NOEN MÅ HA ET FORPULT KJEDELIG LIV – UNGDOM MOT RETUSJERING? STAKKARS!!

3 min


Leste en artikkel i dag om noen ungdommer som kaller seg «ungdom mot retusjert reklame», de startet opp i 2010 og går og ser etter reklame hvor modeller osv er redigert, over reklame plakaten tar de et stort klistremerke hvor det står (se under)

Disse ungdommene går rundt i norges byer og leiter etter reklame de mener då er retusjert (redigerte), er det virkelig noen som har så lite og gjøre på i hverdagen og at de i det hele tatt gidder og bry seg om noe slikt? jeg tenker på dette, om du bruker tiden sin på noe så idiotisk og har et så kjedelig liv, så har de sikkert ikke sex før de gifter seg, er kristen og går i kirken hver søndag, eller de rett og slett hater seg selv pga de har stygg kropp, fakta!.

De mener at alt dette med kroppsfokusering har negative konsekvenser for ungdom, når andre ungdommer ser på plakater hvor fine modeller står på plakaten med en perfekt kropp, kan få ungdommer til og bli missfornøyd med sin egen kropp, og at det kan gå så langt til at de tar selvmord, altså hvor er den jævla logikken? selvfølgelig er bilder retusjert og redigert, det er jo slikt i dag, ikke bare på plakater, men i alle verdens blader og magasiner, aviser osv. Jævla aktivister som bryr seg om alt mulig, er det rart det er hat i verden?. Vi merker bildene med denne advarselen pga bildene ikke er ekte, er det mulig? hva som ikke er ekte? litt redigering? det er jo faen samme person, og alt må jo være perfekt, er jo et produkt eller varemerke som skal selges, penger,penger,penger…

Runa fjellanger som er talsperson for dette nettverket mener at når de ser reklame som er retusjert så skriker reklamen til de » dere er ikke bra nok» det er så ekkelt!…De har vært ute etter beyonce i første omgang pga de mener at ingen mennesker er som beyonce, at ingen ser slik ut, til og med ikke beyonce selv ser slik ut, kanskje etter mangen timer i photoshop, noen som er bitter eller?…

De har 10-30 mennesker som går rundt og setter på disse reklamene hver dag, så min konklusjon er at det er 10-30 mennesker med et veldig kjedelig liv, ikke minst noen som hater seg selv og sitt utseene, har jeg rett?….

Moteindustrien tjener fett med penger mens vi må gå rundt med dårlig selvtilitt, og mangen ungdommer kommer og sier vi gjør en god jobb for dem, stakkar,stakkar,stakkars mennesker!!

Altså, uansett hvordan man vender på dette, så har man lite oppi hodet om man skal begynne og grine pga noen reklame plakater av en retusjert beyonce, «jeg er så tynn, vil bli som beyonce, jeg tar selvmord, hun er så mye finere enn meg» skjønner du meg? om de aktivistene vil henge opp disse ekle klistremerkene sine, så har jeg rett til og skrive dette innlegget, get it?.

Jeg selv blir ikke påvirket av en dritt, ser jeg en plakat av nugatti feks så løper jeg faen ikke og kjøper meg nugatti, selvom de ikke er så opptatt av matvarer under denne «aksjonen» sin, de bryr seg kun om modeller osv som er blitt retusjert for at moteindustrien osv skal tjene drøssevis med penger. Blir man sjalu av bilder av modeller? pga du selv ikke kan bli det? noen er bare mer heldig enn andre utseende messig, selvom jeg selv har vært jævlig heldig, tihi.

Ikke bli så oppgitt når du ser plakater, tenk heller at du er like deilig, eller så går du hjem og laster ned en 30 dagers prøve versjon av photoshop cs6 HER 


Like it? Share with your friends!

41 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 1. Ruller med øynene bare av å lese dette. For noen jævla dramaqueens.
  «retusjert reklame er helseskadelig»
  PÅ HVILKEN MÅTE? Forurenser det miljøet? Puster vi det inn? Får vi kreft av det? Forkorter det levealderen vår?
  «og kan føre til dårlig selvtillit og spiseforstyrrelser».
  Nei, man får faktisk ikke spiseforstyrrelser av å se et bilde eller to. Spiseforstyrrelser er noe som utvikles når man føler man mister kontroll over sitt eget liv, eller dersom man konstant blir minnet på at man er tjukk av dem som står en nær (venner, kjæreste, klassekamerater etc).
  Disse menneskene vet faen ikke hva de snakker om, og det blir bare hjernedødt og fjortis. stikk på europris og kjøp dere et liv.

