NÅ BLIR OGSÅ KORSET I GRAVSTEINER FJERNET VEKK!

1 min


Nyhetsoppleser Siv Kristin Sællmann i NRK ble av ledelsen strengt bedt om å ikke bruke et smykke med et kors på TV. For rundt 2 uker siden ble Siv gjort oppmerksom på at seere hadde reagert på korsbruken og ringt til NRK. Smykket med korset som seerne reagerte på, er et 1,4 centimeter stort gullkors med svarte diamanter.

Distriktsredaktør Anders Sårheim i NRK Sørlandet ble forbanna og tok opp saken med Siv kort tid etterpå. Anders ga Siv Sællmann klar beskjed om å ikke bruke smykke bestående av et kors på TV.

Etter dette har NRK kommet frem til at smykker med kors er strengt forbudt.

Men her stopper det ikke, langt ifra. Nordmenn i hele Norge er sint og forbanna på dette, hvorfor skal vi ikke kunne få bruke et smykke med et kors? skal vi virkelig ha det så gale?.


Nå har Kirken også fulgt etter, og det vil ikke lengre være mulighet for og kjøpe gravsteiner som inneholder kors. For at det ikke skal være uenigheter unngår vi salg av gravsteiner med religiøs og politisk betydning, som i dette tilfellet et kors.

At dette blir en sak som vi blir nødt til og ta opp i stortinget er ingen tvil, men vi ser tegn på at det norske flagget er i fare. Det er viktig vi holder en lav profil når det kommer til dette korset, at vi fjerner det i gravsteiner er bare en prinsippsak. Det er bra vi fjerner korset og følger NRK sine retningslinjer, selv om det kan føre til uenigheter.

Norge får i 2016 nytt flagg, les og se det nye flagget HER

Lik & del videre 


Like it? Share with your friends!

140 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Herregud! Jeg er ikke personlig kristen, men selv synes jeg symbolet til korset er pent. Hvorfor i alle dager skal noen nekte oss å ha de på gravsteiner?? Det er jo en del av Kristendommen! Har ikke ord….

 2. Jeg er ikke personlig kristen, MEN hvorfor i helvete skal det ikke være lov å gå med kors? Bare fordi det symboliserer kristne? Jeg har ingenting imot kristne, og de får mer enn gjerne gå med kors om de vil for min del! Selv om man er kristen eller ikke, må man få gå AKKURAT med hva man vil. Jeg personlig synes at kors er veldig pent, jeg synes det er helt idiotisk at dette blir nå forbudt

 3. Skal alle sammen starte og gå i kvit t-skjorte og samme ola bokse? Samme jakka? Samme sko?
  Berre for at vi ikkje skal fornerme noken? Skal vi bli so firkanta?
  Korset e et symbol på kristen dommen! Og koffor kan ikkje kvar enkelt bestemme sjøl ka vi vil gjere? Ikkje faen om ej skal tilpasse mej noken utlæninga for at dei skal føle sej ivaretatt, kjeme dei til Norge so fe dei faen mej tilpasse sej oss nordmenn! Ej gidde faen mej ikkje å tilpasse mej noken muslimsk eller jødisk relgion! Dei vil vere her i norge so fe dei pina de tilpasse sej oss! For de e de vi må gjere når vi fær til deira sitt land! Vi fe ikkje noka spesial behandling når vi fær til dei..
  Ditta her e so provuserande at ej blir galin av de!

 4. Jeg er på ingen måte rasist, men syns denne setningen er verdt å tenke over.
  Kan jo se på hva statsminister Julia Gillard i Australia uttalte:
  Dette er vår nasjon, vårt land og vi har vår måte å leve på. Vi vil gjerne gi alle invandrere muligheten til å nyte godt av dette. Men dersom du er en invandrer som klager, bedrager og klager over vårt flagg, vår ed, vår tro eller vår måte å leve på, vil jeg på det sterkeste oppfordre deg å benytte deg av den andre rettigheten, det er retten til å forlate landet. Dersom du ikke føler deg tilpass her, så reis. Vi tvang deg ikke til å komme. Du valgte selv å være her.
  Kjenne e blir FLY FORBANNA!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Det her er faen meg helt utrolig!! I mine øyne kommer Norge til å bli helt fucka og tatt over av alle de andre religionene i verden..Blir rett og slett flau over å bo i et slikt land. Er ikke kristen selv, men fyfaen for en IDIOTI!!

 6. Okey, jeg er ikke kristen selv, og jeg er personlig ikke så glad for å se korset over alt, men når det er sagt så har jeg ikke noe imot det. Norge er et KRISTENT land, og hvis noen ikke liker det, kan de dra seg til helvette ut! På ungdomsskolen min hadde jeg nesten ingen undervisning i den lutherske tolkningen av bibelen, og det er den lutherske kirke som er statskirken i Norge. Jeg blir så forbanna hver gang jeg ser noe slikt. Jeg liker ikke Norge slik det er i dag, fordi den norske regjering lever etter service regelen «Kunden har alltid rett» eller som man kan si om Norge nå «Alle er velkommen, og gjestene har alltid rett». JA, jeg er rasistisk, men med god grunn når man tenker på hvordan Norge har forandret seg.

 7. Det er vel det samma om vi velger å ha kors på gravsteinen vår!?! Nei nå kommer de til landet vårt, og forlanger ting av oss! Bare tenk over hvor dumt det er!? Kan vi ikke bare kaste hele gjengen tilbake de kommer fra! Hvis ikke får de i det minste tilpasse seg oss, ikke vi dem.

