14 ÅR OG GRAVID – DAGENS UNGE MØDRE

3 min


Dagens tenåringer er kleine greier. Kåte som griser, dumme som brød og fullstendig ute av stand til å tenke logikk og konsekvenser. Man kan ikke engang ta en kjapp tur på blogg.no uten å bli møtt med et hav av «ung og gravid»-blogger. Overskrifter som «14 år og gravid!» lyser mot deg fra bloggshout, og jeg kjenner jeg blir oppriktig kvalm. Til sammenligning ser man aldri voksne kvinner shoute «30 år og gravid!», så dette med å gjøre en big deal av alderen er ene og alene for å vise verden hvor «kule» de er som har knullet før de er lovlige.

Tankegangen til disse jentene er egentlig hysterisk morsom. De røyker, drikker, skulker skolen, baksnakker venninnene sine, banner, lyver til foreldrene sine, og knuller. Det er først når de finner ut at de er gravide, at de plutselig blir så jævlig moralske av seg. Abort for eksempel, det kan man ikke ta, fordi abort er nemlig barnedrap, og alt liv er skapt av Gud. Gud ja, la oss nå for all del snakke litt om ham. Ifølge bibelen er sex utenfor ekteskap en synd. Mennesker som synder skal få sin straff i helvete. Det samme gjelder barn som er født i synd. Ergo: Gud liker verken deg eller det avkommet du har knullet frem, og sender dere begge til helvete. Sånnsett kunne du like gjerne tatt abort. Til helvete skal du tross alt uansett .

Men på det mer seriøse planet man kan virkelig lure på hva som foregår i hodene til disse jentene som får dem til å tro at de er klare for å bli mødre. De bor hjemme hos sine egne foreldre, og livet består hovedsaklig av skole, shopping og festing. Hva vet vel disse jentene om det å være selvstendig? Å skaffe seg sin egen bolig, tjene sine egne penger, betale sine egne regninger, og å oppdra et barn?
Å være mor innebærer nemlig betydelig mer enn å knipse femten bilder av ungen sin for å poste dem på bloggen, delta i «lanoungen» eller være med på «unge mødre». Et barn trenger et stabilt hjem og oppvekstmiljø. For mye flytting under oppveksten fører nemlig til at barn blir mer innesluttet og har vanskeligere for å stole på mennesker / knytte vennskap. Et barn har også krav på en mor og en far. Ergo er det din fordømte plikt som mor å omgåes med gutten du knullet, slik at han blir en naturlig del av barnets liv. Fremfor alt trenger barnet bleier, mat, seng, leker og en rekke andre ting som koster penger. Penger disse jentene antagelig ikke har, og som de får enten av sine egne foreldre eller av staten.

Ellers har vi dette med magebilder. La meg si dere èn ting, alle dere tenåringsjenter på 16 eller yngre; dere har absolutt ingen grunn til å være stolte av barnet dere bærer på. Ei jente som har fullført en utdannelse, eier egen bolig, jobber for pengene sine, har ektemann og har tenkt nøye gjennom dette med å stifte familie, har grunn til å være stolt, snakke om graviditeten med stolthet i stemmen og vise frem magen sin. Dumme fjortiser som ble litt for fulle på fest, havnet i senga, ikke gadd bruke kondom, og som ved et uhell tilfeldigvis ble gravide, har ingen grunn til å være stolte. Denne graviditeten var ikke planlagt, men et resultat av idioti og tilfeldighet. Så hvorfor ta en halv million magebilder for å vise det frem? Hvorfor gå på gata med nesa i sky og tro du «er noe» fordi noe buler frem under genseren din? Du gjorde en feil, ergo er ungen din er et feilgrep. For ikke å nevne; hadde det ikke vært for foreldrene dine og staten, hadde du ikke kunnet forsørge ungen engang. Fordi du er et barn. Uansvarlig, uselstendig og ute av stand til å tenke konsekvenser. Hadde du kunnet tenke konsekvenser, hadde dere brukt kondom eller tatt abort.
Det er på dette tidspunktet bedreviterkommentarene kommer. «Noen blir faktisk voldtatt!» etc. Ja, noen blir voldtatt. Noen, langt i fra alle. Færre enn 2% av alle gravide tenåringer har blitt gravide som følge av voldtekt, de aller fleste spredde bena av egen fri vilje. Abortmuligheten er forsåvidt den samme uansett om du ble gravid av voldtekt eller dumskap. Andre populære kommentarer er: «når man blir gravid må man ta konsekvensene av det». Ja, det er jeg enig i. Konsekvensen av slik idioti er abort. Det er nemlig ingenting voksent eller ‘rett’ i det å sette et barn til verden når du ikke er i stand til å oppdra det på egenhånd. Det er faktisk direkte egoistisk ovenfor dine egne foreldre, ettersom det er dem som må betale godt over halvparten av det ungen din trenger frem til du blir myndig og skaffer deg jobb selv. Plutselig sitter foreldra dine der med en ekstra unge å fø på, mens du går rundt med nesa i sky og tror du er blitt voksen og selvstendig kun fordi du har fått tittelen «mamma».
Husk at en mor ikke alltid er kvinnen som føder barnet, men kvinnen som gir deg et hjem og en oppvekst.
Skrevet av Barbie!

Like it? Share with your friends!

58 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Tror dette må være det teiteste innlegget. Du drar jo alle unge mødre under samme kam. Selv om de bor hjemme betyr ikke det at de ikke er klare for å bli mor/far. Begynn å skrive litt mer saklig!

 2. Eg ble mor pga noe dumt eg gjorde på fylla, så du sier eg ikke hadde «lov» til å ta magebilder, eller være stolt over barnet eg bar på? Fuck deg og alle de patetiske innleggene dine!!! Du tror du har så jævli peiling, men saken e den at det e jo totalt gjennomtrekk mellom ørene dine!!! Du vet ikke litt ka du snakker om i det hele tatt! Håper virkelig ikke noen kjerring e så dum at de får barn med deg, for verden trenger virkelig ikke flere av deg.. Kan ikke noen snart finne opp en kur mot idioter???