 2. Okey, Rene alvorlig talt.
  Skal ikke folk få gjøre som de vil? Det er jo faktisk sånn at de henger opp plakater av redigerte mennesker så vi skal føle oss verre, sånn at vi kjøper produktene, så de tjener penger, det skjønner jo alle, men folk må få kjempe for den saken de selv brenner for og ting de mener. Om det er røyking eller reklame, so what?!
  Men la meg si det på denne måten sånn at alle skjønner det! Jeg selv sliter med selvbilde og jeg sliter med mat. Vil du vite hvorfor? Fordi, REKLAME PLAKATER! Jeg har ALDRI blitt kaldt feit av folk rundt meg, ALDRI! men av reklame plakatene har jeg blitt kaldt feit mange ganger! Det går inn på deg, hvertfall som jente, når den perfekte jenta på plakaten ser så fin ut i den buksen og du ser ut som en strandet hval. Derfor, sliter jeg nå med mat. REKLAME!
  Så jeg støtter denne kampanjen 100%! Synes det er bra det de gjør! Og å si slike ting om dem som du gjør, er vell litt barnslig er det ikke det?
  Nei, ble rett og slett kvalm av dette innlegget ditt. Du trenger ikke være så frekk i kjeften. Det er ikke kult. Vær litt voksen.

 3. Visste du at den største årsaken til dødsfall blant unge jenter i Europa etter ulykker er følger av spiseforstyrrelser?

 4. Er du seriøst? Jeg må le når den kvalmeste, styggeste gutten jeg noen gang har sett uttaler seg om hvorfor folk gjør ditt og datt. Du kan jo for all del ikke uttale deg om hvordan de som har spiseforstyrrelser føler det, for du er jo heavy chubby og kommer aldri til å oppleve det.
  Man blir indirekte påvirka av reklamer enten man innser det selv eller ikke, og jeg er bare dødsglad for at noen ungdommer prøver å sette en stopper for det, selv om jeg ikke har noe å bekymre meg for.
  DU ER SÅ FÆL – Spesielt utvendig!

 5. Folk kan gjøre som de vil, da kan Rene også det med å uttrykke sin mening syntes jeg. Ungdom retusjerer da også sine bilder?…
  Enkelt og greit så selger det om de ser »perfekt» ut. Hadde ikke kjøpt feks en foundation om personen på bildet hadde tydelige urenheter, hadde du?

 6. Faen så meningsløst innlegg. Snakker man med tenåringsjenter på div. ungdomsskoler og liknende skjønner de godt at retusjerte reklamer og liknede er en stor faktor når det kommer til spiseforstyrrelser og dårlig selvbilde.
  Du burde virkelig forstå at dette handler ikke bare om et par reklamer; men om alle de tusenvis av reklamene det er med mennesker med perfekt hud, perfekt kropp osv. Dette er bare en del av et mye større bilde. Ikke bare påvirker det menneskene som ser reklamene, men også dem som skal være med i reklamene.
  Jeg syns det er en veldig fin kampanje disse ungdommene holder på med, fordi det påvirker andre til å bli kritisk til alle de perfekte menneskene på reklamer.

 7. Og hva skjer med det ekstremt rare håret ditt? Turn-off, du ligner på et halvtjukt backstreet boysmedlem (!!!!)

 8. haha, jeg kan ikke annet enn å le av det du skriver nå! du er klar over at det er utrolog mange jenter der ute som sammenligner seg selv med jentene som er på plakater, i magasiner osv. De aller fleste gjør det uten å helt tenke over det. tviler på at viss du ser en dritdigg gutt med masse muskler og såkallet «perfekt» kropp, så tenker du at han ser stygg ut? eller at du er mye penere enn han? viss du klarer det, så er jeg inponert!
  Det har dessverre blitt slik at media har så stor innvirning på oss, uansett om det gjelder reklame eller kroppsideal.
  i modellbransjen må de aller fleste jentene vere en såkallet size 0, som overhode ikke er naturlig for de fleste av oss. hvorfor tror du det er slik? jo, fordi det er tynne mennesker som er «fine» , tynne mennesker som er «perfekte».
  og jo, det er forresten helseskadelig å se slike bilder, for noen. det går ut over psyken, som igjen kan gå ut over kroppen fysisk. jeg håper at du skjønner at et slikt innlegg ikke er gunstig når du har såpass mange unge lesere. du må huske på at du skal vere et forbilde for andre…
  og du tror garantert at de fleste av oss som kommenterer i mot deg her er enten feit eller sjalu, men det er ofte ikke sannheten. det er noe som heter sunn fornuft. vi ser så mange syke jenter der ute i verden, og det kan forebygges.