 8. Jeg vil gjerne anbefale dere å sette dere inn i saken. Personlig støtter jeg dette, og det i kraft av å være ateist, ikke muslim. For dere må huske at dette ikke kun gjelder kristne symboler, men religiøse symboler i sin helhet. Dette betyr at det er like lite lov å ha på niqab på TV som kors.
  The more you know…

 9. Rene
  Det er bra at du setter fokus på dette, for det er få som tør å snakke så rett fra levra som
  du
  gjør. Folk innser kanskje ikke at korset, symbolet for vårt kristne land,
  er
  såpass viktig for vårt lands identitet. At vi skal endre dette pga innvandring er bare
  idiotisk!
  Som med alt annet, må man lese mellom linjene. For når vil dette hysteriet stanse?

 10. Greit med litt raksjon folkens, men man trenger ikke å overreagere på slike ting. Hvis du bruker kors og vet du er 100% kristen, så skal du få den retten til å reagere, men føler det blir for dumt over folk som ikke er kristene i det hele tatt og fremdeles reagerer sterkt på dette. Latterlig og flaut blir det også når folk skylder på andre religioner. Korsfornektelsen har ingenting med muslimer å gjøre. Så slutt å gi skylde på andre. Sjekk fakta før du åpner kjeften og gir skylden til andre. Alt dette skjer pga regjeringen og alt dette hadde ikke skjedd dersom DU som sitter hjemme bak pcen din, hadde stemt ordentlig. Jeg lurer på også hvor mange som har reagert på det lille kors greiene som IKKE er en EKTE kristen!! Alle oppfører seg som om alle skulle gått i kirken 3 ganger i uken. Slapp av litt da.

 11. Eg er ikke noe serlig Kristen selv, men vill på høyt nivå si at dette er idioti, og personlig er det nærmt at eg nekter å bli begravd den dagen eg dør med en gravsten uten kors på!! Heller skjønner eg ikke hvorfor den skal taes vekk, gravplassene som har gravstener med kors på, hører jo til Kirken og her er det kristne folk som blir begravd, ikke muslimske eller hvilken som heldst annen religion, hva er problemet? Vi nekter ikke andre invandrere med andre religioner å gå med deres preg, så hvorfor skal de henge seg så opp i oss? So what om det er på tv, de kan være glad nokk for at de har tilatelse av oss til å leve hær i Norge med oss, Et KRISTENT land!
  Jeg er på ingen måte rasist, men syns dette er verdt å tenke over.
  Kan jo se på hva statsminister Julia Gillard i Australia uttalte:
  Dette er vår nasjon, vårt land og vi har vår måte å leve på. Vi vil gjerne gi alle invandrere muligheten til å nyte godt av dette. Men dersom du er en invandrer som klager, bedrager og klager over vårt flagg, vår ed, vår tro eller vår måte å leve på, vil jeg på det sterkeste oppfordre deg å benytte deg av den andre rettigheten, det er retten til å forlate landet. Dersom du ikke føler deg tilpass her, så reis. Vi tvang deg ikke til å komme. Du valgte selv å være her.
  Kjenner at eg blir FLY FORBANNA!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Vi brukte masse tid i debatten om bruk av hijab i forskjellige offentlige tjenester ( har ikke noe mot hijab eller andre religioner). Etter lang tid ble bruken av hijab tillat på jobben og i offentlige tjenester slik at folk skulle få «utfylle» sine religiøse regler i hverdagen sin. I denne debatten settes korset som tilhører kristendommen, Norges hovedreligion, på spissen. Korset har vært med på å formidle at Norge er en kristen stat slik som Sverige og Danmark. Synest det er litt domt at religionstegn fra utlandet skal få godkjenning så fort, mens vårt nasjonale religionstegn skal gå gjennom en slik debatt og kanskje fjernes. Hva er poenget med en kristen stat når du ikke får bruke tegnet for den kristne religionen?
  Kanskje litt rart formulert, men håper dere forstår poenget mitt 🙂

 13. Kjenner at jeg blir mektig irritert på alle disse debattene som fåregår i Norge nå..
  At det ikke skal være lov å bruke kors på tv fordi det er støtene ?
  Hvor nøytrale må vi bli? Og hva er det neste? At det blir forbudt å spise gris?
  Kan ikke finne noe i noen arkiver om at vi nordmenn flytter til et annet land og klager på kulturen og nasjonal religionen og tvinger dem til å droppe religiøse symboler fordi vi finner det «støtene»…
  Nei dette her går alt for langt, det er på tide å samle Norge igjen!

 14. Dette går jo for langt. Norge e jo et fritt land der det er lov å vise relegionen sin. Hvis hun vil gå med et smykke med kors så burde hun få lov til det. Eller tror nrk at vi ikke har lov til å utrykke relegionen vår lengre? Det med kors på gravsteib vurde være opp til den inndviduelle.

 15. Jeg ser det med å være nøytrale og ikke ha stats religion, men dette går for langt, hvorfor skal det være forbudt med å utdype sin egen religion? Alle er forskjellige og har egen tro, vi burde få lov til å gå med smykker, hodeplagg osv, om det tilhører vår religion.

 16. Korset er jo en del av kristendommen, som er troen til utrolig mange norske. Hvis vi ikke får ha vårt kors, så skal ihvertfall ikke utlendingene få gå med de der hijabene som de har på hodet..

