ER BARNET DITT OVERVEKTIG? DU HAR DEG SELV Å TAKKE

4 min


Nesten hvert femte skolebarn i Norge er overvektig. Skal du hjelpe barnet ditt, er det maten du forer det med som må endres. Et barn skal ikke på diett eller slankes, som mange faktisk tror er normalt. Antallet overvektige norske barn stiger, når du leser dette innlegget sitter det flere barn våken og propper i seg mat med mye fett. Jo tidligere barnet sliter med overvekt, jo større er sjansen for at problemet vil bli verre med tiden, plutselig er barnet så stort at lekeplassen på skolen ikke er så gøyt, men kantinen blir en hengeplass.

Mange mener at barnet bare har valpefett, så hva betyr vel en big mac på mcdonalds et par ganger i uken?. Det du skal tenke på er at ikke alle barn vokser det «valpefettet» fra seg. Om du ser litt fett burde du tenke for deg selv, holy fuck dette må ikke forsette. Når du fortsetter og gi ungen din mer og mer usunn mat, jo mer og mer vokser det. Det er når barnet er under 5 år du bør tenke over hva du gir det. Om barnet ditt er overvektig som 10 åring er det 80% sjanse for at det blir overvektig som voksen, no shit!.

Dere som foreldre burde ta dette på alvor, selvom dere vil ha sex og barnet ikke vil sove, så hjelper det ikke og gi de en stor sjokolade plate og en cola for at de skal stikke inn på rommet for å spille tv spill. Om du viser barnet ditt hva som er bra tidligst mulig, er det en god begynnelse. Om barnet ditt går i skapene dine på kjøkkenet og stjeler chips og snop skal du ikke stå og smile, du skal ta ifra de det de har i hendene og si «nå gir du faen» slik at de lærer forskjellen på rett og galt. Om du som mor er overvektig den dag i dag så er du nok enig i det jeg skriver her, du ser jo hvordan du er blitt, ikke sant?. Om du vil at barnet ditt skal gå i samme felle som du gikk i er du bare ondskapsfull.

Når du går på butikken skal du ikke la ungen din komme løpende gjennom butikken med armene full i bacon osv, se mamma, dette må vi kjøpe. Det du tar oppi handlekurven betyr på en måte fremtiden for barnet ditt. Du kan se på det slik at hver gang du går på butikken så bestemmer du fremtiden til ditt barn, skal jeg la det være friskt og sundt? eller skal jeg la det blir stort og overvektig?. Middagen du lager bør også bestå av noe som ikke bare består av fett, hver eneste dag.

Asian Fat Kid : Mamma?, Bacon!!!! Ellers Knuser Jeg Rommet Mitt....... - by Anonymous

Det er mange som skylder på gener osv, det har jeg skrevet om før her på bloggen (her) og (her) . Men om du lar barnet ditt først gå opp i vekt vil det ikke gå ned igjen, som tv spill kan man si, er man kommet langt vil man ikke tilbake til start igjen, vil man?. Det er hardt og vanskelig, så foreldre burde tenke litt lengre. Når barnet ditt blir voksen kan det få masse sykdommer, jeg snakker ikke da om kjønnsykdommer, for det er liten sjanse for at noen faktisk har sex med overvektige, men overvekts-sykdommer. Det er mye mobbing i dagens samfunn og det er også pga overvekt, noe som er din feil, du som foreldre som har fått ungen din opp i den vekten. Barnet ditt kan fort bli forelsket, ikke i en jente men i maten, og følelser og mat passer ikke akkurat sammen, det er jo derfor de blir overvektig.

Om barnet ditt er flink til noe, ikke belønn det med snop og brus, belønn det med ord og glede. Er det riktig av deg at hver gang barnet ditt klarer noe så skal du fore det med godteri? virkelig? skam deg. Du sier sikkert til deg selv «wow, dette hjelper, jeg må jo bare fortsette». Dette er feil tankegang. Om barnet ditt er veldig ungt så vet det ikke forskjell på en dritt, så då trenger du ikke la det få en vane for snop og mat som er usundt.

