NÅ BLIR DET SLUTT PÅ LEKSER ETTER SKOLEN

1 min


Heisann snuppiser. En liten glad nyhet kan vel man kanskje si, spørs hva du selv syns om lekser.

Siden 2005 har det vært et tema, et diskusjonstema på stortinget har det også vært, men etter åtte lange år, har vi nå kommet til enighet. Lekser skal ikke lengre noen av landets elever lengre ha.Dette vil nok være en gladnyhet for mangen. Lekser skal gjøres på skolen, alle de timene man er på skolen og gjør oppgaver er mer enn nok, man skal ikke gå hjem etter skolen for å gjøre mer lekser, det er et overgrep. Lekser bryter med menneskerettighetene, det ødelegger et barns fremtid.

Vi kunne ikke bare la barna slippe unna lekser etter skolen, men vi velger og gjøre det med alle barneskoler, ungdomsskoler og vidergående skoler, slik at det blir en løsning alle kan være fornøyde med. At man sitter i 7-9 timer på skolen og gjøre oppgaver er mer enn nok arbeid, hvorfor skal man da tvinge barn og ungdom til og fortsette når skolen er slutt?

Vi skulle hatt denne ordningen for lenge siden,vi skulle gjort som Digermulen skole i Lofoten gjorde for lenge siden, en leksefri skole. Det er nå 12 år siden Digermulen skole ga elevene sine lekser, det ble det nemlig slutt på i år 2001. Trykk på bildet under for å lese saken om Digermulen skole.

For mye lekser kan gjøre mennesker til tapere i fremtiden, de blir rett og slett hjernevasket. Mangen går ut døren hjemme i 07.00 tiden om morgenen, og kommer hjem i 15.00-1600 tiden, er det virkelig meningen at elevene skal sitte seg ned og gjøre endå mer skolearbeid? tenk om lærerne skulle gjort det samme? det skal ikke være vanskelig og se at dette måtte det bli en stopp på.

Vi håper ihvertfall at alle elever er positiv til dette, vi er spente på hvordan det vil gå!


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.