 17. Nå må det jaggu meg være «NOK» snart vel???
  Muslimene skal jo få bære Hijab i jobb sammenheng og de skal ha egen slaktemåte og tillatelse i fengsel til å forlatee luftegården og møter pga bønnetid 5 ganger daglig og de bygger moskè i byer hvor de kan jalle høylydt,mens vi nordmenn skal fjerne Absolutt Alt som kan minne om at vi engang sto for en egen tro-men vi er så idiotiske at vi legger ned alt vårt eget for at alle andres tro skal føles mere velkommen i et land de i utgangspunktet ønsket å flytte til fordi deres eget land var en trussel for dem!!! Wow for et målboland jeg lever i og jeg håper vår nye regjering nå sier STOPP!!!

 18. Visst vi korset vårt skal bli ulovlig så må vi faktisk gjøre hijab og ulovlig? alt som skal forbindes med dem har vi gitt dem lov til. Dermed burde dem respektere at vi faktisk har ett kors! Dem er i vårt land. Hadde vi vore i deres land så hadde vi ikkje fått samme tilretteleggingen som det dem får her i vårt land.

 19. Kjenner jeg blir mektig irritert her. Dette er mitt fuckings land og ingen skal få ta fra meg korset eller religionen min. Jeg er ikke super religiøs, men Kristendommen er min religion og Norges og jeg skal faen med ikke gi slipp på det pga noen føler seg truffet.
  Hvis du ikke liker Norge, så dra deg til helvete ut. Hvis det blir sånn som dette her fremover så skal jeg dra frem korset og marsjere i gatene og rope Jesus. 🙂

 20. Nå får det vel være slutt med det her tullet,det er våres kulturarv og vi har ett fritt land og rett til å bære og bruke Korset der vi vill basta !!!

 21. Nå begynner det å bli virkelig ille her i Norge. Når ytringsfrihet og religionsfrihet ikke lenger er en selvfølge, begynner landet vårt å gå i retning av russland og andre land der man vegrer seg for å si sin mening eller vise sin tilhørighet til en trosretning i tilfelle refs/straff. Vi blir oppfordret til å respektere og godta andre religioners symboler og bekledning hos våre «nye landsmenn». Men å vise at man tilhører statskirken i Norge skal være forbudt…?

 22. Bare pga ETT PAR stykker som har ringt å klaget. Hva med resten av norges befolkning? Betyr ikke vår mening noe? Dette blir for dumt!

 23. Må ha lov til å bruke det smykke man vil..hvis det ikke blir lov til å ha på gravstenen hva med de som ligger deg og har det på?! skal de bli tatt vekk?Da riser jeg det inn selv

 24. Er det mulig? Skal vi nordmenn virkelig måtte tape så mye? Dette synes jeg at går altfor langt. Greit en nyhetsreporter ikke skal bruke kors under sending. Det er en ting,men det å fjerne det fra gravsteiner er å gå for langt. Korset er noe som står oss nordmenn nært også pga at det er ett kors i flagget. Jeg er ikke kristen og kommer heller ikke til å bli det,men for meg er det en selvfølge å ha kors på gravsteiner. Jeg går også med smykke med kors. Dette selv om jeg ikke er kristen. For meg er det helt uaktuelt å ikke få lov til å ha kors på gravsteinene til mine foreldre, besteforeldre, oldeforeldre, søsken, og hvis jeg er så uheldig å overleve mine barn og tantebarn. Jeg kan ikke fatte at kirken faktisk har foreslått dette!

 25. Jeg er ikke overrasket. Norge er det MEST NAIVE landet i hele verden! Ikke kan vi gjøre ditt og datt uten å fornærme religiøse ekstremister. Jeg er så flau av å være en del av dette så altfor godtroende folkeslaget. Uff

 26. Selv så ser jeg på meg som ateist, men nå er da Norge originalt et kristent land som har tillatt andre religioner, dersom det skal være likt får det bli lov for alle eller ingen, men at KIRKEN, Guds medium, skal fjernet korset, korset som den kristne Gud ble festet til, er jo meningsløst, jeg driter i om han eller han, hu eller alle de der borte bruker kors eller hvilket som helst religiøse symbol de velger å bruke, men å fjerne det til dette punktet er jo helt klart et tegn på at Norge nå ikke lenger er Norge slik det var tenkt at det skulle være, et land med trosrett til å tru det man vil, et land med yttringsfrihet til å kunne si og mene det man vil, hvordan man kler seg er også en måte å si eller rettere sakt, signalisere hva man mener, hvilket også er en del av ytringsfriheten som Norge en gang har vært så stolt av. Det er jo helt klart at noe nå er galt.

 27. Tragisk!
  Som litt relgions motstander er jeg helt enig i det med nrk nyhets sendinger. Med mindre det er enn del av saken som blir tatt opp!! Men må være mulig bruke sunn fornuft å skjønne att enn kristen grav må kunne ha ett kors!! Å f.eks. flaget vårt har ikke noe kors på seg. Skal dette kalles ett kors er snart alt i verden forbudt!

 28. Korsfornektelsen har ingenting med muslimer å gjøre! Så slutt å gi skylde på andre. Sjekk fakta før du åpner kjeften og gir skylden til andre. Alt dette skjer pga den rasistiske regjeringen vi har nå og alt dette hadde ikke skjedd dersom DU som sitter hjemme bak pcen din, hadde stemt ordentlig.
  Det er viktig å få frem att dette er IKKE muslimene som står bak ..det er Nordmenn selv att nyhetsoppleserne er religionsnøytrale synes jeg er helt ok .. kan jo bare tenke meg spetaklet om nyhetsankeret bar hijab ! stat og kirke er delt nå og mye derfor er korset borte fra det offentlige..

 29. Hæ? Dette er jo helt ulogisk. Gravstener av denne typen befinner seg jo på kirkegårder, for kristne! Hvis det ikke skal være lov til å ha kors på disse gravstenene kan vi jo like så godt legge ned hele kirka..