 9. HAHA thea!!!
  Dette må seriøst være det værste innlegget jeg har lest i år. Du burde ihvertfall bli påvirket av retusjerte bildet av deilige menn, no offence. Er mange som blir påvirket – unge jenter begynner å bruke sminke når de er 10, slanker seg når det er 11, har sex når de har 12. Gutter ser ikke lenger på jenter for hva de er verdt, men for hvordan de ser ut. Jeg syns det er veldig trist at vi bryr oss mer om hvordan vi ser ut osv og prøver å oppnå noe som er falskt!
  Du burde tenke litt lenger enn til hvordan sånne bilder tilfredstiller deg seksuelt 😉
  get a fucking life and stop rapping

 10. men du, René: du må da forstå hvordan det er. du ser jo litt i overkant lubben ut selv – får ikke du dårlig selvbilde av å se bilder av lekre kjendiser? og ville det ikke da vært greit om disse bildene da var merket på en slik måte at alle skjønte at det er fysisk umulig å se slik ut i virkeligheten?

 11. Latterlig innlegg, og idiotisk av deg å skrive det.. Finnes ingen som er ekkel som du er, og det at du er så høy på deg selv gjør det bare enda værre..

 12. jeez: tehe, altså jeg bryr meg fint lite om hvordan andre ser ut, hvorfor skulle jeg bry meg om hvordan andre ser ut? jeg kan jo ikke bytte meg ut mot noen andre, jeez!! Og jeg vet selv jeg er forpult deilig 🙂

 13. haahahahahhahaha dere er tapere hele gjengen,gå og grin.
  skal folk få spiseforstyrrelser av damer i blader?
  skal jeg gå på gaten og se en pinne som er tynnere enn meg og få spise forstyrrelser ?
  tynne jenter er ekkelt,ekkelt ekkelt ekkelt.
  er enig med rene at folk er så sykt dumme i 2013,tror du folk på bilder er ekte? tror du huden til modellen er sånn i real life? da er du dum, iq på 2.

 14. Eneste som har et problem her er deg. I og med at du er gutt og er fornøyd med deg selv så skjønner jeg godt at du kanskje ikke blir påvirket av slike ting(du hevder i hvertfall det). Men jenter tar ting mye mer innover seg enn det de fleste gutter gjør, sånn er det med alle ting. Og det er faktisk bevist at de aller fleste reklamer er retusjert på en eller annen måte. Med alle de redigeringsmulighetene som finnes i dag så er det ingen reklamebyråer som lager reklame uten å fikse litt på de. Problemet er vel egentlig modellene de bruker. Det er langt i fra alle som kan se ut slik som modellene på reklamene, og derfor burde det heller vært modeller i alle størrelser og fasonger. Slik at alle jenter kan vite at de ser bra ut slik de er. Likevel vil det være retusjering uansett, nettopp på grunn av at man har muligheten til det.

 15. Herregud. Klarer ikke å ta deg litt seriøs når jeg leser dette. Alvorlig talt, hvor gammel er du? ikke sier du bare at for å ha et «forpult kjedelig liv» og gjøre slik som denne organisasjonen gjør må man være kristne, ikke ha sex eller være stygg? Dette var det dummeste jeg har lest på en god stund og du virker veldig uintelligent i dette innlegget. Dette går over streken. Skjerp deg.