 3. Helt enig med deg, Rene.
  Synes de er rett og slett oppmerksomhetssyke når de er 14-16 år og gravid og lager blogg om det. Får når får barn i en så ung alder og blogger om det blir du populær og du tjener penger på det. Det er teit, rett og slett. Etter min mening så bruker de barna til å bli populær og rik, rett og slett…
  Just sayin’

 4. Hva vet du om noe som helst om hvordan noen som helst av oss som blir gravide unge? Jeg gikk ikke å festet hele tiden, gjør det fortsatt ikke og har aldri gjort og tviler sterkt på at jeg noen gang komr til å gjøre det. Jeg røyker ikke og er ikke *dum som brød* eller *kåt som en gris*. Altså, jaokei, noen tenker kanskje ikke helt hva de faktisk gir seg ut på og tenker vel ikke noe særlig over konsekvenene av det, men ikke alle er sånn. Du må ikke ta alle under en kam, ikke alle er som de på Unge Mødre serien. 😉

 5. Jaja… ka man ska si.. enda en som er ensporet… ta abort.. fordømme… kan fort bli deg selv som må svelge disse kamelene… men oki at folk har egne meninger… Vær glad du er trefoting og ikke jente som må slite senere for valgene hun kanskje selv ikke fikk ta pga nettopp slike med din tankegang.. think twice… ka hvis jenta er voldtatt og velger å ikke drepe barnet i mors liv nettopp fordi det er en synd større enn noen…?????????????????

 6. Oisann…. For det første så drar du alle under en kam, dømmer uten å sikkert vite en drit… Dette er alt for dumt for meg alså! Og det at ungdommen er noen kåte griser? Det er ikke vi som har en header som innebærer en nermest naken jente med store pupper og spruter sjampo elller hva faen det er for noe nedover seg selv! Vi ungdommer er sikkert mer smart en den som skrev dette innlegget 😉

 7. Helt enig med deg Rene! Jeg blir kvalm av det. tilogmed jeg har litt vett i hodet til å skjønne at man skal ha jobb, være gift eller samboer med noen før man engang TENKER på å ha barn! Hvorfor i svarte helsike skal 14,15,16 og 17 åringer ha barn nå de har utdanning og andre ting å tenke på? Er jo det eneste som eksisterer på Blogg.no idag, kun mamma-blogger mens de mer lesbare bloggene havner i søpla. Om de er så jævla kåte at de absolutt må, så bruk kondom så slipper de å utsette seg selv og det stakkars barnet for en fremtid som kan bli svært vanskelig! Om de ikke kan/vil ta abort, så adopter barnet bort til noen som faktisk kan gi barnet et stabilt hjem! Verden er overbefolket nok nå som tenåringer fiser ut babyer i tillegg til de som faktisk har jobb,penger og stabile hjem!

 8. Dette her ble helt idiotisk, hvis du virkelig mener at alle tenåringer er kåte, dumme og ikke klarer å tenke burde du virkelig slå av en prat med forsåvidt hele skolen min. Syns du burde la folk få bestemme selv og ta sine egne valg, og unnskyld meg…vil nok tro du er veldig mye kåtere enn de fleste tenåringer med DEN headeren (skjerp deg). Slutt å post sånne idiostiske ting, med idiotiske meninger….du fremstår bare dum..(poor thing)

 9. Det er foresten mange ting som kan skje enn at man bare ikke »gidder» å bruke kondom#sprekker, glemmer p-pille osv.#. Dessuten finnes det og de som faktisk ikke har sex i fylla og med en random dude. Tror og at de som velger å ikke ta abort har tenkt nøye gjennom det, snakket med foreldre, far og har lyst å gjennomføre. Dette er ikke bare en innskytelse de får… prøv å sett deg i andres posisjon, du er sikkert ikke langt i fra selv å gjøre noen gravid ved et uhell # og nei, det er ikke jenten sitt ansvar hvis du tenker på det#..

 10. Det er jo ikke bare jenta si skyld for at hun blir/ble gravid. .. Det er som oftest en mann/gutt inni bildet, så det er like mye gutten sin skyld som jenta. Gutten kunne ha brukt kondom. Så skyld ikke bare på jenta!

 11. For dere som ikke har skjønt det så skriver hun for å provosere og ikke minst for å få flere treff på sin egen blogg. Nå har hun skrivd en rekke gjesteinnlegg for Rene allerede.
  Må si meg enig at du er ensporet, «Barbie». Men på samme måte som du tar alle under en kam vet jeg også at du selv irriterer deg over de som sier at alle med platinablondt hår, store pupper og rosa lipgoss er dumme og drar de under èn kam. Det hele blir bare ironisk og dumt. Du gjør så og si akkurat det samme, hva skal jeg kalle det. Menneskelig bare? Alle dømmer og du er også en av dem. Du har vel aldri gitt deg ut for å være et prakteksempel, men det er sånn det kan høres ut som sånn som du rakker ned på f.eks. unge mødre og hasj røykere. Greit med meninger, for all del. Men skriv med omhu. Du treffer spikeren må mye men akkurat dette ble for dumt 😉

 12. Folk har så sykt mye stygt å si. Hold kjeft hvis dere ikke har vært i den situasjonen selv der dere må ha tatt et valg om å beholde eller ikke. Utdanning kan man også sette litt på vent. Må ikke ha det for å gi barnet den kjærligheten og de tingene de trenger. Gir meg ende over når dere «bedrevitere» sitter her og skriver dritt uten å vite noe som helst

 13. Og forresten så har alle rett til å være stolt av barnet de bærer på! Trenger da for faen ikke en ektemann for å være stolt av barnet sitt. Dette var bare tragisk!! Aldri sett noe så teit skrevet som dette!