 30. Dette er samenes land. Verken muslimer eller jøder har noe med dette å gjøre. Alle som er forbanna pga kors saken, hvor mange ganger gr dere til kirken a?

 31. Vad i hele verden skjer med vårt fedre land. Norge. Nå blei jeg skuffa. Ledelsen i detta landet kan pakke sammen. Samma med kirken. Da blir det å handle gravsten i andre land da når det behöves. Vi er et kristent land. Nå får dere begynne å fokusere på viktigere ting.

 32. Fy søren dette var trist! Jeg er personlig kristen, og det hender jo at jeg reagerer litt på at religiøse symboler (og spesielt oppned-kors!) er helt normalt i motebildet, men fra der til å forby kors på kristne kirkegårder går jo virkelig mot religionsfriheten vi er så stolte av her i landet!

 33. Markus: Ikke at jeg er for en blåblå regjering, men det er nok du som må sjekke fakta. Den nye regjeringen vil faktisk få tilbake den såkalte kristendomsundervisningen i skolen, og det som ble endret til RLE et par år tilbake, skal bli til KRLE, og inneholde mer kristendom 🙂

 34. e heilt idiotisk eg e ikkje kristen men da e et kors må vell få lov til og ha de på seg når ein vill. kjenne eg vert forbanna norge e jo meir utlands land no en da nåken sinne har våre……..

 35. Skuffet over Norge… En av verdens rikeste og beste land fjerner kristendommens symbol…
  Korset er Jesus symbol, de er som symbolet til sykebilen, brannbilen, og som Norges flagg…
  Man kan ikke bare ta flagget våres vekk? NRK har gått alt for langt denne gangen!

 36. Synst dette er bare heilt teit.. Kan man ikkje bruke dette lenger.. 😛 berre teit.. Ka skal eg gjere når eg vil ha min eigen gravstein med kors på..? Må ein begynne å lage si eiga grav i hagen sin no får å få ha korset på gravstøtta si..?? 😛

 37. Blir så forbanna.Skal VI som nordmenn tilpasse oss absolutt alt .Rasisme blir skapt av styresmakten på denne måten.Idioti at vi skal være et foregangsland for all nytenkning av signatur kåte politikere som vil fremheve seg selv med disse idiotbrilliante ideene dine, som egentlig gir grobunn for fremmedhat, OG Rasisme.Legg ikke skylden på innvandrerne som kommer til landet,ta heller de etnisk norske kronidiotene Av noen politikere som vi valgte inn på stortinget for at de skal fremme våre interesser ,men som klarer å kludre alt til på en genial måte som alle norske statsborgere er så totalt imot.

 38. jeg syntes dette går for langt så da mener jeg at ingen andre i landet av andre religioner skal få lov til å gå med laken over huet og andre religiøse greier og tradisjoner

 39. Dette er det verste jeg har hørt!! Det der er pisspreik! Dette er hån og kritisering imot dem som er kristne,vi bor i et fritt land,og folk må få lov å bære det symbolet som betyr noe for dem. Dere skulle ha skammet dere! Rikeste land,pøøh,big joke mener nå jeg.

 40. No e d på tide å bytte flagg, for å unngå uenigheter, samt fjerne korset i kirka? Jesus ble ikke hengt på et kors.. han ble bare.. hengt?
  Amatører som sitt å avgjør slikt! Få de vekk fra sine posisjoner!

 41. JEG SKAL HA KORS PÅ MIN GRAVSTEIN NÅR JEG DØR, om jeg så må stå opp fra de døde og riste det inn i gravsteinen selv så gjør jeg det. AMEN!

 42. Korse sitt betydning har tegn hvil deg i fred ikke snu deg i grava. snart får man ikke kjøpt smyker heller på grunn av tradisjoner. Korse er et tegn på at vi har mistet noen vi er gla i, og de er savnet. Den loven Burde Politikerne Faen ma tenke seg om på. forfedrene te de som lager denne loven snur seg i GRAVA

 43. Da burde vel heller ikke hijab eller lignende vært lov heller etter min mening. Personlig er jeg ikke kristen, men har heller ikke noe i mot at folk velger å bære smykker utformet som kors eller hodeplagg som hijab fordi de bare følger religionen sin. Men en ting er sikkert; skal ikke kristne få bære et kors rundt halsen skal heller ingen andre religioner få bruke klesplagg eller smykker som utrykker noen som helst form for religion.

 44. Det vi kan gjør for å støtt saken e å skaff ett kors smykke alle sammen å begynn å gå m da 24/7 så får man sjå om det itj bi endra på det hærre jævla tullet en gang for alle! På jobb, på skola, uansett kor vi e å når vi vil. Vi e norske folk å vi kan få det hærre t å snu. Di kan kanskje nækt å la oss gå m smykket på jobb men drit i det da.. Satanj heller..

 45. Det er helt patetisk. Alt dette pga ett lite kors. No må de gi seg. Vi må få selv velge om man vil ha kors på gravstenen til dem man har mistet. Det er vel ikke lenge før alt blir forbudt her i dette landet. No bør Norge skjerpe seg.

