier han.

Åpningen av «verdens største og beste» pepperkakeby er bare to uker unna. I år som i fjor trekker byen innendørs, til DNBs ærverdige banksal på Torgallmenningen. Vi håper at flere familier kan lage flere sprøyterom, slik at pepperkakebyen dette året blir om til nygårdsparken, bare i pepperkake versjon. God jul sier nå bare jeg!.


Like it? Share with your friends!

4 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Syns det er bra at unger får se realitetene. På en annen side tror ikke at barna som er der helt vil skjønne hva det skal forestille.
    Narkomane er /dessverre/ endel av bybildet i Bergen, så å belyse det for barn på denne måten er helt greit syns jeg.

What's Your Reaction?

Fail Fail
24
Fail
Love Love
54
Love
Omg Omg
42
Omg
Win Win
24
Win
WTF
54
WTF
EPIC
48
EPIC
Quiz Quiz
36
Quiz
hate hate
6
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.