 14. Silje: Jo, Silje, dersom man fremdeles bor hjemme hos mamma og pappa, er det absolutt et tegn på at man ikke er voksen nok til å bli mamma selv. Det enkleste skrittet på veien mot selvstendighet er å flytte ut hjemmefra. De som blir værende hjemme er ENTEN under myndighetsalder ELLER har et ønske om å forlenge ungdomslivet sitt.
  NAVN, kl 22.21: tusen takk 🙂
  Søk hjelp, for du trenger det sårt: Jeg sier ikke at du ikke har lov til å ta magebilder eller være stolt av kidden din, jeg sier bare at du ikke har noen som helst grunn til det. Jeg mener, hvor lenge planla du dette barnet, og hvor mange av de viktige tingene – utdannelse, jobb, egen bolig, stabilt kjæresteforhold etc – sørget du for å ha i orden til babyen kom? Jeg tipper ingen. Du dro på fylla, ble full, horet deg, og ble gravid fordi ingen av dere var oppegående nok til å bruke kondom / ta angrepille / ta abort. Hva har du å være stolt over? Tar jeg feil når jeg gjetter på at du ikke engang har kontakt med barnets far per dags dato?
  Vibeke Mikalsen: det stemmer. Graviditet før tiendeklasse har blitt den nye snarveien til bloggtoppen og kjendisstatus. Kvalmt, rett og slett. Jeg for min del lurer egentlig jævlig på hvor mange pedofile jævler som har lagret bildene disse jentene poster på bloggene sine / sender inn til ‘lanoungen’.
  Cassandra: hehe, jeg vet godt hvordan man lager et barn, om det er det du spør om. Jeg vet også godt hvordan man beskytter seg mot uønsket graviditet, noe mange andre tydeligvis IKKE gjør…
  HMMMM: jeg vet godt hvordan kondom fungerer, så sjansen er liten for at jeg havner i situasjonen selv. Om det dog skulle hende, hadde jeg ikke tvilt et sekund på at jeg skulle ta abort. Så den saken er forsåvidt grei. Dersom jenta blir voldtatt men ikke vil ta abort, finnes det noe som heter adopsjon.
  marianne: hva da ‘sånne som deg’?
  anonym: «Vi ungdommer er sikkert mer smart en den som skrev dette innlegget». Maybe baby, men tydeligvis ikke smarte nok til å vite at det heter ‘smartere’, ikke ‘mer smart’. Så egentlig har jeg mine tvil.
  en annen marianne: hvor godt har man egentlig tenkt over det, når man velger å sette et barn til verden til tross for at man ikke er i stand til å oppfostre det uten å snylte penger, bosted og barnevakt av muttern&fattern?
  Navn: vel, teknisk sett så ER det faktisk kun jentas skyld. HUN velger å åpne bena, og HUN velger å ligge med gutten som ikke vil bruke kondom. Alt står og faller på henne og hva hun tillater. Det er nemlig fullt mulig å si ‘nei’. Uansett så er det HUN som blir gravid og HUN som velger å ikke abortere. Hennes skyld, fullt og helt.

 15. Sofie: «Men på samme måte som du tar alle under en kam vet jeg også at du selv irriterer deg over de som sier at alle med platinablondt hår, store pupper og rosa lipgoss er dumme og drar de under èn kam», skriver du.
  Men her tar du nok veldig feil. Hva fremmede mennesker på nettet måtte mene om blondt hår, silikonpupper, rosa lipgloss, brunkrem eller andre ting som kan brukes til å beskrive mitt utseende, bryr jeg meg faktisk ikke om i det hele tatt. Hvorfor skulle jeg det? Om noen derimot skriver noe som omhandler meg personlig, så kan jeg nok bli litt gretten, men almenne meninger om blondiner, silikon etc bryr meg ikke i det hele tatt 🙂

 16. Hva med gutten i disse tilfellene du refererer til?! Trengs faktisk en eggcelle og en sædcelle for å lage barn? I mange av tilfellene er gutten 16 år eller over, kanskje du kan kritisere dette neste gang, fremfor å henge ut en sårbar gruppe med jenter som prøver å gjøre det beste ut av situasjonen?

 17. når du sier at barn som er skapt utenfor synd kommer til helvete, så er ikke du riktig klok. når et barn blir døpt, så går alle syndene som den har fått (kalt for arvesynden) vekk. hvis du derimot tar abort, så dreper jo du et liv? vil ikke det være en synd da? det er jo det samme som mord dersom du velger å ta abort. for å legge til noe mer, alle mødre har rett til å være stolt av barnet sitt – de trenger vel ikke å være stolt av samme grunn? nei, alle er født forskjellige.
  du tar jo ikke dette temaet saklig, kommer jo med masse tull her og der. Et godt eksempel på hvem som følger med i timen 😉

 18. dette er bare jævlig irriterende å lese! akkurat som om du ikke hadde sex på den alderen, eller prøvde å få deg noe. jentene kan ikke alltid for det. og det burde ikke du blande deg inn i heller

 19. LOL rene! Du er ikke akkurat den skarpeste kniven i skuffen 😉 du kan ikke som sagt over sette alle de gravide tenåringene under samme kam. Dette blir for dumt, hele bloggen din er en STOR vits! Haha

 20. Er faktisk enig med Barbie her. Bor du hjemme ER du ikke voksen nok til å bli mor. Da er det ikke DU som forsørger barnet ditt, men foreldrene dine. Det er ikke DU som betaler for taket over hodet, mat i magen eller strøm i lampa. Jeg har vært i den situasjonen, jeg vet hva jeg snakker om. Irriterer meg over disse fjortissene som kun bærer frem barna for å ha dem som «trofeer» og legger (nesten) alt ansvaret over på staten og foreldre. Sier ikke at de ikke kan være gode mødre, men de er iallefall ikke voksne.

