ER DU VELDIG SJENERT? IKKE VÆR DET

2 min


Er du en sjenert person? du er redd for å snakke med andre, du tørr ikke se eller snakke med andre mennesker du ikke kjenner?. Ja, jeg har vært kjempe sjenert før, men det har jeg totalt forandret som alle sammen vet. Jeg var veldig flau før, men så kom det en periode jeg måtte forandre meg, og BOOM, det var faen meg deilig.

Det første du kan gjøre er å prøve å komme deg over det, du har ingen grunn til å være sjenert. Om du prøver å starte en samtale selvom du ikke har så veldig lyst så skal du se du vil føle deg bedre.

Tenk over på hva du egentlig har problemer med, hvorfor er du egentlig sjenert? har du egentlig noen grunn? er du redd for å snakke med andre eller er det mennesker du ikke kjenner som er litt vanskelig å snakke med?. Ikke gå rundt å tenk på om de rundt deg er på samme måte som deg, vil du bli likt om du spør om det spørsmålet eller vil de hate deg eller le av deg?. Bare bestem deg for at du ikke skal være sjenert, start en samtale med noen du ikke kjenner, eller om du liker en jente eller gutt, hvordan skal du få sagt du liker denne personen veldig godt om du ikke tørr å gi beskjed om det? du kan velge selv, si ifra eller la den du liker så godt forsvinne.

Det er fort gjort at mye går gale når man er sjenert, når du har lyst å gjøre noe men ikke tørr så hater du deg selv etterpå sant? hvorfor gjorde jeg ikke dette? jeg skulle ha gjort det sier du til deg selv sant?. Prøv å sette deg ned et sted der det er mye folk, se deg rundt omkring, dette vil nok hjelpe deg om du er en veldig sjenert person. Om du omgåes mangen mennesker rundt deg vil nok dette hjelpe deg.

Alltid vær imøtekommende, ikke se ned i bakken om noen andre spør deg om noe, prøv å vær litt smilende, dette vil hjelpe deg og du vil få litt igjen for det. Du kan også prøve å se folk inn i øynene når de snakker til deg.

Dette er sikkert litt rart, men om du føler deg veldig sjenert og ikke klarer å starte en samtale eller noe, stå foran speilet ditt og snakk med deg selv, se for deg at det er noen i speilet og du har en samtale. Ta små skritt, ingen har sagt at du skal bli kvitt angsten din med en gang. Ta et steg av gangen så kommer du langt, du vil selv føle du klarer noe ved å ta små skritt og ikke forhaste deg sånn.

Om du skulle vært på en liten fest eller noe og du ikke kjenner alle sammen, følg med på de som underholder. Ikke la alle andre følge med mens du sitter med hodet ned i bakken, vær fokusert og involvert i det som skjer rundt deg, det vil alle andre merke på deg.

Spør dine venner om du kan få møte noen av deres venner, bli kjent med andre, dette vil hjelpe deg mye.

Det er jo hundre andre ting du kan gjøre, men dette var litt, så si til deg selv du kan klare dette. Du lever en gang, så gjør som du vil, lev livet før tiden renner ut.


Like it? Share with your friends!

10 Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Hei! den var ny for meg, et blogginlegg om sjenerthet 🙂 sikkert mange som har nytte av å lese dette, synd på de som er sjenerte og ikke tør å snakke med folk eller i offentlighet 🙁

  2. helt ærlig, du har aaaaaaaaaaaaaaaalt for lange innleg
    om du ikke godkjenner denne komentaren, er du en jævla stoooooooooooooooot taper!

  3. blæretang: åååååååkei, men noen ganger de for smååååå 😉 og jeg godtar ikke denne kommentaren fordi du sier «ellers er du en taper» godtar den pga du ikke klarer å skrive navnet ditt, retard!

  4. Anonyme som skriver er ganske så latterlig! Om du ikke gidder og lese lange innlegg så ikke les det da , trenger ikke og gå inn på bloggen heller din taper faen ;);* du er sikkert sjenert sitter sikkert inne og er redd mennesker , derfor skriver du her og er anonym 😉

  5. Men hei jei holder på å sende melding til ein sjenert gutt som jei taff forje uke men han svarer mei ikke kan. Kan du pliss hjelpe mei veit ikke ka jei skal gjøre med de jei vill att han skal svare mei

What's Your Reaction?

Fail Fail
60
Fail
Love Love
30
Love
Omg Omg
18
Omg
Win Win
60
Win
WTF
30
WTF
EPIC
24
EPIC
Quiz Quiz
12
Quiz
hate hate
42
hate
Rene Kleveland
Toppmag – Norges beste nettmagasin med alt det beste fra internett samlet på en og samme nettside. Her får du daglig tonnevis med oppdateringer fra hva som skjer på nettet. Kommer det ut et produkt over natten? da finner du det her.