 46. Trodde virkelig at Norge skulle være et fritt land jeg, men ser ut til at Norge blir mer og mer som alle andre land, hvor man ikke kan si eller mene det man vil lenger… blir rett og slett forbanna, at noen kan ødlegge Norge på en sånn måte.
  Norge kommer ikke til å være det vakre lande vi en gang kjente det som 🙁

 47. dette er jaggu og trekke linja litt vell langt, for hvis ikke kristne får gå med korset for og signalisere seg, hvorfor skal da andre religioner få lov til og bruke sine heldekkende religiøse plagg. som jo er umulig og overse på gata.
  nei fy faen, går det så langt, så vet jeg jaggu ikke hva det blir av i Norge lengre

 48. Ja men dette blir jo en morsom sak å følge. Hvis Ola normann ikke får gå med kors og ikke får graverende kors på gravstøtten for å «vise» hvilken religion vi tilhører kan jo ikke muslimene få vise hvilken religion de tilhører heller. Null niqab, hidjab og andre religiøse plagg. Dette vil jo bli støtende for oss som har en annen tro…Skal det gå en vei skal det faen meg gå begge veier!!!!!!!! er nå passe lei at vi skal tilpasse oss alt andre kulturer kommer med og at vår egen kultur og verdier bare skal kastes i søpla!!! Hælvette heller!!!!!!!!!

 49. Tror at de som ikke er kristne reagere fordi at det er tradisjon, spesielt kors på gravsteiner. Kors på hjerte når baby blir døpt. Kors på alt offentlig ting som er tilknytt kirke.
  Ska Norge få nytt flagg nå liksom korset ta vekk??
  Vær sterk og stå sterkere sammen Norge!

 50. Dette er noe av d mest latterlige jeg har hørt… Hva er dette for noe tullvas? Bli voksne! Dere i nrk er virkelig noen idioter som skal holde på slik som dette. At folk går med kors på tv skulle ikke skade noe som helst… Da må folk med hijab også ta av seg når de er på tv! Og at dere kanskje skal endre på flagget vårt bare fordi det ser ut sm det gjør, så har dere alvorlig lite å gjør på. Kors er et minne for de døde… Så er vell gjerne derfor folk velger å ha det på gravstenene sine. Vær så snill å voks opp herre min tid altså.

 51. Hvis folk ikke skal gå med kors, fordi det kan vise at noen er kristne, skal hvertfall ikke muslimer få gå med hijab! Det viser jo at det er en muslim. Og muslimer får lov til å bruke hijab på jobb og klassebilder, hvis jeg hadde jobbet i NRK skulle jeg søren meg ha hatt lov til å gå med kors,og også få lov til å bruke kors på klassebilder.
  Hvilket land er jeg lever i…

 52. Javel sier nå bare jeg, da får de for helvete se til å forby ALLE religiøse plagg inklusive hijab eller hva f.. de nå heter. Ikke bare legge seg flate for et MINDRETALL som kommer hit til vårt land og forlanger i pose og sekk.. Ytringsfrihet er et ord som hører hjemme på museum, i allefall om man skal tro hva man leser nå for tiden. Hva i allverden skjedde med «toleranse» for andre livssyn ? er det bare vi som skal ha toleranse ? Nå er det vel slik at om noen har gjester til middag og disse ikke følger «husets» spilleregler da er det rett ut…. Burde være det samme med gjester i vårt land, Respekter Norsk lov og livsyn, vær snill og grei og forøvrig kan du gjøre hva du vil .

 53. dette er jo helt absurd. hva med de som er kristne, hva om de vi ha kors på grav steinen.de må jo for f*** ha lov til å ha kors på kravplassen. og hvem forbanna idioter er det som syntes dette ikke er passe på en grav plass. helt tåpelig

 54. Vi er nordmenn! Et kristnet land.. Skal man forby kors i flagg som gjør nordmenn til nordmenn, forby en tro man har hatt i 100 vis av år. Hvis dere mener det er så ille med kors på gravsteiner, på smykke og i flagg. Skal alle korskirker da rives? Alle kors som tilhører kirken tatt ned. Nei! Vi er et kristent land, med ytringsfrihet og norsk liv, kultur og historie, dette skal vi beholde!! Slutt med dette forbanna tullet nå, kjenner det minner meg om diktatur som vi ser fra u land. Enn et fritt Norge… Vi skal beholde det som er Norsk!

 55. Djævla human etikere!
  Det e ikke nån’ annan enn human etikeran som står ferr d her dritt’n!
  Vi kan stå å sjyll på innvandrera så my vi vill, menn i sluttligninga så e d human etikere som står ferr d her!
  Å ferræst’n e ikke herre brudd på menneske rettighetan, d å ytre sin religion fritt?

 56. Selv om Norge ikke lenger er et kristent land, er det viktig å ta vare på de kristne verdier, uansett det er flerkulturellt!
  Siv er en politiker, og tro er noe personlig, som ikke er nødvendig å vise ved bruk av kors i samnenheng med politikken. Likevel er dette hennes valg, og burde ikke være opp til noen annen. Jeg tror hun bærer det av stolthet av sin tro og for sitt fedreland, ikke for å provosere.
  Kors på gravsteiener burde selvsagt være lovlig. Gravsteinene står trossalt i en kirkegård. Dette burde på ingen måte provosere noen, og om det gjør, burde de holde det for seg selv og ikke komme med slike uttalelser.
  Om noen i det hele tatt blir diskusjon om å endre flagget, går jeg i demontrasjon. Flagget er et symbol på Norges tro, historie og kultur, og bør for ingen del endres!
  Jeg selv er medlem i statskriken, men er ingen kristen. Jeg er en 14 år gammel jente, og syns mange bryr seg knapt om verdiene Norge har om vi beholder den kristne kultur. Mange godtar for mye av bl.a. innvandrere med annen tro som krever sin religion på lik linje som den kristne, fordi de selv ikke er religiøse.
  Jeg mener Norges befolkning, også ikke etniske må ta seg selv i nakkeskinnet og stå opp for vår kultur. Mange respekterer andres tro, men knapt den kristne. Mange barn og ungdom vet mer om andre oner enn den kristne. (Sett bortifra de som tilhører en annen religion)
  Vi lar Norge sakte, men sikkert oppløses. Den kristne kultur (ikke snakk om tro) forsvinner.
  Jeg syns det er interessant å lære om andres kultur og tro, og beundrer dem som tar vare på den. Dette må vi gjøre med våres egen. Alle norske statsborgere bør respektere Norges prinsipper! Det bør bli mer kristendom i grunnskolen, for å lære dem om Norges prinsipper og historie. Myndige asylsøkere bør ha undervisning om Norges historie, deriblant hvorfor vi er et kristent land og hvordan dette har formet Norge som en nasjon.