 21. Navn, kl 03.26: les tidligere kommentarer. Jenta velger selv om hun vil åpne bena eller ei. Nytter ikke å legge skylden på gutten fordi han ikke brukte kondom. Greit, han brukte ikke kondom. Du kunne satt det som et krav, men det gjorde du ikke. Du valgte å åpne bena selv om han ikke beskyttet seg. Ergo din egen skyld.
  Anna: For å ta biologien… Et egg er ikke en kylling, er det vel? Og et frø er heller ikke et tre. På samme måte som en befruktet eggcelle IKKE er et barn. I Norge har vi en abortlov som tilsier at hvem som helst kan ta abort FØR tolvte svangerskapsuke. Etter dette må man søke om abort. Ifølge foreldre.no er du egentlig ikke gravid før tredje måned, når eggcellen begynner å utvikle seg til et foster. Altså tar man ikke et liv dersom man velger å få utført en abort. Man fjerner noe som KUNNE UTVIKLET SEG TIL et liv, men som altså ikke er det der og da. Blir litt som å svelge et frø for deretter å skryte på deg å ha spist hele treet 😛
  ….: Jeg kan GARANTERE deg at jeg ikke hadde sex da jeg var fjorten. Jeg var en av de ytterst få jentene som hadde moralen i orden og heller så ned på mine klassevenninner som snakket høylytt om gårsdagens knull. Jeg synes de var trashy og produktgjorde seg selv på en svært nedverdigende måte, og jeg hadde aldri noe ønske om å synke ned på deres trashy nivå. Min prioritet i livet da jeg var fjorten, var å finne en gutt som elsket meg for min personlighet og mitt vesen, og som så meg som et likeverdig menneske. Derfor hadde jeg ikke sex, da jeg var fullt klar over at gutter ofte bruker sjarmerende ord og handlinger for å lure dumme jenter til sengs. Jeg avsto fra all intimkontakt frem til jeg var 17,5 år gammel. Dog gikk jeg jo selvsagt på dater – resturant, kino, etc. Og jo, jenter kan faktisk ALLTID for det, forutsatt at de har intelligensen som kreves til å forme ordet «nei», selvsagt.

 22. Jeg syns dette innlegget var bra skrevet. Jeg skjønner hva du vil frem til, og hva du mener.
  og jeg skjønner også att en del reagerer på det du skriver. Jeg er enig, begge veier.
  Det er jo ikke bare jentas feil, det må jo en gutt til for å bli gravid, men det er jo jenta som har siste ordet om det å beholde barnet. Men gutten er jo i den sak like »skyldig». Men, noen 14 åringer kan faktisk være en god mor. Mange unge nå til dags er veldig moden for alderen, iallefall vi jenter. Det er ikke dermed sagt att det er greit, eller normalt og få barn så tidlig, men noen kan faktisk klare det. Men jeg er helt enig i det att de må ikke gå rundt og tro de er noe, ta 100 bilder av magen , og lage blogg KUN fordi de er gravide. eller uans, syns ikke det er noe vits og egentlig blogge hver dag om magen og bebien.
  Men ja, er ganske enig i innlegget ditt.

 23. Anne-Helene: at NOEN fjortenåringer er modne for alderen kan jeg gå med på. At det er MANGE stiller jeg meg sterkt tvilende til. Uansett så bor de da fremdeles hjemme hos sine egne foreldre og får penger derfra, og vet ingenting om hva det vil si å være selvstendig 🙂

 24. Må si meg enig der. Barn som ikke er planlagt og samtidig i en så lav alder er helt latterlig. Bloggerne som driver med det pga det er helt på tryne. Hvertfall disse som får betalt for å drysse ut bilder og innlegg om barnet sitt. Kvalmt

 25. haha, herregud 😛 eg vett kje ka du vil med dette inlegget – eller generelt heile bloggen din – men eg håpe virkelig at du skrive for å porvosere 😉 ikke at dette faktisk e seriøse meininger..
  1. Di på 14 har ikke grunn til ta magebilder fordi di det ikke va ein planlagt graviditet? å di har heller ikke grunn til å vær stolt over det lille barnet di bære i magen? HALLO?? når di først har tatt valget om å beholde barnet så selvfølgelig må di få vær stolte! Ka mor e du om du ikke e stolt over ditt eget barn?? Tror du at ei på 14 ikke e glad i barnet sitt? ikke bryr seg om det og har morsfølelse? det e någe som hette morsinstinkt 😉 skjerp deg. å di må nå få vær like stolt over magen sin di som nåen som e eldre. herregud.
  2. Det e kun jenta sin feil for hu valgte å åpne beinå? okai. Gutten valgte å stappe køllå inn i jentå. va fri vilje det og men det telle kanskje ikke? gutten sæd må til for at ein baby ska bli til, dette burde vel du som e langt over 20 vite? 😉 eller meine du at gutter ikke trenge ta ansvar for egne handlinger?
  Mest sannsynlig komme det vel någen idiotiske svar tilbake her nå, sånne som deg e som regel for dumme til å forstå at di e dumme 😉 Håplaust tilfelle! 🙂 Har forresten ikke sett så mye til at du e så voksen, moden, ansvarsfull osv. Glede meg til å høre ka utdanning du har tatt! Å Kor mye du kjøpte leiligheten din for! Eller neei? du har kanskje ikke kjøpt leilighet, du leige? Når enn e så gammel så deg burde enn vel strengt tatt hatt både hus og bil 😉 men du har kanskje ikke vert ansvarlig nok??

 26. Det er riktig i noen tilfeller men de gangene man evnt blir voldtatt og ikke vil ta abort så er det ikke ens egen feil hvis en blir gravid. Just sayin it :))

 27. Jeg fikk selv barn som 17 åring. Da jeg fant ut at jeg var gravid hadde jeg og min samboer bodd sammen i ca et halvt år, på den tiden var jeg 16.. Vi hadde vært sammen i ca et år. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle beholde eller ikke, jeg hadde droppet ut av skolen å hadde ikke noe særlig økonomi. Hjalp moren til min samboer på jobb i ny og ne, så tjente vel ikke mer enn 4-5 tusen i mnd. Men så måtte jeg ta ultralyd pga jeg ble innlagt på sykehus av ekstrem svangerskapskvalme. Da jeg så et liv inni magen min å hørte hjertelyden hadde jeg selv ikke noe hjerte til å ta abort. Nå idag klarer vi oss kjempefint. Vi har en fin leilighet, men skulle gjerne hatt to soverom.. Jeg er ikke en av de som drikker hele tiden osv. Har drukket 2 ganger etter han ble født å nå er han snart 8 mnd. i tilegg så drakk jeg ikke under graviditeten såklart. Å jeg tar heller ikke imot penger fra familie eller venner… Så ikke alle er slik som du beskriver. Jeg er helt enig i at det du beskriver. De som faktisk er sånn som du sier burde vente med å få barn, når du får barn må du vie all din tid og krefter til barnet. Barnet kommer først, alltid uansett. Man kan heller ikke alltid slenge fra seg barnet hos noen fordi du skal på fest. Du må være klar for å ta ansvar å legge «ungdomstiden» bak deg. Du skal være en forsørger, og et forbilde. Du skal lære og oppdra barnet fra dag 1 og videre frem i 18 år. Det er ikke bare lek og kos med en baby, de krever mye å det er din jobb som mor/far å tilfredsstille barnets behov til enhver tid. De som ikke forstår dette burde vente eller få hjelp av barnevernet. Takk for meg