 16. Huff, jeg håper virkelig noen ganger at du bare spiller for bloggens skyld.
  Nå skal jeg ikke gå på personangrep, selv om alle mine instinkter forteller meg til å gjøre det, men håper verfall et ærlig og ikke minst et voksent saklig argument tilbake…
  Hva gir deg den retten til å skrive dette innlegget? Av alle bloggere så er du faktiskt en av dem som setter et press på jenter. Du har alltid uttrykt deg at du skal ha noe godt å ta i, og for all del, du skal få det, men du er utrolig kritisk til normale, slanke og sunne jenter. Det finnes jenter som vil bli det du akuratt mener er finest, men ikke klarer. Noen er faktiskt normale, uten å ha giga-boobs og store kjærlighets-håndtak. Hva skjedde med alle former er fine? For det lyser verfall ikke ut av deg med dine tullete innlegg. Du burde tenke litt over disse «budskapene» dine, for det sårer de som er født naurlig slanke, og kanskje litt under. Og spiseforstyrrelser har sååå mye annet å si enn kun selvfølelsen. Blir skuffet av deg..
  Til selve innlegget, så synes jeg det var like teit. Retusjerte foto-bilder av vakre stjerner har mye påvirkning på hverdagens ungdom. Jeg synes det er en flott ting at folk begynner å åpne øynene sine for industrien. Du kan skrive hva du vil, men du er faktiskt en av dem som setter krav til hvordan ei jente skal se ut.
  Og som du ser så er jeg ikke anonym, så forventer et saklig svar fra en såpass smart fyr som deg. Surprise me.

 17. Lene: God kveld du, som du sikkert vet bor vi i norge og vi alle har ytringsfrihet, hva jeg skriver og publiserer er opp til meg, så lenge jeg ikke går til fysisk angrep på noen, noe jeg ikke gjør. Jeg skriver at aktivister som henger opp klistremerker på plakater av modeller pga de er retusjert og det er langt ifra slik de ser ut i virkeligheten er bare latterlig, men som sagt, som jeg skrev, så lenge de syns det er gøyt og de har noe og gjøre i hverdagen, fyr på. Alle henger seg opp i alt mulig, og jeg kunne ikke brydd meg om hva andre mener og sier, jeg driter fullstendig i alt sammen, sier ting jeg føler for, akkurat det jeg mener, hadde bare alle gjort som meg, sagt hva de mener og føler uten at de skal tenke på hva andre måtte føle for det du skriver og gjør, god kveld!:)

 18. Jeg regner med du også er mot all annen merking?
  Som merking på røykpakker, vaskemidler, medisin etc?
  Dette kan nemlig sammenlignes skjønner du. Du kommer litt lengre med empati og forståelse, ikke fordømming. Du vet ikke hvordan andre har det.
  Denne gruppen fremmer et syn som veldig mange har, hvis du har fulgt med de i de årene de har vært aktive ville du sett sammenhengen i aksjonene de har og meningen de utrykker. Det er ikke bare en klistrelapp.

 19. Barbie
  Ruller med øynene bare av å lese dette. For noen jævla dramaqueens.
  «retusjert reklame er helseskadelig»
  PÅ HVILKEN MÅTE? Forurenser det miljøet? Puster vi det inn? Får vi kreft av det? Forkorter det levealderen vår?
  «og kan føre til dårlig selvtillit og spiseforstyrrelser».
  Nei, man får faktisk ikke spiseforstyrrelser av å se et bilde eller to. Spiseforstyrrelser er noe som utvikles når man føler man mister kontroll over sitt eget liv, eller dersom man konstant blir minnet på at man er tjukk av dem som står en nær (venner, kjæreste, klassekamerater etc).
  Disse menneskene vet faen ikke hva de snakker om, og det blir bare hjernedødt og fjortis. stikk på europris og kjøp dere et liv.
  Vel, kjære Barbie. Du virker jo helt blåst, skjønner godt hvorfor du kaller deg Barbie. Selvfølgelig kan man få spiseforstyrrelse av bilder, det MÅ ikke være noen som kaller deg feit, handler ofte om eget selvbilde.
  Og Rene, skjerp deg. Du er jo ikke akkurat hverken spesielt fin eller oppegående selv, så hvordan kan DU av alle hakke på andre. Hahha, skjønner godt hvorfor du var sammen med AnneK. Halve Norge ler av dere, resten er like lite oppegående som dere to, eller 13 år og vet ikke bedre. Ikke uttal deg om slike ting, du er for dum til det.