Fysisk aktivitet er også viktig for barnet ditt, da snakker jeg ikke om at du lar han spille online spill med venner. Fysisk aktivitet er noe som foregår utenfor dine fire vegger. Om barnet ditt bare sitter og gamer 24/7 skal du nok se han blir tjukk og rund, og før du vet ordet av det er han så stor at du må få hjelpepleiere hjem på døren, daglig. Jeg er på ingen måte frekk i dette innlegget, jeg skriver bare fakta. Men pass bare på at du gir barnet skikkelig mat, ikke la det spise hele tiden selvom kjøleskapet er fylt opp med mat. Eneste grunnen jeg kommer på for at dere vil fore opp barnet til at det blir overvektig må være at då kan ingen kidnappe det (det er jo så tungt) , bare tuller. Men husk det du har lest nå, vær bestemt.

Jeg skulle selv ønske jeg ikke spiste så mye snop når jeg var liten, jeg ble litt tjukk og god jeg også. Men det spiller ingen rolle den dag i dag, legger aldri på meg og er fantastisk flott den dag i dag. Om du vil gjøre en fin ting for ditt barn bør du ta kontroll allerede i dag, chips og usunn mat + godteri er fy fy.

Takk for at du leste, jeg vet du er en god mor.


Like it? Share with your friends!

16 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. haha du er jammen meg ikke snau! Det er så flott at vi har en som deg, som kan åpne foreldres øyne.. Er det noen i verden jeg vil ta oppdragelsestips fra, så er det nok deg, du som er så reflektert..
    BTW dette var et sarkastisk innlegg. Du må vel ha det inn med teskje..

  2. Imponerende hvordan en med dårlig selvtillit kan sitte her og skrive noe han virkelig ikke vet noe om 🙂 Men om en latterlig blogg med usedvanlig dårlig innlegg kan «booste» selvtilliten din, kjør på 🙂 foresten, skal jeg holde ærlighetsmska litt til, er det vell du som kanskje burde dra ut og få deg litt fitte.. Og husk, rusbrusen du drikker trekker feil publikum 😉

  3. du vet at man ikke trenger å skrive punktum etter et spørsmålstegn eller utropstegn? Setningen avsluttes selv om du ikke skriver ?. eller !. altså

  4. For det første kan du faen ikke skylde på dårlige gener… Når du vet du har det og du vet du har en treg fordøyelse så spiser du faen ikke dessert liksom, eller trykker i deg en pølse ekstra. Om du er så heldig at kroppen din kan holde på energien og du ikke trenger så mye mat etter trening blir det bare dumt å si at du har dårlige gener og derfor er du feit. For det andre er du ikke overvektig om du er litt kraftig slik som rene og har en fettprosent på 18… En fettprosent på 6 og store muskler er man nødt å jobbe hardt for! Det er ikke alle som prioriterer tiden sin til å planlegge mat og treningsrutiner på fritiden sin. Men om du virkelig sliter med overvekt eller har et barn som gjør det så har du bare deg selv å takke. Om du ikke klarer å se dette er du mentalt tilbakestående og bør virkelig ikke dumme deg ut ved å svare på denne kommentaren 🙂

  5. Det hadde faktisk ikke vært fint om alle var så fette tynn.. uansett så handler det egentlig ikkje om å være tynn og feit. Og på en måte så sier du at alle som er «litt» feit e stygg som faen, men det e de jo ikkje!! Alle er forskjellige, det e nokka du faen mæ burde skjønne!!

What's Your Reaction?

Fail Fail
24
Fail
Love Love
54
Love
Omg Omg
42
Omg
Win Win
24
Win
WTF
54
WTF
EPIC
48
EPIC
Quiz Quiz
36
Quiz
hate hate
6
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.