 28. du må virkelig være på bærtur altså. det er det dummeste jeg har hørt at du sier noe slikt om alle unge mødre som finnes der ute. HVa i all verden er galt med deg når du sier sånt`? du kommer til og havne i helvete uansett blabla`? For den tulling du er! syntes virkelig synd på barnet ditt når du får en! håper virkelig noen kontakter barnevernet da. Du høres jo totalt psykotisk ut!!!! folk blir gravide av forskjellige grunner, etter 10 år er den lille jenta som har klart og oppvokse barnet sitt fra så ung alder kanskje alene også pga alle de ************** guttene som forlater jenter så fort de blir gravide og lar dem oppvokse barnet aleine. TA ANSVAR FOR DINE HANDLINGER!!!
  HELT IDIOTISK AV DEG AT DU KAN SI SÅNT!! FØLER VIRKELIG DET KOKER INNI MEG! JEG HAR FLERE VENNINER SOM HAR BLITT GRAVIDE SOM UNGE, MEN SOM FORTSATT ER LIKE GLAD I DET FRISKE OG IKKE MINST NYDELIGE SØNNEN/DATTEREN DEM HAR BEHOLDT!! TA ABORT FORDI DU HAVNER I HELVETE UANSETT? DET ER NOE AV DET STYGGESTE JEG HAR HØRT! tenk på alle de unge mødrene som leser dette inlegget og plutselig tenker å, han har rett, nå vil jeg ikke leve lenger og derifra tar livet av seg selv? JA SKAL FORTELLE DEG DET ER MULIG DET! HOLD DINE STYGGE FOR**** MENINGER FOR DEG SJÆL FØR DET GÅR OVER STREKEN! fyfaen for en stygg mening du har der, og IKKE MINST MÅTEN DU UTPEKER DET PÅ OG SIER DEM KIOMMER TIL OG HAVNE I HELVETE DITTEN OG DATTEN! OG GUD, IKKE BLAND GUD INN I DETTE. Jeg håper virkelig du skaffer hjelp snart stygge F****!!!! jeg er ikke mor selv, men jeg har venniner som er mødre med 10 år gamle barn eller yngre som ble gravid i ung alder, og så lykkelige som dem er kommer du ALDRI TIL OG BLI!!! GUD HJELPE DEG! AMEN!!!
  TAKK FOR MEG! OG JEG VIL TAKKE ALLE UNGE MØDRE DER UTE SOM VIRKELIG KLARER OG OPPVOKSE BARNA SINE UTEN OG TA ABORT! IKKE HØR PÅ DENNE TULLINGEN HER! DU HAVNER IKKE I HELVETE! DIN STYRKE ER FANTASTISK OG FORTSETT MED DET!
  sett deg ned og klapp igjen du som har skrevet dette inlegget.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  OG JEG BEKLAGER FOR ALLE SKRIVEFEILENE MINE, MEN JEG ER SÅ SINNA FOR ØYEBLIKKET.

 29. Vær vennlig og gjør verden den tjenesten med at du aldri formerer deg. du snakker om dagens ungdom som er så dumme, og ja, det er mange av dem, blant annet du som har skrevet dette innlegget. Hadde du faktisk visst noe om temaet i det heletatt hadde du ikke skrevet en så tankeløs tekst. du fremstår som at du VIL at folk skal se ned på deg, og gratulerer, du klarer det helt utmerket fint. selvfølgelig er det ikke alle tenåringer som blir gravide som har vett i huet, men på den andre siden så har du faktisk de som egner seg som foreldre, så det å dra alle over en kam er bare latterlig. Finner det faktisk morsomt hvor uviten du er. takk for en god latter 😀

 30. Jeg har ikke ord Rene, du er bare plain dum. Du har virkelig ingenting mellom ørene, og det eneste du vil er å pli populær og komme på topplista.
  Du er rett og slett patetisk og burde virkelig aldri få barn selv, du hadde ikke passet som far eller farsfigur på noen som helst måte.


