FLINK ER ET FY-ORD – IKKE SI DET TIL BARNET DITT

2 minJa, det høres ut som noe jeg kunne ha funnet på sant? men det er det langt ifra, dette kommer fra en ny studie ( jeg som hater studier ). Småbarnsforeldre skryter gjerne til barnet sitt med å si «du er så flink vennen» eller «se så fin den var», men det har nå kommet frem at dette er et fy ord, et no no ord. Ifølge psykologen May Berit Jensen skal man ikke skryte av noe som er en selvfølge, om du selv vet at barnet ditt gjør en bra ting, at barnet ditt er flink, så skal du ikke si barnet er flink, dette vet barnet selv.

Jeg spør, what the fuck did you smoke, berit? 

Selvfølgelig kan man få lov til og si at barnet er flink i noe. Hvorfor i alle dager skulle ordet «flink» være et fy ordet, eller rettere sagt et forpult banneord?. Så lenge barnet ikke går rundt og sier hore,dritt, faens dritt leke, så skjønner jeg ikke hva problemet er? bedre at man motiverer barnet enn og la være..

Greit, du er psykolog og kan alt det psyke drite der, men hva skal man ellers si om et barn er flink i noe? fuck yes? fucking awesome? man må nesten bruke ordet flink…eller?

Jeg leste videre, barn gjør ting fordi de liker det, ikke for å få ros, nei det har du rett i, hvorfor gjør barnet noe i det hele tatt? fordi den hater det? du er glup du. Men som alle andre ville sagt, det er viktig å rose barnet istedenfor at man bare sitter og ser på, som en annen idiot (som deg, psykolog).

Om barnet klarer og knyte skoene sine må man ikke si så flink du er, da må man si «så flink du er til og knyte skoene dine», det er mye bedre. Da spør jeg deg Berit, hvorfor skal man leke mongo og si at barnet er flink og knyte skoen? det er jo en selvfølge det også? barnet knyter skoen fordi hun / han kan det, så da sier vi flink og ikke det du mener er bedre. Herregud, psykologer!.

 Slik kan du gjøre det:

Barnet gir deg en fin tegning.

Du sier: Takk for en kjempefin tegning!

Berit: Si i stedet: En til! Du elsker virkelig å tegne, eller hva? Sett deg her og fortell meg om tegningen.

Rene: jævlig fint vennen

Barnet husker høyt.

Du sier: Så modig du er som husker så høyt!

berit: Si i stedet: Jeg blir helt varm av å se hvor lykkelig du er!

Rene: Høyere, du er dritt flink

Barnet har alt riktig på matteprøven.

Du sier: Alt riktig! Så flink du er til å regne!

Berit: Si i stedet: Gratulerer! Det må være en fin følelse. Hvordan føles det å få alt riktig?

Rene: Drit bra, kjøpe snop?

Barnet hjelper deg å tømme oppvaskmaskinen.

Du sier: Takk! Så flink du er som hjelper til.

Berit: Si i stedet: Jeg blir så glad når du hjelper meg. Da går det mye fortere.

Rene: Du er så sinnsykt flink til og tømme kopper og glass, herregud så nusselig og flink vennen, takk, gå inn og spill xbox360, pappa kjøper xboxlive seinere om du er tom.

Nå som du har lest dette håper jeg virkelig ikke du hører på berit sine drømmer, gjør det du selv ønsker og vet er best for barnet. Latterlig?


Like it? Share with your friends!

6 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Jeg jobber i barnehage og barna skal jo få sånne ord og føle mestring i ting de gjør! Er jo det de skal få høre! De skal føle de er flinke skal føle at de får til ting..
    Kjenner jeg blir irritert på den personen som sier dette..!

  2. Berit kan ikke ha vært den skarpeste kniven i skuffen, til tross for yrkestittelen hun sitter med. Fantastisk at noen kan påstå at vi ikke skal rose barn for det de gjør som er bra, hvordan i alle dager skal de vite at det er bra om de aldri får høre det?! Selvfølge duliksom..

What's Your Reaction?

Fail Fail
24
Fail
Love Love
54
Love
Omg Omg
42
Omg
Win Win
24
Win
WTF
54
WTF
EPIC
48
EPIC
Quiz Quiz
36
Quiz
hate hate
6
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.