HAR DU FREMDELES LYST PÅ UGGS?

2 min


Heisann alle sammen og riktig god lørdag. Det nærmer jo seg vinter, det blir kaldere og kaldere for hver dag som nå går.

Du har sikkert ikke tenkt på det, men når alle andre reagerer på Canada goose jakker så kan jeg faktisk vise dere en annen ting dere også gjerne burde tenke over. Mangen av dere har helt sikkert noen Uggs hjemme, mangen av dere skal sikkert kjøpe det nå som kulden kommer.

Men har du tenkt på hvordan Uggs egentlig blir laget?. La meg gå igjennom saken steg for steg, kanskje du ikke har lyst på Uggs etter dette innlegget.

The fur of this raccoon is yanked off its back, much like a jumper being taken off

Her blir Mårhunder, også kalt vaskebjørnhund fra kina flådd mens de fremdeles er i levende live.

Raccoons are Asian relatives to dogs and foxesUgg boots, which are supposedly made from Australian sheepskin, can cost £200 - but imitation pairs are much cheaper and have flooded the market

Som du ser på bildet over her ser vi vaskebjørnhund til venste og Uggs til høyre. Ekte Uggs er laget av saue skinn, dette står på innsiden av EKTE Uggs, men det er blitt laget hundre tusenvis av fake Uggs, og de Uggsene du gjerne har betalt et par hundre lapper for, de er bli laget på en grotesk måte hvor disse dyrene blir drept levende.

Under kan du se en video, men du er advart mot sterke scener.

Ekte Uggs som koster oppmot 2000 kroner er laget av ekte saue skinn, og Uggsene er da blitt laget og produsert på en human måte, det vil si at sauene blir klippet, uten at noen sauer blir drept.

Men det du sikkert ikke visste er at de billige Uggsene som du gjerne betaler noen hundre lapper for, der blir altså uskyldige dyr som vaskebjørnhund drept levende.

One of the animals grimaces in pain as it is beaten to stop it struggling, so the worker can skin it

Vaskebjørnhundene blir slått levende til de ikke kan bevege seg lengre, før de blir flådd mens de endå er i live.

One of the poor animals has its neck stepped on in order to stop it wriggling

En arbeider trakker på en vaskebjørnhund så den skal slutte å puste, slik at pelsen kan trekkes av og fake Uggs kan produseres.

Så lenge ikke dette er hunder, så er det fult lovlig at dyrene blir drept på denne måten, og at pelsen blir brukt på fake Uggs. Det er ikke alle Uggs som blir merket på innsiden med hvilken pels som er blitt brukt, men ekte Uggs skal altså ha en liten merkelapp på hvor pelsen kommer fra.

Ugg Australia, hvor Uggs kommer fra, mener at de ikke bruker vaskebjørnhund i sine Uggs, men hva fake kopier inneholder kan de ikke gjøre noe med, ettersom det er andre bedrifter som produserer kopier.

Aldri kjøp fake Uggs. 

Kilde: http://digitaljournal.com/article/312335

http://www.ecouterre.com/raccoon-dogs-flayed-alive-to-make-knockoff-ugg-boots-graphic-video/

 http://www.peta.org/b/thepetafiles/archive/tags/Uggs/default.aspx


Like it? Share with your friends!

17 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Dette har eg aldri hørt om før, og eg vet det meste om pelsindustrien. Har vært interresert i pelsindustrien i 5 år no (er imot pels)

 2. Dette har eg aldri hørt om før, og eg vet det meste om pelsindustrien. Har vært interresert i angående pelsindustrien i over 5 år no. (er imot pels)

 3. Ikke skriv UGGS hvis du mener etterligninger da. Det er jo ikke Uggs. Det er UGG AUSTRALIA som er uggs! Alt det andre som ligner er boots eller sko.

 4. Navn: Det står UGGS på fake UGGS også, you get it? enkelte er så tilbakestående 🙂 bare ikke betal 200-300 kroner for noe du tror er EKTE UGGS, EKTE UGGS koster 1500-2000, rundt den prisklassen!

 5. Jeg har to par Uggs fra Ugg Australia og et par lignende boots fra New Zealand Boots, så jeg vet hva de koster, du trenger ikke fortelle meg det 😉
  Regner jo med at folk ikke er så dumme å kjøper billige etterligninger av uggs til 500kr liksom.. Man ser jo lett hva som er de ekte og hva som er fake. Ekte har høyere såle med et bestemt mønster under sålen som det står «UGG» på. De har tykkere skinn og mer saueskinn på innsiden + du ser det på merket bak på skoen.
  Men synes det blir feil at du har bilde av boots fra Ugg Australia, når du skriver om de som er fake. Da burde du heller finne et bilde av de som er fake da 😉
  Kjipt at du kaller meg tilbakestående bare fordi jeg misforstod litt :-/

 6. Er lett å se forskjellen på fuskepels og ekte pels… Dette innlegget blir for dumt, fint at du prøver å fokusere på pelsdyrindustrien, men prøv å bli litt mer seriøs rundt dette. UGGS er et et dyrevennlig produkt.

 7. Åhallo!!!! Uggs har fårepels på innsiden, SAU! En sau skal likevel slaktes og spises, så da er det vel greit at pelsen også brukes til noe? Len du skal ha for forsøket da 😉

 8. Jeg prøver ikke å være fæl, men EKTE UGGS blir faktisk laget på en grusom måte også, så UGGS skulle aldri vært oppfunnet.

 9. Har du sett hvordan australske sauer klippes? Både ekte og uekte UGGs ER dyreplageri. UGGs er et totalt unødvendig produkt i 2015. (Og fuskepels har da ingenting med saken å gjøre uansett.)

 10. Uggs er ikke dyrevennlig. Sauene som blir flådd, og mulestet (Google it), gjennomgår store smerter og blir ikke nødvendigvis brukt til kjøtt. Skam dere.

Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.