 31. Ser absolutt ingen saklige argumenter fra dette innlegget.
  For det første må Barbie forstå dagens ungdom og deres væremåte før hun begynner sånt, disse jentene som visstnok «horer seg rundt» på fest osv, er presset på. De er barn, 14 år, som nettopp har gått inn i den største oppvoksningsperioden i sitt liv. Ungdomssårene forandrer deg mest, og selvfølgelig, mange har lyst til å eksperimentere, være først osv. Greit nok, jeg er ikke overbegeistret over dette, men det er sånn samfunnet presser oss til. Rundt oss har vi mennesker som også prøver øl for første gang, og siden vi er usikre over deg selv, og andre rundt deg,ender du opp med å gjøre dumme feil, som i noen tilfeller ender med elendige konsekvenser.
  DETTE ER SÅNN SAMFUNNET HAR UTVIKLET SEG FOLKENS! OG HVEM HAR SKYLDA FOR DET? Ikke den redde jenta som ble for full på fest, ikke venninnene som ikke stoppet henne, ikke gutten, men bare det enorme presset som ligger på 14 åringer om å vokse opp så fort som mulig. Hvor kommer det fra? Åh, hei, obskure samfunn, så deg ikke der jeg. Og se, der er det masse voksne på TV som drikker, fester og har sex i hytt og pine bak deg også. Og de musikerne gjør det samme også, det må visst være sånn man gjør når man er voksen.
  Så de innrømmer for seg selv at de HAR gjort feil, og er klare på å møte konsekvensene. De har valget mellom abort og å beholde babyen, og i sin naivitet, fordi det ER 14 åringer som lærte seg forskjellen mellom Eyeliner og mascara for knappe året siden, velger de å beholde babyen. Hvorfor? Fordi de er redde. Å kose seg i senga er en ting, men drepe et barn som enda ikke har fått en sjanse er en helt annen. Og fordi det er lettest å beholde babyen, å ta konsekvensene av det som skjer, adopterer de den heller ikke bort.
  Jeg skal ta det gudegreiene etterpå, jeg lover.
  Neste ting som skjer, de er forvirret og redde, og kanskje litt skamfulle over ungen som vokser for hvert sekund der inne. Men for å få dette til å funke, må de gjøre som alle andre, være stolte av det som har skjedd, og prøve å mentalt forberede seg på det drastiske som skal skje med livet hennes. Sortering av tankene, og trengselen for støtte de kanskje ikke får hos familie og venner, så snur de seg til internett. De bestemmer seg for å følge alle de andre jentene, og lager blogg. Støtten de får styrker dem, og snart ligger de på topplista og whatnot.
  Så å rakke ned på en så sårbar gruppe er nesten som å fortelle en suicidal person å gå og henge seg. De er små unger fremdeles! IKKE OK! Jeg sier ikke at du ikke har rett på egen mening, jeg sier at å legge ut et direkte hat-innlegg på en gjeng med redde barn er fælt. FAITH IN HUMANITY =LOST. Sett deg inn i deres liv først og kom opp med et bedre argument enn at «Du kommer til helvete». Gi meg et innlegg der du sier noe om hvordan vi kan forandre ting så 14 åringer ikke kommer i den senga i første omgang.
  Det er ikke sånn at de setter seg ned med gutten og sier «skal vi ha sex, så jeg kan bli berømt av å hore ut ungen min på en blogg?»
  Også å dra inn Gud i det hele da. Enda mer uprofesjonelt! All synd er lik for Gud, om det så er mord eller stjele fra kakeboksen. Eller sex før ekteskapet. Alle mennesker er syndere, påvirket av arvesynden (født i synden, som du kaller det), eller på grunn av alt mulig annet dritt de har gjort i løpet av livet i verden. Men Gud sendte Jesus ned for å dø for alle synderne skulle være fri og komme til Gud, om de tror på Jesus (Joh. 3,16). Dessuten bruker de fleste den unnskyldningen «vil ikke drepe et barn» fordi de tenker det ligger et barn der, som er en del av livssynet deres, kristne eller ikke. HVOR HAR DU GÅTT PÅ SØNDAGSSKOLE/KAN JEG FINNE RLE LÆREREN DIN OG GI HAN EN LEKSJON?
  Også, bare å si «ABORTER!» til disse jentene er skikkelig ekkelt gjort, enda kanskje ikke du tenker at det er et barn, så gjør kanskje andre det. Norges lover kan ikke forandre på det.
  Okei, skal ikke si at jeg er hysterisk glad over disse bloggerne som ligger på topplista, men jeg kan ikke begynne å kjefte på dem for noe de ikke kan gå tilbake på? Personlig, ville jeg ha adoptert bort, hvis jeg havnet i den situasjonen, men de prøver så godt de kan, alle sammen. De har ansvar liggende på seg, og hvem vet, kanskje blir de klokere av det. vi får håpe, og istedenfor å slå dem i fjeset med en baseballkølle, kan vi ikke istedenfor se på hva som er grunnen til at dette skjer, og ta tak i problemet der istedet?
  Tenkte jeg skulle slutte med å si at jeg er 17, jomfru, og har lite ambisjoner om unge før ekteskap, ihvertfall. Men jeg tror at alle burde få det de trenger for å komme seg gjennom det problemet de har foran seg. Jeg tror heller ikke at de er klare i det hele tatt for mammarollen, men at det er noe de må vokse inn i, i den situasjonen de er i. Også, det er heller ikke sånn at tenåringsgraviditet har blitt populært
  Ikke vet jeg hva folk synes er intressant med mammablogger, men hvis de liker å lese om sånne ting, la dem..?
  Oi, det ble litt langt.

 32. dumme som brød og fullstendig ute av stand til å tenke logikk og konsekvenser»
  ja, her snakker man ironisk. Man skulle jo faktisk tro at du snakket om deg selv i den her setningen. Idiot

 33. Veldig bra inlegg! Noen ting er jeg litt uenig i, men enig i 90%.
  Bra at noen tar ansvar og forteller det som det er!
  Mange vil bare starte en familie fordi det er «kult».
  Men glemmer å ta med ungen i evalueringen. Personlig hadde jeg hatet å vokse
  opp uten en far, og med en mor som bare var noen år eldre enn meg.
  Det er rett og slett egoistisk å sette dine behov før ungens.
  Så bruk kondom og skaff deg en utdanning og jobb, før du starter med å drite ut unger!

 34. Snakk om å skjære alle over en kam! Du burde virkelig tenke deg litt bedre om før du skriver et slikt innlegg. Ja, det er mange uansvarlige, unge jenter som debuterer før de er klare for det og blir gravide, men den «ovenfra og ned» holdningen din mot disse jentene er kvalmende! Når skaden først er skjedd så skal man respektere valget de tar. For det er et vanskelig valg, enten valget ender med abort eller å fullføre graviditeten. Å være gravid som fjortenåring er så absolutt ingen dans på roser, selv om noen av disse bloggene kanskje fremstiller det på den måten.
  SKJERP DEG!

