TOPPBLOGGERE BLIR SETT PÅ SOM DUM?

3 min


Jeg har aldri likt de såkalte voksne bloggerne. De som poster bilder av virkeligheten ‘slik den er’, med knekkebrødfrokost, samboerens skitne sokker på stuegulvet, kidden med snørr i nesa, og seg selv uten sminke. De som skriver lange, usensurerte detaljer om fødsel, avføringskonsistens og det som ellers måtte eksistere av motbydeligheter. De som skryter hemningsløst av at de tørr være seg selv fullt ut og hvert fall ikke er en slik

oversminket, hjernedød bimbo med femten tonn brunkrem og hjemmebleket hvitt hår, som tar plastisk kirurgi og photoshopper bildene sine og fremstiller livet som feilfritt, glamorøst og perfekt.

Slike moralhurper er, i mine øyne, fryktelig kjedelige. De prøver hardt å gi et inntrykk av at de driter i hva folk synes om dem, men misnøyen deres skinner tydelig gjennom hver eneste gang de tar seg tid til å nevne hvorekte og «modne» og «seg selv» de er.

Slike mennesker er det synd på, synes jeg. De er så ensporet at de tror at dersom ei jente kjøper dyre moteklær, bruker sminke, tar plastisk kirurgi, trener / slanker seg eller på andre måter gjør en innsats med eget utseende, er det for å dekke over dårlig selvtillit og mindreverdighetskomplekser. At dersom jenta blogger om cafèbesøk, sponsorgaver, venninnekvelder og ferieturer, er det for å ro seg bort fra virkeligheten og skape en oppdiktet drømmeverden. Disse menneskene tror oppriktig at det å ‘være seg selv’ kun er et annet ord for å ikke gjøre en innsats, verken med utseende, bolig eller tenkemåte. For meg virker det nesten som om de har gitt opp.

En blogger som har blitt mye kritisert for utseendet og bloggestilen sin, er Sophie Elise (bildet under). Hun er bare èn av mange jenter som daglig poster opptil flere bilder av seg selv i sexy positurer, med utfordrende antrekk og dyre motesko, og som skriver om sponsede sydenreiser, festing, sminke, hår og plastisk kirurgi.

Sophies blogg er langt fra unik. På blogg.no’s toppliste florerer det av slanke tenåringsjenter med hjemmebleket hår, brunkrem, falske øyenvipper og sponsoravtaler. Jenter som har restylane i leppene, silikon i puppene, extensions i håret, photoshop på pc’en og får tilsendt nok foundation til å fylle et svømmebasseng mot at de poster et bilde og skriver et avsnitt om produktet i bloggen sin.

Disse jentene er det de tidligere nevnte moralhurpene omtaler som

rosabloggere, fjortisbloggere, og Barbiebloggere.

Dette er ‘de falske’ jentene som klæsjer på ‘to tonn brunkrem’ før de tar bloggbilder, og som angivelig både er bitchy, barnslige, hjernedøde og overfladiske mennesker som ikke tenker lenger enn nesa rekker og lider av mindreverdighetskomplekser, ødelagt selvtillit og oppmerksomhetssyke.

Men er de egentlig slik? Er verden så svart-hvitt som moralpolitiet hevder? Kan man se på et menneske hva slags personlighet han eller hun har, og kan man egentlig kjenne noen 100% utifra det man leser om vedkommende på bloggen deres? Svaret er alltid nei.

Vi har alle våre komplekser og problemer, men noen av oss velger simpelthen å ikke publisere dem offentlig eller vie dem mer oppmerksomhet enn nødvendig. Alt handler om prioriteringer. Man kan fokusere på de positive tingene i livet, slik som cafèturer, resturantbesøk, venninnekvelder, nye innkjøp, sydenturer etc, eller man kan grave seg ned i selvmedlidenhet og klage høylytt over at hårtuppene er flisete, det regner ute og at man har vondt i storetåa. Dersom man fokuserer på de positive tingene i livet, blir man også mer positiv selv og får mer glede ut av livet. Velger man å fokusere på det negative, ender man opp med depresjoner, misnøye og selvhat.

Hva utseende angår, så er det en smakssak. Det utseende man har reflekterer gjerne det man selv synes er pent. Noen av oss synes rett og slett det ser freshere ut med litt farge i huden og lengde på håret, uten at det trenger å bety at vi er falskere eller har dårligere selvtillit enn dem som foretrekker en mer naturlig look. Alt handler om hva man selv synes er vakkert.

Å være overfladisk handler ikke om hvor lang tid man bruker på sitt eget utseende, men om hvor godt man tror man kjenner andre etter kun å ha kastet et blikk på dem. Og dum er den som tror at iq’en sitter i hårfargen.

– skrevet av Barbie


Like it? Share with your friends!

3 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Enig! janteloven vet du…:-) d e ikke noe galt i å vær oppmerksomhetssyk uansett da. Så lenge du ikke e en øksemorder liksom, så kan man jo bare kjøre på med flere tonn brunkrem og syrebleike håret og tennene. enig.com! 😉

What's Your Reaction?

Fail Fail
48
Fail
Love Love
18
Love
Omg Omg
6
Omg
Win Win
48
Win
WTF
18
WTF
EPIC
12
EPIC
Quiz Quiz
60
Quiz
hate hate
30
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.