YES! NÅ FÅR NORGE DYREPOLITI

2 min


Det har lenge vært snakk om at Norge burde hatt dyrepoliti. Etter mye frem og tilbake blir vi nødt til og se det fra dyrenes vinkel, fra en katts øyne, bokstavelig talt. Houston i Usa er bare et av flere steder i Usa hvor de har dyrepoliti, nesten alle stater i Usa har det.

Vi ser i nyhetsbilde hele tiden at katter blir mishandlet, hunder blir forlatt og eieren ikke bryr seg om dyrene. Et raskt søk på Google etter dyre politi gir oss 182.000 søkeresultater, og det er flere grupper på både Facebook og andre sosiale medier der folk skriker etter dyre politi.

Dyrene er like mye verdt som oss mennesker, de har et hjerte og de har en sjel. Når noen behandler dyrene sine på en fæl måte blir vi nå nødt til og sette en stopper på dette. Ingen dyr fortjener og få munnen sin klistret igjen med superlim, ingen hunder fortjener og bli kappet av sin logrende hale.

Dyr skal respekteres med respekt og eieren skal vise omsorg for dyret de eier. At vi nå tar en avgjørelse for at dyre politi skal bli innført i Norge er noe vi burde gjort for lenge siden.

Straffen for mishandling av dyr vil variere, etter hvor stor skade dyret har. Er det snakk om slik vi ser i media at katten har fått gjenklistret sitt munn vil nok straffen bli en klekkelig bot på 5.000 kroner, om eieren da blir tatt. Men vil det ikke bli fengsel straff i de værste tilfeller?

Jo, vi blir nødt til å sette foten kraftig ned når dyrene i værstefall blir funnet drept. Om noen har et hjerte til og drepe sin hund eller katt vil nok straffen bli på oppmot 8 måneders fengsel.

Hvordan vil dette fungere?

Dyre politiet vil få sine egne lokaler rundt om i landet. Det vil bli lokaler på 50-200kdvm. Her kan dyre politiet slappe av og vente på telefon fra dyre elskere som gjerne har funnet et skadet dyr. Vi vil ha full tilgang til alt medisinsk utstyr, så her kan vi både operere og gjenopplive på samme sted.

Vi vil også ha lokaler som vil bli bygget om til «dyrenes hjem» , her kan folk som vil adoptere dyrene vi får inn, vaksinering og alt vil være gratis. Dyre politi var noe vi skulle innføre allerede i 2008, men det ble endringer som hindret oss i dette.

Hvem kan bli dyrepoliti?

Du trenger ikke være politi eller ta politiutdannelse så lenge du vet hvordan man behandler et dyr. Lønnen vil være på rundt 15.000 etter skatt, en god lønn med tanke på at du kanskje elsker jobben og dyrene du får jobbe med.

Dyrevernorganisasjonen NOAH uttaler at det satses altfor sjelden på å følge opp og straffe personer som har utøvet vold mot dyr. I 2012 ble det anmeldt 233 brudd på dyrevelferdsloven i Norge.

Det var på tide vi våknet og gjorde noe med dette, dyrene kjenner like mye smerte som oss mennesker når vi blir skadet.


Like it? Share with your friends!

8 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Jeg er forresten fra samme by som han som fikk katten gjenklistret med lim, og han gjorde ikke det selv! «Er det snakk om slik vi ser i media at katten har fått gjenklistret sitt munn vil nok straffen bli en klekkelig bot på 5.000 kroner, om eieren da blir tatt» Det var som sagt ikke eieren som gjorde det, men noen andre!! Din gjøk

  2. emh, dette er jo bare løgn? Det har jo nettopp kommet høringsuttalelser som sier det mottsatte; Vi trenger ikke eget dyrepoliti da denne jobben allerede blir gjort av mattilsynet og politiet. Det finnes regelverk for behandling av slike saker, og strafferammen er satt.

What's Your Reaction?

Fail Fail
54
Fail
Love Love
24
Love
Omg Omg
12
Omg
Win Win
54
Win
WTF
24
WTF
EPIC
18
EPIC
Quiz Quiz
6
Quiz
hate hate
36
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.