 35. Off, jeg får vont av dette innlegget. Ungdom som er kåte som griser og dumme som brød osv, det er faen meg ikke mange dumme ungdommer! og mange kan ikke no for at de ikke får det til på skolen! Om noen blir voldtatt av en grusom mann, så klart er det jo vanskelig for dem om de vil beholde babyen eller ikke fordi det kommer fra noen hun ikke vill ha barn med, som har gjort noe grusomt? selvfølgelig er abort et veldig dårlig valg, og mange vill helst beholde barne, noe som er ett veldig sterkt valg! og ja, de som er på fest og blir gravide der.. alt er ikke like enkelt med mye alkohol i kroppen! og om man har kjæreste i ung alder og de nyter sex og en dag blir gravid med uhell! ja, alt kan skje, men det betyr ikke at alle unge gravide er ansvarsløse, dumme og kåte! Tror ikke bloggen din gjør noe forbilde på folk, og om du senere får dame og unge. da har ikke ungen din ett forbilde å se etter på pappaen sin! Her får du fram at alkohol er bra, du er mer barbie enn ken, soler deg til du ser ut som en fuckings gulrot! snakk om å vær kåt selv! Og legger ut videoblogg for å skaffe deg dame, når du heller kunna vært litt mer voksen og vise at du er en bra mann og imponerer de i rund deg og ikke vise at du er en fuckings jålebukk som tar sol hele tiden og er ute og på fylla hele tiden.

 36. Hei.
  Jeg synes det er helt galt av deg og skrive dette. Det at du sier at unge mødre ikke er voksene. Tar du faktisk feil. Det er mange som faktisk er gode mødre, som faktisk betaler selv… Også er det faktisk mange også som lever livet sitt ikke med fester! Men jeg sier ikke at alle unge mødre er sånn heller! Noen kan være dårlige mødre. Mens andre faktisk er flinke gode mødre. Synes du burde tenke på det du skriver! Du vet det faktisk kommer mange unge mødre inn på denne siden og faktisk blir utrolig såret og trist! Du får dem til å føle seg som et monster, hore! Tenk på de som faktisk ser dette som er en ung gravid mor. Som gråter av tårer av det du skriver og velger sin vei til døden! Synes faktisk du ikke selv er voksen. Du tenker ivertfal ikke voksent. Det er folk her som leser med tårer i øyene tar sitt liv! Synes du selv at det du skriver om oss unge mødre er kult? Forventer du folk som skal elske deg av dette du skriver? Og være enig? Min mor var 16 år da ho fikk meg! Og hun har oppdrar meg fint! Gjordt alt får meg støttet meg. Vist meg kjærlighet! Vi unge mødre sliter med voksene mødre som kikker på oss slenger dritt bak våres rygg. Tror de fleste unge mødre har merket voksene mødre som hakker ned på oss. Det gjør faktisk utrolig vondt! Voksene tenker vist ikke på at de kan skape døden av en ung gravid 14-16 åring…. Hvem tenker voksent? Voksene er heller ikke voksene for og si det ut! Sier ikke at de fleste voksene ikke er voksene. Men de som slenger dritt bak oss og hakker oss ned, viser stygge blikk! Er ikke en voksen kvinne. Inni hode! Ivertfal. Kan ikke bare dere der ute som hater oss unge gravide! Tenke på dere selv og godta oss får den vi er! Vi elsker vårt barn.som det dere også gjør med deres eget barn! Det at voksene driver og slenger dritt om ungen våres også. Er faktisk sårende og se på/lese! Tenk om folk hadde skrevet dritt om din unge. Hadde du selv likt det? Det at vi unge mødre blogger om barnet vårt! Er ikke alltid om å få oppmerksomhet! Det kan også være en minne side der ungen kan se da hun blir større. Også de som har blitt hakket så mye ner. Lager blogg! For og vise at her er jeg! Driter i hva dere synes…. Godta meg eller la vær. Fleste parten har faktisk opplevd lite mobbing av blogg, mens andre opplever mange dritt voksene som kaller oss for billige horer eller noe helt annet. Og andre synes det er utrolig søtt med baby bilder! Det betyr ikke oppmerksomhet på alt! Det betyr også kjærlighet<3 skal vi ikke være stolte av vårt eget barn? Serr... Har du barn selv? Og hvis ikke du er stolt av og ha henne... Fortjener hun en bedre mor. Selvsagt er vi unge stolte av vårt eget barn når man bestemmer seg for og beholde det! Vi er selvsagt ikke sånn mor som misliker og ikke bryr seg om vårt barn. Det blir bare feil! Og vi har like mye tilitt og det som dere voksene har! Det håper æ de fleste forstår! Alle er like mye vært her i verden☝️ Og de som er 16 år har lov til og ha sex! Det er lavalderen! Loven? Har du glemt den?--,--" det er også mange unge mødre som har faren til ungen sin fordeom som Vik hjelpe til! Ikke alle gutter går fra jenta da hun blir gravid! Mange prøver også og gjør sitt beste på skolen! Og utdannelsen. Fordi de tenker på ungen sin! Vi ble liksom ikke født i går! Vi trenger ikke å være gift for og bli mamma heller. Ikke alle voksene engang gifter seg før de blir mor --,--" og det er faktisk mange unge som for god jobb da de gjør sitt beste på skolen. Har du lest ( mammatilmichelle) hun har klart seg fint! Har du lest andre bloggere ? Enten er det sjalusi med at du ikke ble gravid så fort! Eller's er det fordi og skape drama 😉 tenk på det du skriver neste gang! Er ening med (hahaomg) du er ikke særlig voksen selv da du skriver dette... Og ps: trodde du var kvinne så skrev veldig kvinnelig måte til deg --,-- eller vet ikke hva du er men uansett! Tenk før du skriver 😉 godt ar du prøver of få haters ;P fordi det klarer du sannelig mye! Håper drømme dama/mannen din ser dette xD hvis hun allerede har sett dette! Forstår jeg godt at hun forlater deg eller synes det du skriver er veldig dårlig gjort!
  Bli voksen du selv. Og de som faktisk hakker ned på oss som er unge! SLUTT! Du skaper frykten, tristheten, vondheten også kan det fort ende med døden! Tenk på hva dere gjør med oss unge. Det er også voksene som blogger om barnet. Hvorfor skal det gå utover oss som er unge ? Hvorfor skal vi bli hakket ned. Mange tar 24/7 bilder av ungen sinn på instagram, blogg, Facebook ! Det kan bety at de er så glade i ungen sin og elsker å se bilder av henne 😉 synes det er utrolig søtt å se på baby bilder 🙂 så lenge babyen ikke har tonn med sminke så er det ikke pinning ! Vi vil ikke ha oppmerksomhet heller alltid. Men noen ganger er det gøy, det tror æ da alle synes. Uansett om de sier nei, innerst inne så tenker de på at de synes oppmerksomhet faktisk er gøy å få!