 57. Jeg blir provosert når folk uttrykker seg som om gode verdier er forbeholdt kristendom/religion! Moral og verdier har heldigvis ingen religionstilhørihet overhodet, så å bringe det opp i en debatt som omhandler religion er helt meningsløst! Men for å holde meg til tema som artikkelen omhandler; jeg synes det er helt greit at gravsteiner «forholder» seg nøytrale, og så for dem som ønsker et kors på steinen gravere det inn mot en tillegg i prisen da. Bedre det enn at ikke-kristne skal bli påtvunget å ha et kors der.
  Så må jeg bare også få si at det å være medlem av statskirken uten å være kristen er noe jeg sammenligner litt med å prostituere seg. Og å begrunne det i å ta vare på norges historie og tradisjoner vitner om en god del uvitenhet. Alle «kristne» tradisjoner vi har (jul, påske,» lucia», «st.hans» etc) er urgamle tradisjoner som ikke har noe med kristendom å gjøre. Disse tradisjonene ble kuppet av kirken da Norge ble kristnet med makt. Hvis det kommer en seriøs debatt om å fjerne korset i flagget også, så skal jeg gladelig demonstrere FOR det! 🙂

 58. Når skal det bli slutt på barnepike-mentaliteten i dette landet.Er det meninga at vi skal la alle andre trossamfunn bestemme hva jeg skal ha på gravstenen min når jeg er borte??????? Ft f…. sier jeg bare.

 59. Da må korse i kirken også bort da ikke bare det som folk går med å gravstøtter, det er noe tull av nrk å ha slike lover.

 60. hvem er det som blir fornærmet? kan noen steppe fram, isteden for å skylde det på andre religioner?? kom med noen eks, si en muslim eller ytlending? ingen andre religion bryr seg fordi norge er kristen, punktum. korset blir. hijaben blir. folk må begynne å mind their own business serriøst

 61. Vil bare foreslå at du sjekker dine kilder litt bedre før du legger ut noe som kan vekke sterke meninger og følelser hos mange.
  1. Når det gjeller media, de skal være nøytrale. De nektes ikke å ha egne meninger, men de skal ikke fremme dem offentlig. De skal kun videreformidle informasjon uten å støte noen. Dette gjeller også Politi.
  2. Det blir nok ikke ulovlig med kors på graver. Siden vi har den Norske Kirke, og det er opp til hver enkelt hva som skal stå på en gravsten. Jeg har erfaring med at gravsten valg er opp til familien, ikke staten 🙂

 62. Dette er bullshit, slutt å bløffe!, vri sånne ting inn i hodet på folk så de tror deg. Du har ingen sikre kilder på dette og det er bare tull. Du sårer mange ved å drive på sånn. går ann og tenke litt!!!. Det er da itte forbud mot det, itte blir det det heller…

 63. Flagget vårt er det et stort kors i rødt hvitt og blått, som vi flagger med på 17 mai og alle andre dager, det er vi stolte av som nasjon og som land, å flagget med korset vil være det samme som å ha det på seg som å ha det på en grav stein, og det symboliserer akkurat samme tingen, om det er på vårt flagg eller hvor som helst. Jeg er stolt av flagget for det viser hvem vi er som nasjon, både når det gjelder vår kristne kulturarv og sånn skal det fortsette å være.

 64. Noe så utrolig dumt!!! Nå må jaggu Norge gro baller snart og forstå at Norge er Norge! Hadde vi reist til et annet land og krevet de samme tingene så hadde det aldri gått igjennom. Nå må Norge slutte å være så dum snille og vise at man ikke bare kan kreve også endrer Norge ting. Norge er ett eget land, liker ikke folk det så synd for de. Hadde vi reist til et annet land å prøvd å endre flagget så hadde vi bare blitt sett på som dumme. Nå må jaggu Norge rulle inn og vise at Norge er ett eget land! Man endrer for fanken meg ikke Norges flagget fordi andre ønsker det. Flagget er det som symboliserer landet vårt Norge!!!! Blir så forbanna! Dette går bare ikke ann. Liker ikke folk flagget, kulturen vår eller hva som helst,så flytt da vell.

 65. vel de kan ta korset vekk men det betyr ikke at korset har mistet sinn kraft fordi om. Gud er fremdeles på tronen og vil alltid være det. et kors på en gravstein får ingen frelst uansett, det handler om og forkynne evangeliet til mennesker, det får mennesker frelst. folk kan syns det ene og det andre for min del, men den som er av gud hører guds ord. Jesus sa til fariseerne at dere er ikke av mine får, mine får hører min røst og dem følger meg. et kors på nyhetene gjør ikke en forskjell, og det vil alltid være noen som ikke liker det. sånn er det bare, har dem hatet meg skal dem hate dere sa Jesus. men hater dem Jesus hater dem Gud, for Jesus er Gud.