 20. Nene: Har du en veldig dårlig dag? for det første, jeg driter langt i hva jeg skriver, driter langt i hva andre mener om meg, om folk ler? so fucking what? jeg kjenner ikke til dere, dere kjenner meg, det er jo litt tidig? taper..og jeg kan ikke hakke på noen? hvorfor i helvette hakker du på meg då? nei vettu hva, ha et fint liv, og igjen, i dont care ka folk tror eller sier om meg, LIVE LIFE! 🙂

 21. DRAMARAMA!
  Haha, kom nettopp inn på dette blogginnlegget igjen, og holder på å le meg ihjel. Trodde seriøst ikke det var mulig å få presset så mange dritsure, provoserte, hatfulle fjortiser inn på samme nettside. Kommentarer som hakker ned å Renès utseende topper virkelig dumskapen. Hva i all verden forventer dere å få ut av det? Sitter dere der og tenker at «hvis jeg bare kaller han stygg mange nok ganger, så kommer han nok til å endre mening», eller hva er det egentlig som foregår oppi hodene på enkelte her?
  I rest my case…
  er forresten fremdeles fullstendig enig i at dem som blåser seg kraftig opp over at plakater blir fikset på, bør gå til anskaffelse av et liv. Det er begrenset hvor mye man kan blåse seg opp over og erklære krig mot, synes jeg. Stakkars mennesker som tar hele verden dønn seriøst til enhver tid.

 22. De burde sjekke opp i fakta før de fester slike klistermerker rundtom.. man kan ikke få spiseforstyrrelser av å se slike bilder! Viss en person får det, så er det mye mer galt med den personen enn bare spiseforstyrrelse.. Noen kan kanskje få dårlig selvtillit, men da må det også ligge noe bak det annet enn bare reklame.. herregud.. man skal se mye rart her i verden

 23. Eg kommenterer så og si aldri på blogger og sånne ting, men akkuratt denne gangen klarer eg ikkje å dy meg.
  Rene!! No må du se til å få hode ut av ræven! For det første e en del av det du skriver diskriminerende! Det at folk blir aktivister, har ingenting å gjøre med religion å gjøre!
  Eg skal ikkje fortelle deg ka du kan og ikkje kan skrive, men har du virkelig så lite mellom ørene at du ikkje ser sammenhengen i det store bilder?? Der e en kjent sak at kjendiser lever usunne liv med jojo-diett og spiseforstyrelser… Og ja! Dette blir faktisk ungdommen påvirker av! Og ja, for enkelte blir selvbilder deres så dårlig at de tar selvmord.
  Om du selv aldri har hatt noe problemer med selvbildet, e det bra for deg, men då e det enda litt viktigere at du kan ha forståelse for at andre gjerne ikkje har der like godt Med seg selv som det du har!
  På tide å komme ned på jorden igjen, hvor alle menneskene bor…..

 24. Elsker mine eksta Kilo og former, å det er det nok også andre som gjør, aldri fått mer oppmersomhet fra det motsatte kjønn som nå.
  Men jeg vet at magasincover osv er retusjert men det bryr meg ikke,magasiner er en glossy del av hverdagen, litt sånn virkelighetsflukt 🙂

 25. Vel, da er det jaggu bra at hans majestet Rene Kleveland redder dagen fra disse fæle aktivistene. Men hvis ditt liv er så spennende, hvorfor kan du ikke skrive om det i stedet?

 26. Jeg gidder virkelig ikke bruke for mye tid på å diskutere med en person som har så lite oppe i hjernen, men jeg vil gjerne oppklare noen ting.
  Jeg er selv med i nettverket UmRR, gjennom organisasjonen PRESS – Redd Barna Ungdom. Og nei, jeg er ikke kristen og går i kirka hver søndag. Jeg hater ikke min egen kropp, og jeg har hatt sex, men er ikke gift.
  Nettverket UmRR består av flere organisasjoner, og er ikke en gruppe på 10-30 oersoner som har lite å gjøre i livet.
  Jeg håper du kan løfte de feite smørfingrene dine til tastaturet, og klikke deg inn på «aktivist.no». Der kan du lese mye mer om hvorfor retusjert reklame er et problem.

What's Your Reaction?

Fail Fail
6
Fail
Love Love
36
Love
Omg Omg
24
Omg
Win Win
6
Win
WTF
36
WTF
EPIC
30
EPIC
Quiz Quiz
18
Quiz
hate hate
48
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.