 37. Alle tenåringer er ikke slik du beskriver dem. Jeg mener fjortenåringer kan ha sex, hvis de føler for det, så lenge de husker kondom. Du sier at de gravide tenåringene er uansvarlige (den kan jeg være enig med deg i), men det må faen meg har vært vanskelig for dem også. Det må være helt forjævlig, etter min mening. Og jeg tror slett ikke at de fleste tenåringsmødrene hadde lyst å bli gravid, og at de ikke ville skrudd tiden tilbake og endret alt hvis det var mulig:)
  Foresten, så kan de vel være stolt over å være mødre, og over å ha klart det. Men jeg er enig i at man ikke trenger å lage fjortisblogg å legge ut 100 bilder pr dag av magen sin og baby utsyr

 38. Du legger jo all skylda over på jenta? Dette er det mest tragiske innlegget jeg har lest på lenge. Tror du virkelig alle ungdommer er like umodne kanskje? Hvis de mener de er klare for barn burde de vel faen meg få lov til det, å bli gravid er nemlig INGENTING å skamme seg over. Helvete finnes bare for sånne som deg. Hvis jeg hadde blitt gravid nå hadde jeg vært det med STOLTHET! Men siden jeg ikke er blitt det vil jeg helst fullføre skolen osv men du ser kanskje pointet mitt, med mindre du sto sist i køen da Gud delte ut IQ. Maaange som angrer på at de tok abort, men hører ALDRI om noen som angrer på at de ikke tok det! Så skjerp trynet ditt noen hakk, heller du som burde blitt abortert eller fjerna med en angrepille fy faen. Kanskje de jentene ikke planlagg det, men det betyr ikke at det er en lov som sier at man SKAL ta abort bare fordi man ikke er 40 og gift. Det er ingen synd å bli gravid bare fordi man ikke er gift, du tar de 10 bud alt for seriøst. De er ike sanne, bare en ledetråd om hva som er lurest å gjøre. Tror heller ikke at noen havner i helvete, i hvert fall ikke for å IKKE drepe et foster. Gud tilgir alle. Du virker jo mer umoden enn alle guttene jeg kjenner. En sak skal alltid sees fra TO sider, så ikke dra alle under samme kam, det blir for dumt. Greit at du har egne meninger, men du vet jo så og si ikke hva du prater om engang, er jo bare heeelt på trynet.

 39. Du bør virkelig ikke uttale deg om hvordan en forelder bør oppføre seg eller ikke…. Du har mye rett i det du sier at det kanskje ikke er lurt å bli gravid i en alder av 16… MEN, Det vill ikke si at om ei kjærring i 30-40 åra er mer kvalifisert til å være en mor… Ingen er eller blir noen gang klar for å få barn.. Di fleste får det instingtet når barnet kommer… Å du som gutt… Hva faen får deg til å dra ned folk på denne måten? Kun for å få oppmerksomhet? og ja, oppmerksomhet får du pga din forbanna dumhet.. Å det du snakket om at det er en synd å få barn før ekteskap.. HALLO vi er i 2014 din IDIOT! Å at da har man gjort en synd og at man like godt kunne tatt abort fordi bade hun og barnet kommer til hælvette… Hva får det til å si noe sånt? Å dette syns jeg blir veldig feil.. Alt sammen egentlig… Det er ikke bare jenta sin skyld skjønner du… En gutt bør da kanskje kunne ta noen forhondsregler di å? Som kondom?? Være sikker på at jenta går på prevansjon? Du er så teit du at det skulle ikke vært lov for deg og skrivd offentlig……….. Skriv heller om noe du virkelig kan,…

 40. Jeg er selv en tenåring i en alder av 16 år. Jeg går ikke rundt å fester og drikker. Har aldri røyket eller tatt dop. Jeg har en kjærest som elsker at jeg er «kåt som en gris».Jeg er en ganske gjennomsnittlig ungdom. Jeg har en veninne som ble gravid i fjord, hun var snart 16 år da. Hun var også som meg, helt normal. Hun tok det veldig alvorlig. Hun vurderte abort, men kunne ikke få seg til å ta bort det lille vestenet som var inni henne. Hun bestemte seg for å beholde det. Tror du det var enkelt for henne å gå med en stor mage, graviditets rumpe og pupper og mammaklær på ungdomsskolen. Teor du at hun ikke fikk stygge blikk i gangen, bemerkninger hos alle elevene og dømmende bemerkninger hos lærerene?
  Til høsten nå skal hun gå videre på kokkelinja etter å ha vært et år hjemme med ungen. Hun er aldri ute og fester, er aldri med på veninneturer, har ikke vært i syden eller noe på 2 år og jobber på rema i tilegg. Hun å kjæresten (barnets far) bor i sin egen lille leilighet. Denne sterke kvinnen tar du under samme syn som de tåpelige fjortissene som tror det er kult å bli gravid.
  Tenk på det! Hun har gått gjennom så mye i sitt korte liv.
  Men jeg er helt enige i at mammablogger er utrolig teit og unødvendig.
  Ps: hvis du vil bli tatt seriøst så burde du kanskje skifte navn fra Barbie. Du vet hvem Barbie er? En syltynn plastikkdukke med blondt hår og ingentig mellom ørene.

 41. Du skriver veldig mye dumt på denne ‘bloggen’ jeg mener at hvis du vil bli tatt som en seriøs blogger, burde du utvide horisonten din en snau breddegrad for å si det mildt. Men jeg skal ikke dømme folk etter omslaget. Ville si at jeg er enig med dette innlegget. Og til første kommenterende: hvis man bor hjemme hos mor og far så er du per definisjon ikke selvstendig..kremt det ligger i ordet

What's Your Reaction?

Fail Fail
42
Fail
Love Love
12
Love
Omg Omg
60
Omg
Win Win
42
Win
WTF
12
WTF
EPIC
6
EPIC
Quiz Quiz
54
Quiz
hate hate
24
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.