 66. Som svensk blir jag förvånad att detta händer I norge!! Hade det varit I Sverige hade jag inte blivit det. Tyvärr. Men jag ser på norge som ett land Sverige borde lära sig av.

 67. Siv Kristin Saelmann, det er din menneherettighet aa baere hviket smyke du vil. Men menneskerettigheten gaar kanskje bare en vei. Jeg har aldrig had noe saerlig tilovers for NRK og dette har ikke forsterket min instilling

 68. Det synes jeg skal være opp til hver enkelt og bestemme hvilke smykker de skal gå med eller om de vil ha kors på gravstein…
  I Norge praktiseres kristendom og det kan /bør ingen forandre på!!!

 69. Hva skjedde med ytringsfrihet i Norge??
  Siden mormor sin «gravstein» er et kors, skal dem fjerne hele greia da eller?
  Skal kors blir forbudt, skal også hijab, burka og andre tegn på andre religioner bli senket ned som kristendommen blir trykket ned nå!
  Nå er jeg agnostiker og må bare le.. Norges styre tar sakte men sikkert fra oss ytringsfriheten… BUUUUU, Norge burde skamme seg!
  Grunnen til at vi kan være stolte patrioter er ytringsfriheten.. Det starter med dette, hvor ender det?? Dette er TRAGISK! Vi må vel få ha hva vi vil på gravstein? Om jeg ha et kors, tannbørste eller rumpe på gravsteinen, så er vel det min eller familien min sin sak? Buuuu!

 70. de må fjerne korset, fordi norge lyger jo om at gud finnes, gud historien forteller jo bare at gud dreper mennesker, så korfor skal vi gå i kirken for og høre det, samtidig som kirken torturerer folk til og tro på det sånn at de ikke skal havne i helvete, fjern korset, korset er vekker bare til liv en forbanna historie som er tragisk fra en kirkesalme, faen skal de ha kors på gravsteiner for i det heletatt, fyren kommer ikke til himmelen uansett, uansett om han ligger der og er enn så dø 😛

 71. Koffer i hælvete ska vi hør på det. Vædde på at dæm såm hadd sagt ifra om det e itj norsk. Norge har sin egen religion såm hete får kristendommen. Så faen itj kåm te lannje vårres å ødelægg. Vi hælpe dæm me moskea å annja møkk. Får vi nå tebake, NEI det gjør vi itj. Vårra gla dæm har fått kåmme hit. Det kannj hennj æ verke rasistisk, har itj nå imot dæm såmm villj lær vårres kultur å kåss vi leve. Men dæm værstannj e politikkera å jonalista såmm NRK å TV2. Fårbannja trepeisa. Ha dåkk tebake te lannje dåkkers hvis dåkk itj villj lær kulturn vårres. Kjæms te å gå me en stort kors rondt halsen ræsten av live mitt. Takk får mæ

 72. men det står faktisk i bibelen at man ikke skal ha gudebilder (10 bud) noe kirken ikke praktiserer, å det går jo Ann å ha andre symboler på, man dør ikke av dette.

 73. Dette er
  IDIOTI
  JÆVLA IDOTER
  DETTE KAN NRK PUTTE DETTE DRITTE OPP ET VISST STED
  FUCK OFF
  JEG KOMMER TIL Å BRUKE KORS
  OG HA KORS PÅ MIN MOR OG FARS KORS
  OG MITT EGET NRK FUCK DERE I ETT VISST STED

 74. Er det vi nordmenn som eier og bestemmer i landet vårt, eller har vi ikke lenger noe vi skulle sagt? det her blir for dumt

 75. Syns hele regjeringen burde vært byttet ut og erstattet med noen som ikke finner seg i å drive service for utakknemlige *gjester* som kommer hit for å lage tull! De hadde sparket oss ut, så hvorfor kan ikke vi gjøre det samme? helt utrolig !

 76. assa det at kors blir fjerna ser jeg ikke hva som er så galt i, jeg som meg selv ble faktisk glad over å lese dette. jeg er ikke kristelig og blir ukomfortabel rundt alle disse korsene. jeg liker ikke så kors engang. det at dem forbøy kors .fordi det ble vist på tv kan jeg nok sikkert se meg enig i.

 77. Jeg ser rødt når jeg hører om dette.hvis ikke regjeringa gjør noe med dette nå allerede så ser jeg ingen vits at de idiote sitter der å regjere.denk å skvisje ut jesus sumbolet,kommer det ikke til å straffe seg på de som godtar nedleggelse av korset på både gravstein og flagg så skjønner jeg ingenting.jeg ber om at hele verden av befolkning blir frelst og komme til tro på ham.for tenk den dagen på denne siste tid når han kommer og henter sine hjem,da er det for sent for å snyte seg når nasa er vekke.tenk litt på det.vi er alle og enhver skapt av gud.

 78. Det viser bare å mange patetiske folk det finnes der ute. De må ha noe å klage på for ellers så ser de å feil de tar. Det er bare synd på slike folk.

 79. Det viser bare å patetiske og behov folk har for å rakke ned på et symbol som betyr mye for folk. Synd på slike folk som lkke skjønner bedre.Synd at prester har mistet ryggraden.

 80. Er dette virkelig sant??? Kan ikke fatte at dette skjer. At det i det hele tatt er kommet så langt at noen maktmennesker i dette land er så totalt uten kulturell stolthet og ære for våre verdier. Overformynderiet vokser seg stadig sterkere, og streker seg lengre inn i vår frihet til selv å velge. Det er helt uforståelig at noen få ugress spirer skal få så ugresse sitt, og frata oss vår identitet. Ja for det er i den retning det går. Ufattelige trist at det skjer i Norge mitt fedreland som jeg alltid har vært glad i, og stolt av.

