DYRENE TILHØRER NATUREN – IKKE SIRKUS!!

3 min


Jeg husker når jeg var mindre, jeg ville alltid gå på sirkus hver gang cirkus arnardo kom til sentrum. Lite visste jeg om at dyrene hadde det jævlig, slik de faktisk har det på sirkus. Elefanter og andre dyr som du ser på sirkus som underholder deg, tilhører ikke inne i et lite telt, trangt og jævlig med masse folk rundt seg som klapper bare en elefant klarer og trakke en fot på en palle.

Disse dyrene har det virkelig ikke bra, uansett hvordan du vrir og vender på det, så store dyr fortjener og leve ute i jungelen / naturen / afrika , og ikke bli fanget og trent opp til et liv på sirkus. Se videoen under, slik har de det!

Hvordan tror du dyrene har det når de er vandt til og leve i naturen, men blir tatt fra alt som heter frihet, for å leve et liv på sirkus? dette er rett og slett dyreplageri, elefanter går faktisk rundt med lenker på føttene så de ikke skal gå til noe angrep når de er rundt publikum, er dette riktig? Nei.

Når du er på sirkus og ser en elefant utfører triks ser det sikkert tøft ut, der og då, men det du ikke tenker på er at det ligger mye smerte bak alt de faktisk viser frem.

Du ser gjerne mye glede og alt virker så koselig, men bak fasaden når showet er over må dyrene tilbringe sitt liv i trange bur, og ja, de føler smerte de også, akkurat som vi mennesker, de har et hjerte som oss. Dyr skal ikke være på sirkus, de tilhører naturen der de faktisk kommer fra, der de ble oppdratt…

Elefantskrik som NOAH har tatt opp på film fra norske sirkus, er analysert og beskrevet av elefantforsker som smerteskrik og nødsignal til flokkmedlemmer. Tvangsadferd som svaiing med overkroppen, som er vanlig hos sirkuselefanter, er av etologer forklart som uttrykk for sterk og vedvarende frustrasjon.

Tenk deg at hver gang sirkus skal pakke sammen og reise videre til neste by,må elefanter inn i trange containere og andre dyr i bur, hadde du hatt det noe kjekt om du måtte bli transpotert rundt slik? dessuten blir de pisket av de som trener dyrene opp til og bli «flink», dyrene er rett og slett slaver. De har ikke noe valg enn og bli holdt i fangenskap, noe som er trist..

Skal man egentlig bruke dyrene som underholdning? samme med alle dyreparker rundt om i verden, det er ikke der dyrene hører hjemme, men dyreparker har det litt større enn dyrene på sirkus, dessuten går de ikke gjennom pisking og smerter som de driver med på sirkus, men fremdeles er det dyremishandlig og plassere dyr på sirkus og i dyreparker. Land som kina,india,finnland,østerrike,peru,bolivia,costa rica og bosnia er blandt land som forbyr elefanter og andre dyr på sirkus, men i norge er det lovlig….

Om du virkelig vil se på ville dyr på et sirkus råder jeg deg at du heller tar og kjøper deg en flybillet til afrika og drar på safari. Den timen du er på sirkus, er en gøy time for deg, men en time smerte helvette for dyrene, kanskje noe og tenke på om du er en som elsker dyr. Ingen dyr fortjener et liv i fangenskap, men et liv ute blandt andre ville dyr, elefanter elsker seg i flokker, ikke i kalde norge inni et telt.

Jeg vet at dyrene ikke TILHØRER sirkuset de eventuelt opptrer på, men at de fleste leies inn for sesongen, kanskje de kommer fra et annet land, men uansett lever de livet sitt på sirkus, noe som er helt feil.I 2009 foreslo mattilsynet å forby sirkus å bruke elefanter i manesjen. Dette skulle være til dyrets beste. Nå har den nye landbruksministeren Trygve Slagsvold Vedum bestemt at dette ikke blir noe av. Han vil ha elefanter på norske sirkus, fuck you!

 


Like it? Share with your friends!

5 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Landbruksminister Vedum er ikke annet enn en dyremishandler. Han forsvarer alt som består av dyreplageri. Han som står bak at pesldyroppdrett, sirkus osv. fortsatt er lovlig. Han og Senterpartiet kan brenne godt i helvete for min del. Norge er en skam, og veldig få som er klar over det. Norge elsker å mishandle dyr fordi penger betyr alt for oss. INGEN bryr seg om dyrene. Mange politikere vil ha slutt på sånt, MEN det kommer aldri til å skje så lenge Sp og Vedum lever.

  2. Utrolig bra at du tar opp dette temaet! Dyr hører hjemme i naturen, ikke på sirkus. Det er helt grusomt at dyr utnyttes for å underholde oss mennesker.

What's Your Reaction?

Fail Fail
24
Fail
Love Love
54
Love
Omg Omg
42
Omg
Win Win
24
Win
WTF
54
WTF
EPIC
48
EPIC
Quiz Quiz
36
Quiz
hate hate
6
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.