 81. Når skal denne galskapen stoppe. Jeg begynner å tro at vi må lage et opprør mot alle disse galningene som har mistet sin norske integritet. Dette nærmer seg landsforræderi. Skal vi virkelig være nødt til å utslette alt det norske som vi har levd med et helt liv. nok er nok

 82. All religioner kommer snart til å bli ødelagdt. Vi finner mer og mer bevis på evulosjonen, og derfor kommer folk til å inse at alt er bare tull. Alle bilder av Jesus kommer til å bli fjernet, fordi de har funnet ut hvordan han egentlig så ut. Religiøse sier så mye dumt, det er helt sykt. De fleste kristne bare gjør ting fordi de mener at det står i bibelen. De fleste har ikke lest bibelen, og vet ikke en dritt.

 83. Vi må sammle hele landet å si nok er nok. Det er eneste mulighet. Alle må stå sammen å tørre å stå fram å si ifra. Ikke sitte å klage å syte over hvor ille det er å ikke gjøre noe med det. Vi må ut å protestere. Vi må handle før det er for sent

 84. Hei vi må stå sammen å bære det riktige flagget med kors å ikke miste det å bruk det så lenge vi kan å ikke kjøp det nye flagget så skal vi klare dette å

 85. Noe så idiotisk ! Vi må kunne værne vårt kors her i landet og ta godt vare på våres flagg også. At kors hører til på en kirkegård er en selvfølge. Det bør være en’s rett selv om man vil ha kors eller ikke. NRK burde skamme seg. Jeg har ingen religion, men er opptatt av å ta vare på det vi har og at ingen andre skal bestemme dette!

 86. Kan like greit hente bulldosere og gravemaskiner og rive ned moskeer og annen religionbygninger som tilhører utlandet da de fjerner våre religiøse symboler så hvorfor ska ikke vi ta deres?

 87. HVA SLAGS DISKRIMINERING RASISME UKULTUR ER DETTE?
  Vi skal vel snart brenne våre kirker, knuse korsene, slutte med barnedåp, konfirmasjoner, bryllup og begravelser, makulere våre folkedrakter og glemme vår kultur og vårt opphav. Skal vi over hodet få lov at kalle oss NORDMENN lenger?????
  Nei fy fasan! Nå går det for langt.
  Landsmenn og innflyttere som ikke liker vårt norske land med den kultur de verdier og den moral vi har kan finne seg en fremtid laaaaaaaangt her fra!
  «- JA VI ELSKER DETTE LANDET»

 88. Nå kan enkelte samfunn ryke å reise til helvete. Jeg er ikke kristen. Men dette er å spotte de som har en tro på noe. Fan jeg blir så forbannet.

 89. Hva f.. skjer ? Nå skjønner jeg mindre og mindre. Er det rart det er krig i verden ? Religion skaper ufred . Ikke symbolene.

 90. Dette gjelder ikke rasisme. Det har ingenting med innvandrer å gjøre. Og det å ikke få lov å bruke kors eller andre religiose symboler er også forbudt i andre industrialiserte land.
  Dette går egentlig mot ytringsfrihet. Og når man mister ytringsfrihet er det egentlig fordi man ikke lengre har en demokratisk regjeringsform.
  Med andre ord: her er det tydelig og klart at vi nærmer oss en global diktatur!

 91. Syns folk flest ska vette at Norge ikkje lenger e det kristne landet som folk flest skriv her. Greit «litt kristent», men vi har ikkje lengre en statsreligion. Har ikkje hatt det på åtte år?
  De fleste nordmenn i vårt land sir at de ikkje e kristne.
  Grunnloven blei endra fra «Den evangelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion» te det her som følge av en rekke undersøkelser: «Værdigrundlaget forbliver vor kristne og humanistiske arv»
  Korset forsvinn fra tv og gravsteina? Blir verken sint eller glad. Det e KUN ett symbol.
  Skriv noe kristelig istede da vel 😉

 92. Vi lever i Norge spm er et Kristent land. Ingem skal bestemme at vi ikke skal bruke Kristne symboler i smykker og på klær og gravstøtter. Hvis det er pga. folk som tilhører annet enn kristendom som føler seg krenket så kan de reise hjem til sitt eget land.
  Vi har tatt imot folk fra hele verden, de bør lære seg våre regler, språk, folkeskikk og ikke kreve at de skal få bygge egne kirker/moskeer, kreve at vi skal følge deres regler.
  Når vi tar imot med godhet så bør alle akseptere oss, og vårt. Alle som jeg kjenner, (og det er mange) er så takknemmelig for å kunne leve i et fritt land, de lærer seg norsk, lager egen mat, og vil lære norsk kosthold, de er nyskjerrig på alt nytt. De som ikke vil/kan gå i våre kirkemøter har egne møter hjemme.
  Hvis noen hadde flyttet til et muslimsk land så hadde vi aldri fått lov til å bygge en Norsk Kirke!!!!
  Gå i klær som vi bruker i Norge, leve slik vi gjør her.
  Det er merkelig at det er kommet opp så mange moskeer som forstyrrer nabolaget, og at staten betaler for det.
  Jeg er med i et kirkesamfunn som IKKE får penger fra staten, og vi ber ikke om det heller.
  Nå må staten ta seg sammen og IKKE la det gå ut over oss at vi tar imot flyktninger

What's Your Reaction?

Fail Fail
48
Fail
Love Love
18
Love
Omg Omg
6
Omg
Win Win
48
Win
WTF
18
WTF
EPIC
12
EPIC
Quiz Quiz
60
Quiz
hate hate
30
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.